aha, tva parhelie zrejmne ty cerny radky na bilem pozadi zobrazi treba cervene, jo? v tom je lepsi? Jak jsem rekl, tezko muze byt lepsi, kdyz to je s tim radeonem dokonale. Chapes? DOKONALE!!! Nikde zadna chyba v obrazu (vse pouze ve 2D), zadne chveni pixelu, zadne spatne barvy, proste dokonale. Precti si toto 5x a mozna pochopis, ze kdyz je neco dokonale,uz to nemuze byt lepsi. Chapes to? Ja netvrdim, ze to tak musi byt vzdy, ale tvrdim, ze pokud nejaka komponenta neni vada a pokud se pouzije normalni=dobry DVI kabel a pokud neni blizko nejaky zdroj silneho ruseni, tak proste 2D obraz pres DVI musi byt dokonaly. Ne musi, ale proste je. A libi se mi, ze aniz bys to AOC LM920 (vsude na netu velice chvalene) videl, automaticky tvrdis, ze je spatne. To uz o necem vypovida.

Shrnu to: je mi jedno, co si myslite, cemu verite, co "vite". Ja proste doma vidim, ze ten obraz skutecne je doknaly a ze k tomu nemusim mit vsemi tak opevovany matrox ani LCD za 50tis, ale ze k velice dobremu obrazu staci uplne obycejna grafika ATI 9200SE (za 1100) a nejlevnejsi LCD AOC (stavalo pred rokem a pul asi 18 s DPH). Je mi jasne, ze to mnoha lidem, kteri za grafiku utralili mnoho penez, vadi, protoze nejaka socka tvrdi, ze levna grafika to umi stejne dobre. To je jako vysvetlti lidem, co maji nejdrazsiho intela, ze stejne dobry muze byt AMD za polovinu ceny (byvavalo). Kdyz si nekdo proste kpupi drahou vec, tak pak rad tvrdi, ze vsechno ostatni musi byt spatne. Presne jako ty: mas parhelii, nejakej uptra drahej LCD panel a myslis si, jakej jses hroznej machr. sejne dobrej obraz (opet ted uvazuju jen co se DVI tyka) ma i uplne obys sestava, ale ty to nemuzes prekousnout. Digitalni technika proste dokazala, ze i levny smejd (podle tebe) muze byt stejne dobry, jako nejdrazsi profi zarizeni. Skoda jen, ze DVI a SPDIF neobsahuji opravne kody, pak by to bylo jeste lepsi, pak by uz by to bylo skutecne uplne jedno, stejne jako je jedno, jaky mam CPUm, vysledek programu bude stejny. Nez toto nastane, je treba stale davat pozor, zda to funguje vporadku (bez bitovych chyb, viditelneho jitteru apod.), ale pokud to tak funguje, je to stjne dobre, jako ona parhelia. Howk

Citace Původně odeslal Dawe
Tak pomineme tvoje hrani na nechapavyho a pujdeme dale - Parhelie stvori mnohem lepsi obraz na LCD nez Radla R200-R300 a pokud veris papirovym hodnotam kontrastu a refreshe tak si celkem naivni - ale ty zde nejsou vubec podstatne. AD vyrobce obrazovky - opravdu nejsou - jinak bych je nepsal.

Co je zde podstatne, je otazka v topicu - a na tu si odpoved jiz dostal takze si presel od MUSI BYT na MELO BY BYT.... To uz take o necem svedci. Ja se s tebou nehodlam hadat, jenom me tvuj dogmatizmus velmi uprimne pobavil, stejne tak bys mohl zajit pobavit grafiky nebo strihace k nam do studia se sdeleniom ze na verne podani barev ve 2D nepotrebuji nic jineho nez Radla a AOC... Ze je uplne jedno jake tovarni kabely se pouziji a kudy vedou, vzdyt to prece MUSI fungovat jak ma ! O dalsich vecech ani nemluve. Jenom by me zajimalo jaky zamer sledujes nezstalym klickovanim a slovickarenim, to je tak opravdu tezke priznat vlastni omyl ? To chapu....

Kaslem na to, nema to smysl....