Citace Původně odeslal Asahi
2Darth: grats, tak ted uz si pockame na nejaky fotky

btw chystam se koupit D70 (zatim nejzhavejsi kandidat v pripade, ze prodam nynejsi F717 ) a premyslim, ze vezmu jen telo a k nemu SIGMA AF 28-300/3.5-6.3 IF ASPHERICAL MACRO. Co si o tomto obj. myslite? Slysel jsem dost nazoru, ze je docela slusnej, ale taky par, ze moc kvalitni neni (tohle jsem slysel predevsim od lidi, co neresi otazku penez, ja ji resim.. tak si rikam, ze jsou zvykli na trosku jinou tridu a doufam, ze tento objektiv bude kvalitativne dostacovat). Pripadne jaky jiny byste doporucili? Chystam se fotit predevsim zver, krajinky a makro...
I když se mnou asi jan555 nebude souhlasit, já bych Ti doporučil koupit ten set s objektivem 18-70 AF-S DX ED, který Ti pokryje pro začátek ta nejpoužívanější ohniska (27-105) a svou kvalitou Ti určitě vrásky nepřidělá. Až pak dospěješ do zralého stavu, dokoupíš si Sigmu 70-200/2.8 APO EX HSM za dvacku, což je IMHO nejlepší dlouhé neznačkové sklo se zoomem!!!

Tím budeš mí pokrytý rozsah 18-200 (ekv. 27-300) a budeš mít vystaráno na hodně dlouhou spokojenost... Já jsem začal opačně od toho telete, ale to jen proto, že u Canonu žádný rozumný ekvivalent toho seťáku není...