Neodpustím si malé rýpnutí. Zajímalo by mne, jak by tahle diskuze vypadala, kdyby se provedl praktický test několika různých GK s DVI výstupem třeba na LCD monitoru Eizo FlexScan L788 v jeho nativním rozlišení. Od různých S3 s DVI výstupem, KyroII s DVI výstupem, přes nVidia, ATI Radeon s Matrox GK, konče 3D Labs Wildcat VP560 nebo 3D Labs Oxygen GVX1 Pro. Mohlo ny to být zajímavé srovnání...
A pokud podle velké většiny není obraz stejný, tak ať uhodnou na jaké grafice zrovna ten LCD poběží.

Známému jsem skládal počítač s Matrox Millenium P750 + ViewSonic VP191s LCD. Zajímalo mě srovnání kvality obrazu s mojí ATI R9500 Pro a ATI R8500. Připadlo mi, že obraz je naprosto stejný, ostrý text, věrnost barev, žádné vady obrazu. Tím neříkám, že všechny karty s DVI výstupem podávají shodné výsledky co se kvality obrazu týče.
DVI transmitterů je opravdu hodně(Sil1364/1171/2, THC63DV164, VIA VT1632/3, chrontel CH7303, conexant CX25890/1/2, TFP401A atd...)
Určitě se liší parametry a kvalita těch transmiterů, ale to je především o schopnosti zvládnout dané rozlišení.