Ja jsem rekl, ze s jitterem by se mel dobry DA prevodnik vyporadat a na tom trvam. Ty site jsem pouzil jen jako argument, ze ten fazovy zaves neni nejaka kravinka, ze se pouziva i jinde a velice uspesne. Bavil jsem se o tom s nejakym ceskym vedcem, co u nas za komunistu vyvijel ve vyzkumaku fiber moduly a ten nam (me a Ladovi - autorovi Crusadera) opmerne opdrobne vysvetlil. Mimochodem, vedeli jste, ze uz za komunistu byla v Praze 10Mb opticka sit na celkem slusnou vzdalenost (km)? Moc toho o DA prevodnicich nevim, jen me proste napadlo, ze dobry DA prevodnik by mel mit fazovy zaves, to je vse. Jitter tu proste bude vzdy a digitalni technika by s tim mela pocitat. Mozna, ze i na dobrem DA prevodniku bude sem tam nejaky ten jitter slyset, ale rozhodne to bude zcela zanedbatelne a i ta nejhorsi zvukovka bude mit velice podobny zvuj, jako ta nejlepsi a na tom opet trvam. stejne tak bys argument jitteru mohl pouzit i u DVI a levnych grafik, kde by mohl zpusobovat preskakujici pixely na LCD, ale nic takoveho jsem nikdy nevidel, takze to asi enbude tak horke, nebo maji DVI vstupy na LCD dobre obvody napotlaceni jitteru. V digitalni technice uz nastesti dlouho neplati, ze cela aparatura musi byt desne draha, aby byla dobra a u pocitacu to pati dvojnasob.

Citace Původně odeslal DeeKay
Citace Původně odeslal Petrik
Nevim, co presne je recloking, ale vim, co je fazovy zaves a vim, ze funguje dobre. Pouzivaji ho napr. dobre 100Mb sitovky (3com, intel), ale predevsim se pouziva ve fiber RX modulech, kde se pomoci jeho opravuje disperzi vlakna posramoceny signal. A rozhodne to neni draha vec, kdyz ho ma i napr. ML6652, ktery drahy neni. Jestli jsi slysel o Crusaderu, tak tam je ten ML6652 pouzit a predevsim diky fazovemu zavesu ma dosah na 1000m na 100Mb. (crusader je freespace opticke pojitko). Kazdy digitalni signal ma nekay jitter a je na DA prevodniku, aby se s tim vyporadal. Pokud ma nejaka karta extremni jitter, je to na reklamaci. Vsadim se, ze nejakou formu fazoveho zavesu bude mit i DVI v LCD panelech.
Delas velkou chybu ze problematiku audia vedenyho po digitalni ceste prevadis na sitovy opticky zalezitosti.

takze se drzme tvoji puvodni vety na kterou jsem reagoval a to

"Tak to jsi vystihl naprosto presne, pokud bych pouzil digitalni SPDIF, kterym bych obesel obvykle velice spatny DA prevodnik, tak je skutecne uplne jedno, po jakem HW ty jednicky prenasim, protoze jedicka je porad jednicka, a je jedno kudyma projde."

To je totiz kardinalni blbost jak uz jsem uvedl vyse i s fakty a pokud je nedokazes vyvratit v oblasti o ktere se presne mluvi, tvuj problem.

A co se tyka velkeho jitteru a reklamace...

To bych pak mohl reklamovat spoustu grafickych karet za nekvalitni obraz skrz D-SUB, vetsinu soucasnych CRT monitoru za chyby v geometrii apod...
Vsechno je to o normach a limitech do kterych kdyz se vyrobce vejde je to ok. Jenze nekdo se proste nespokoji s prumerem a chce za svoje penize kvalitu.
Fabie Junior taky jezdi, brzdi, zataci....

A kdyz bych ji sel reklamovat ze s ni neprojedu zatacku stejnou rychlosti jako s imprezou tak se mi u skodovky vysmejou