Nevim, co presne je recloking, ale vim, co je fazovy zaves a vim, ze funguje dobre. Pouzivaji ho napr. dobre 100Mb sitovky (3com, intel), ale predevsim se pouziva ve fiber RX modulech, kde se pomoci jeho opravuje disperzi vlakna posramoceny signal. A rozhodne to neni draha vec, kdyz ho ma i napr. ML6652, ktery drahy neni. Jestli jsi slysel o Crusaderu, tak tam je ten ML6652 pouzit a predevsim diky fazovemu zavesu ma dosah na 1000m na 100Mb. (crusader je freespace opticke pojitko). Kazdy digitalni signal ma nekay jitter a je na DA prevodniku, aby se s tim vyporadal. Pokud ma nejaka karta extremni jitter, je to na reklamaci. Vsadim se, ze nejakou formu fazoveho zavesu bude mit i DVI v LCD panelech.

Citace Původně odeslal DeeKay
Citace Původně odeslal Petrik
O jitteru samozrejmne vim, ale jestli o digitalni tematice opravdu neco vis, pak take vis, ze se da velice efektivne potlacit v DA prevodniku, pokud neni jitter nejaky extremni, jde potlacit na 100%, rika se tomu fazovy zaves, data clock recovery apod, najdi si o tom neco na netu, nebo pokud ti to jesitnost dovoli, zeptej se me, muzu ti to vysvetlit (zjednodusene: samplovaci frekvence DA je rizena prichozim signalem a pote opravena, takze jitter nevadi). Jeste neco? Ted uz uznas, ze mam pravdu?
Ze mas pravdu uznam az ji budes mit
Takze:

Prvni problem je ze jitter na levnych kartach je opravdu z pohledu audia na urovni extremni. To co ty tu popisujes je prachsprosty reclocking. Samozrejme muzeme vzit hodinovy signal z dalsiho zdroje, ale kde ten zdroj vzit? Kvalitni reclocking moduly jsou dost drahe ("polotovar" cca 3kkc), takze jedine ubastlit si dalsi meziclen ktery bude xterne ridit casovani digitalniho prenosu a to opravdu radeji pouziju zatim pro muj audioretezec dostatecne kvalitni casovani generovany mym terratecem. Terratec samozrejme umoznuje pouzit externi signal pro nastaveni frekvence, takze kdyz si ubastlim reclocking

modul se soucastkama z naky Manli, a necham ho ridit terrateca, tak vysledek bude stejne mizerny.
A jak se rika, kdo neveri, at tam bezi, takze pokud mas nakou levnou kartu o kterych sem mluvil s koax spdif vystupem a mas dobry usi prid si poslechnout rozdil