Svata pravda, poznamka k tomu na konciPůvodně odeslal Glassman
Pravda, ale u normalnich bezne pouzivanych kabelu je fstop o hromadu radu dal nez je audiospektrum s par desitkama mizernych kilohertzu.Původně odeslal Glassman
tak prave s tim jitterem to nebude az tak zhavy z nekolika duvodu. V kabelu lze uspesne pominout jakekoli dymanicke deje, elektricky parametry se meni v dobach dnu, mesicu, roku. Takze ten jitter tam v podstate nema jak vzniknout. To ze prave diky frekvencnimu omezeni maji hrany signalu konecnou strmost je pravda, ale to lze jednoduse eliminovat bud pouzitim invertoru 74HC04 (sirka pasma 60MHz, takze udelat obdelnik neni problem) na urovni TTL nebo digitalni recievery s tim pocitaji a primo na vstupech maji schmituv hysterezni obvod pro vyhraneni vstupniho signalu. A jen tak mimochodem, clock 3MHz signalu ma periodu ma periodu cca 300ns, prakticky vznikajici jitter (na vysilaci strane) ma hodnotu desitek, maximalne nekolika malo stovek ps. Coz jsou pri nejhorsim rozdily ve 3! radech. A takova nestabilita jednotilibych bitu (a uz vubec nemluve o jednotlivych vzorcich) nemuze zpusobovat "ztratu prostorovosti, rozmelnene basy a zastrene vysky" Proste je to blbost.Původně odeslal Glassman