Tak jsem si teď dal práci přečíst 6 stránek všech těch bludů, takže si dovolim na pár věcí reagovat.
Pokud se budeme bavit pouze o DVI transmiteru, tak by měla být kvalita obrazu vždy správná. Pokud už transmiter nestíhá v pohodě zobrazovat v rozlišení 1600x1200, tak se sníží počet přenesených dat třeba na polovinu (tj. obraz už nebude tak plynulý. To není chyba, karta prostě sama pozná pokud už nemůže posílat signál v "plné kvalitě".
Pokud bychom se bavili o kabelu nebo o receiveru (tj. displeji), tak to už je samozřejmě zase trochu o něčem jiném. U LCD displejů se uvádí kolik dokáží zobrazit barev atd., takže při použití různých LCD displejů by opravdu kvalita mohla být různa (to bych spíš přirovnal analogií k rozdílu mezi truecolor a highcolor).
Kdyby grafická karta nepřenášela signál exaktně, jak tady někteří naznačovali, tak by to mělo obrovské důsledky, které by se neprojevovali jenom nějakýma "malichernostma" jako je věrnost podání barev atp., ale šlo by o to, že by vám na obrazovce různě blikaly pixely do různých barev a to dost výrazně (!). Určitě je možné, že se taková karta vyrobí, ale nemohla by projít až k zákazníkovi, protože by byla bezpochyby označena za vadný kus, který nemůže jít do prodeje.
Jo a btw pokud se vrátím k původnímu postu tohodle threadu, tak já jsem zkoušel digitální přenos do LCD displeje z S3 VirgeMX 260 (MX+ 280 se mi nepodařilo sehnat, na té by šli i mnohem vyšší rozlišení) a obraz na 1024x768 (maximum) byl úplně v pohodě a bez chyb.

Odpověď s citací