Stránka 2 z 4 PrvníPrvní 1234 PosledníPoslední
Výsledky 26 až 50 z 100

Téma: Jakou mate teplotu s vodnikem ?

Senior Member Avatar uživatele Prokop
    Vliv
    294

Standardní

Citace Původně odeslal MISKOBOSS
    2 trodas:

to je hruuuuuza!!! se vzduchem bys mel lepsi vysledky!!!
    nebojis se o svuj PC
    to si vedle PC postav hasicak!!!!
    to teda nemel, navic tezko rict jestli ty teploty jsou fakt realny.. a pokud ma komplet pasivne chlazenej tak proc ne?
    .

Senior Member Avatar uživatele MISKOBOSS
    Věk
    41
    Vliv
    298

Standardní

Citace Původně odeslal Prokop
    2 trodas:

nebojis se o svuj PC
    to teda nemel, navic tezko rict jestli ty teploty jsou fakt realny.. a pokud ma komplet pasivne chlazenej tak proc ne?
    jasne kdyz to ma pasivne, ale aji tak, kdybych mel takovy teploty tak musim na ten radiator foukat!!!
    ty teploty jsou strasidelny!!!
    ale asi budou zkresleny, protoze 57 °C na HDD, nevim jak dlouho by vydrzel
    2Trodas: jakou mas teplotu vody??
    Apple MacbookPro 13,3 (late 2011) - je perfektni :D

Senior Member Avatar uživatele Prokop
    Vliv
    294

Standardní

Citace Původně odeslal Prokop
    2 trodas:

nebojis se o svuj PC
    jasne kdyz to ma pasivne, ale aji tak, kdybych mel takovy teploty tak musim na ten radiator foukat!!!
    ty teploty jsou strasidelny!!!
    ale asi budou zkresleny, protoze 57 °C na HDD, nevim jak dlouho by vydrzel
    2Trodas: jakou mas teplotu vody??
    nebudou, a divil by ses kolika lidem disky pecou pres 60°C! a dobre se podivej disky ma polozeny na molitanu takze klidne tech 57°C maj
    .

Senior Member Avatar uživatele PetrT
    Vliv
    334

Standardní

Moje vysledky:
    CPU, GPU by KPCool
    NB, Expanzka by Galaxi
    Vymenik ze Skodovky - bez vetraku - jen nerad bych tam nejaky daval

Idle CPU 51°C (ustalena teplota)
    Max CPU 56°C
    Teplota v mistnosti cca 28°C (pere mi sem slunce)

Se vzduchem jsem idle 49°C a max az 65°C (musel jsem v biosu zvysit max teplotu )

web: Apple MacMini 2018 | Intel i5 3.0GHz | 16GB RAM | 512GB SSD | Dell U2412M
    games: Intel i5-2500K@4GHz | GB Z68MA-D2H | Kingston HyperX 8GB DDR3 | MSI GTX770 Lightning | Samsung 840 EVO 120GB + Crucial MX300 525GB | Seasonic M12II 620W
    data: Intel G2020 | GB B75M-D3V | Transcend 4GB DDR3 | 4x WD RED 3TB | Ubuntu Server

Standardní

CPU 2,2Ghz pri real 1,58V

idle 40°C
    prime95 po hodine 46°C

jinak bloky Aqauacool CPU,GPU,
    a NB blok od Ertyho....

vymenik maxxpert radiator s 2x fan 120mm regulovany .... (ale furt mrchy rvou ... vydrbany loziska )polozen na case
    teplota okoli 25°C
    vodu nevim nemeril sem

Senior Member
    Vliv
    282

Standardní

CPU, GPU, chipset, radiator zo Škodovky:
    Idle 35°C s FAN (2x SUNON na 6V)
    Idle 42-43°C bez FAN
    Full load (games) testovane len s FAN 37-39°C
    v miestnosti býva okolo 25°C, v závislosti od teploty v izbe je to +/-2°C
    NTB MSI Mega Book M510A@M510C - Pentium-M Dothan 1,5 ; 512RAM ; 80GB HDD ; mobility Radeon 9700 64MB ; DVD-RW ; WiFi 54Mb ; 4,75h prace/2,3h games battery.... ; HW na predajCeleron M 1,5GHz, Banias core, 512kB L2 cache.
    POWERED by Renault Laguna 2.0 RXE ...... 27.12.96 ......97k km @ 128k km...

Bulharský mafián mince Avatar uživatele Zilla
    Vliv
    301

Standardní

Procesor viz podpis, radiator z Kadetta, na nem zatim provizorne 4 coolermastery na nejnizsich otackach, chladim CPU, NB, GPU:

voda: 35°C
    CPU Idle: 42°C
    CPU Load: 47°C
    v mistnosti: 26°C

kdyz je v mistnosti 22°C mam teploty:
    voda: 28°C
    CPU Idle: 38°C
    CPU Load: 42°C
    Stipendium peccati mors est
    Si peccasse negamus, fallimur, et nulla est in nobis veritas

Přesto, že bouře nad jezerem věští blízkost konce, pohyb nebes je plný síly!

Senior Member mince Avatar uživatele LtK
    Věk
    51
    Vliv
    296

Standardní

Chladím CPU a GPU, radiátor chladič z Fabie 50x30, ponorné čerpadlo Atman AT305... Radiátor je bez vetroňov, ale je položený za kompom, takže naň trochu fučí zo zdroja a vetroňa spod zdroja...

Edit: Tak včera som to trochu meral...
    Teplota v miestnosti: 25-26...
    Teplota....... Idle / Max
    CPU 2,17GHz... 34-36 / 49
    System....... 33 / 42
    Grafika....... nemá čidlo
    Teplota naspodu v kejse meraná teplomerom do auta max bol asi 38,5...

Oproti vzduchu na CPU o cca 5-7C nižšie...
    i5 2500K, Asus Maximus IV Gene Z, 16GB DDR3 1600 Corsair Vengeance, Gigabyte GTX480, Intel 320 160GB + 3,64TB HDD by 4xWD, LG GH22LS30, Creative Inspire T5400, Enermax Pro82+ 620W, LCD Philips 240PW, watercooled
    Under construction: C2Q 6600 (OC ~3GHz=334x9), Asus Maximus II Gene, 4x2GB DDR1066 Kingston HyperX, NVidia Asus 280GTX

Standardní

Tak jsem dneska zapojil vodníka a jsem z toho zmatenej.
    Mám desku LanParty
    V MBM5 mám teploty

Load Idle
    CPU Socket 42°C 37°C
    CPU Diode 28°C 18°C
    Case 41°C 41°C

Pokud tam nebyl vodník tak rozdíl mezi Socket a Diode byl tak +-3°C.
    Po spuštění Prime95 teplota na Diode během okamžiku vystoupala na těch 28°C a když jsem test stopnul tak během chvilky tam bylo 18°C.
    Mám tam Bártíka 2500+ zatim ještě bez OC.
    Kterou teplotu berete jako směrodatnou Socket nebo Diode ?
    Nemáte někdo tuhle desku aby jste mi řekli který teplotní čidlo patří chipsetu ?

No a -5V větev mi ukazuje 0.59V

Hledal jsem tady ale nic jsem o tom nenašel.

(příspěvek byl upraven 23.8. 11:20)

Senior Member mince Avatar uživatele Janikbanik
    Vliv
    290

Standardní

Citace Původně odeslal Janikbanik
    Ja mam teploty nasledovne:

CPU System Voda
    Idle 35 35 cca 29
    Load 40 36 cca 31
    Teplota v izbe cca 20 C - ( dom a nemam okno na slnecnej strane)

Cerpadlo mam shit z PL, real prietok cez okruh okolo 150 L / h.
    Vymennik Opel Kadett rv 1983 ( je kusok tensi ako ten z rv. 1987 - cca 1.5 cm) a CPU + NB blok - homemade.
    BTE v okruhu mam cca 1.5 L destilovanej vody
    A ofukujem to 92 fanom - Sunon @5 V - ale aj tak huci dost...

Ked som tam dal iny fan, tiez 92 mm, ale ten je len 0.13 A a tiez na 5V, bolo to tichsie ako fortron 300W s barcou 7200.7 a teplota bola + 2 C.
    Len tamten 92 fan si setrim, takze pocuvam SUNON-a
    Uprava : radiator som dal do toho obrovskeho vedra od Primalexu - 25 Kg - plne vody (samozrejme ze bez ventilatora )
    Teploty:
    CPU full load max 38, idle 33
    Teplota v izbe 22 C
    Q6600 G0@3.0(def VCore);TRUE 120;NT-H1;965P-DS3 r3.3(F14);2x2GB.ADATA1066+;8800GTS.512MB;WD640AAKS ;HD103UJ;SH-S223Q;Audigy2ZS;Fortron.BS.500;Samsung.T220;MX518; Chieftec MX-01SL-D modded

Standardní

tak sem dnes dostal vetrone od Ximy a musim uznat ticho nadherny ... sem cumel

a teploty se taky zmenily ted jedu na nastaveni viz. podpis
    tedy
    CPU 2321Mhz pri real 1,65V

idle 42°C
    prime95 po hodine 48°C

jinak bloky Aqauacool CPU,GPU,
    a NB blok od Ertyho....

vymenik maxxpert radiator s 2x fan 120mm regulovany polozen na case

Standardní

MISKOBOSS: to je hruuuuuza!!! se vzduchem bys mel lepsi vysledky!!! nebojis se o svuj PC to si vedle PC postav hasicak!!!!
    Mno, muj PC neni slyset a to je to, o co mi jde Navic mam 1.80Vcore a 2400Mhz na CPU - PR3400+, takze asik tak Co se tyce aircoolingu, tak stazenej Zalman 92mm na Thermalright 900SLK daval 74 stupnu A stejne to este dost hucelo...
    Vymeniky z Aquacoolu jsou proste na pasivni chlazeni neuveritelne nevhodny... Pocky, az si udelam poradnou expanzku a Erty doda radiator podle mych vypoctu

Prokop: to teda nemel, navic tezko rict jestli ty teploty jsou fakt realny.. a pokud ma komplet pasivne chlazenej tak proc ne?
    Jsou realny. Na tech radiatorech jsou pri 66 stupnich na prociku docela slusny teploty - 56,7C na trubce... A to mam dneska 25C v pokoji, takze nezvykle chaldno. Obcas to jde (CPU) na 72 - 73, coz uz zacina byt napovazenou...

Co se tyce HDD, tak mam na molitanu vsechny disky uz vic jak 10 let a este mi zadnej neodesel. V specifikaci je, ze disk zvladne 85C, takze nejakych 57C me ale vubec nezajima. A uz vubec ho nehodlam chladit, ani pasivne, protoze o co bude studenejsi, o to vic mi vyzari (treba Zalman 2HC2) tepla do case a to je to posledni, co bych kdy chtel... Disky nasrobouvane na case jsou o 10 - 12 stupnu studenejsi. (take nemam v case zadny fan)

BTW, jak merit teplotu vody?

majk1911 - zkus Speedfan, nebo si lip naconfiguruj MBM5 Teplota prociku je evidentne 42C, NB a ne case ma 41 stupnu a case ma 28
    Mam take DFI Lanparty B a SpeedFan detekuje/cte hodnoty, ovsem -5V mi take ukazuje 1.54V - proste blbe nastaveny cteni hodnot... Tot vse. Netreba se rozrusovat.

Vliv
    334

Standardní

Citace Původně odeslal trodas
    V specifikaci je, ze disk zvladne 85C, takze nejakych 57C me ale vubec nezajima. A uz vubec ho nehodlam chladit, ani pasivne, protoze o co bude studenejsi, o to vic mi vyzari (treba Zalman 2HC2) tepla do case a to je to posledni, co bych kdy chtel...

BTW, jak merit teplotu vody?
    Muzu se zeptat jake mas disky a kde jsi k nim vzal specifikaci (link)+informaci, ze dlouhodobe zvladaji 85°C ?
    Dalsi vec (teorie): kdyz disk vyzari xyW, tak je jedno jestli to do kejsu vyzari disk a nebo pasiv pridelany na disku-vyzarene teplo vetsi nebude.

Co jsem videl (a sam i zkusil), tak se da merit teplota vody v expanzce

games: Intel i5-2500K@4GHz | GB Z68MA-D2H | Kingston HyperX 8GB DDR3 | MSI GTX770 Lightning | Samsung 840 EVO 120GB + Crucial MX300 525GB | Seasonic M12II 620W
    data: Intel G2020 | GB B75M-D3V | Transcend 4GB DDR3 | 4x WD RED 3TB | Ubuntu Server

Standardní

V dokumentaci to bylo uvedeno myslim i na webu, kdyz jsem kupoval svuj Seagate 80G disk, od ty doby to neresim
    Uvadela se 85V jako max. pracovni teplota.

S tim vyzarenym templem si vedle jak ta jedle. Jestize na disk das chladic a ten snizis jeho teplotu tak to znamena jedine - vice tepla se muselo vyzarit do case - simple as that
    ...nebo mi chces nemluvit, ze to teplo "zmizi"?

V expenzce, hmmm, ale jak? Strcit do toho cidlo

Vliv
    334

Standardní

Citace Původně odeslal trodas
    V dokumentaci to bylo uvedeno myslim i na webu, kdyz jsem kupoval svuj Seagate 80G disk, od ty doby to neresim
    Uvadela se 85V jako max. pracovni teplota.

S tim vyzarenym templem si vedle jak ta jedle. Jestize na disk das chladic a ten snizis jeho teplotu tak to znamena jedine - vice tepla se muselo vyzarit do case - simple as that
    ...nebo mi chces nemluvit, ze to teplo "zmizi"?

V expenzce, hmmm, ale jak? Strcit do toho cidlo
    Tak postupne: jedinou dokumentaci jsem videl k IBM u ktereho byla uvedena max teplota provozu kolem 50+/-5°C. U jinych vyrobcu jsem nic nevidel (nenasel). Posledni informaci jsem cetl nedavno k Maxtoru (60°C). 85°C si na disku nedokazu predstavit...ani disk v supliku takove teploty nedosahne (baracuda max 56°C, Maxtor max 65°C - vic jsem nikdy nevidel)

ad teplota: no do expanzky strcim teplomer a sleduju teplotu. Zadne cidla nemam.

a na zaver to nejlepsi: ten disk vyzari do kejsu stejne teplo jako by mel na sobe pasiv (mno, teoreticky spis vic). Pasiv ti jen prevede teplo do sebe a pak do vzduchu. Kdyz ten pasiv bude hodne zebrovany, tak preda to teplo do vzduchu rychleji-ale porad predava stejne teplo-disk s nazazenym pasivem nevytvari vic tepla nez s nenasazenym. Co se ti zmeni je rychlost predani tepla do kejsu, nic vic.

Senior Member Avatar uživatele epidot
    Věk
    41
    Vliv
    271

Standardní

mobile 2600+ @ 2500MHz 1,75Vcore
    ohrata voda vstupujici do chladice 29 stupnu/load
    Barbone Tomahawk SE L, Compal FL90 v.2, C2D T7250 2x2GHz, 1GB DDR2 667 Transcend, nVidia 8600M GT 512, Samsung HM121HI 120GB 5400rpm, DVDrw WiFi, BT, Logitech MX510+Steelpad QcK mini
    Suspended: Thermalright Ultra 120+Thermalright HR-05 SLI+Thermalright HR-03, 2xWD5000AAKS+2x Silentmaxx HD silencer, 19'' Eizo T766, SB Audigi 2 value+2x18W Gembird+150W subwoofer Yamaha YST-SW215B, Enermax EG495AX-VE NoiseTaker 485W, TT Kandalf VA9000 SWA

Standardní

epidot - moooc hezkej procik, muj M2500+ potrebuje 1.850V aby prosel Prime95 torture testing na 2500Mhz
    Snad muj M2600+ bude lepsi...
    Teploty vody take slusna, jen mi tu nejak chybi trosku specifikace toho watercoolingu a teplota load/iddle CPU a co este treba vodou chladis...

PetrT - disk v neventilovanem suplicku v case mi dosahl 82C po 2h kopirovani dat. Obet - prenosovy 120G Maxor 6Y120P0. Dnes jede na molitanu uz devaty mesic v serveru, 24h denne. Zadny problem
    Dam ti vedet, az se nejaky problem objevi.

Ad teplota - chladic snizi teplo disku. Snizi ho tak, ze ho vic vyzari do okoli - do kejsu. Kapis? Pokud ne, tak SZ, pls
    Rad se necham presvedcit, abych si na disk dal Zalmana 2HC2, ze mi to snizi teplotu v case

Standardní

cau mam takovej problem ...zmenily se me teploty o v prumeru 6°C nahoru nevim co se stalo ...
    jeste pred 5 dnama sem mel teplotu idle 39°C a dokonce jeden den to ukazovalo tak haluzove ze na sestavu viz podpis mi ukazovalo pri idle 36°C ale neco se zmenilo a ukazuje mi to ted kdyz mam pusetnej winamp a surfuju pres 51°C ...pritom kdyz sahnu na blok tak mi prijde stejne studenej...pravda kdyz sahnu na vymenik tak je znatelne teplejsi... pritom teplota v pokoji je furt stejna nevite cim by to mohlo byt? ze by nejaka usazenina nebo neco co brani prutoku vody
    sestava viz podpis
    EDIT: tak me jen tak napadlo zda to nemuze byt tim ze mi obcas blbne disk a jde treba na PIO ...jenze sem koukal a ukazuje to ze DMA je zaply tak nevim ... musim preinstalovat asi ide drivery a uvidim zda se to zmeni

Member Avatar uživatele Dr Meduza
    Vliv
    261

Standardní

Jestli ti soupla teplota vody tak musi neco vic topit nebo si neco stalo s vymenikem
    Jestli tam mas jenom procak tak treba u me se stalo ze se mi zacal delat pruraz (zkrat) v procaku (zacne hrozne topit) a to prichazi dost nahle negdy se to zastavi ale taky muzes mit posledni tejden zivotnosti procaku
    Bill Brana:"Pokud by všichni používali legální software, měl by Microsoft dostatek peněz na opravení snad všech chyb ve Windows."
    Používáním GNU/Linuxu de facto poskytuji Microsoftu prostředky na vývoj Windows, ale přesně tak to je

Standardní

Jake Vcore zpusobuje prurazy prociku...? (alespon ve vasich pripadech, kluci...)
    I valim jeden nebohy mobilek 2500+ na 1.950Vcore a 2500Mhz...

Jo, a me teploty se vyrazne zmensily Presel jsem z kousku co potreboval 1.80Vcore na 2400MHz na kousek, kteremu staci 1.625Vcore
    http://doublescan.wz.cz/2600Barton_mobile.htm

...a tedka se chystam predelat zapojeni svych radiatoru (asi zitra) na paralelni prutok ( http://trodas.wz.cz/index.php?act=ST&f=14&t=85 ), aby se zlepsiho chlazeni, nez se Erty pusti to toho specialu co jsem si vymyslel na pasivni chlazeni primo navrzeneho

Standardní

Mám AQ COOL, 1x GPU, 1X CPU, 1X čipset + Homemade udělanej chladič, viz: http://www.svetpocitacu.com/forum/viewtopic.php?t=193

Intel P4 2.6@3,4/ 1,6v
    Is7-E
    Teď jsem nahrál novej bios takže mám teplotu při burn v jádře 55*C, na povrchu 43*C

Myslím že na to že mám v okruhu i čipset+GPU tak je o dobrá teplota
    PROJECT: Digital Fantasy
    Více projektů na mých www

Standardní

Citace Původně odeslal Dr Meduza
    Jestli ti soupla teplota vody tak musi neco vic topit nebo si neco stalo s vymenikem
    Jestli tam mas jenom procak tak treba u me se stalo ze se mi zacal delat pruraz (zkrat) v procaku (zacne hrozne topit) a to prichazi dost nahle negdy se to zastavi ale taky muzes mit posledni tejden zivotnosti procaku
    to s tou zivotnosti si myslim ze je blbost ... ja tomu procaku zahul nedavam ...rekl bych ze teplota je furt stejna ale podelalo se cidlo ...protoze ted sem sahal na vymenik tak ten je oproti tomu co byl daleko studenejsi a speedfan mi stale ukazuje 50°C ...musim se kuknout co ukazuje nvidia utilita

Member Avatar uživatele Dr Meduza
    Vliv
    261

Standardní

Citace Původně odeslal Tukancheez
    to s tou zivotnosti si myslim ze je blbost ... ja tomu procaku zahul nedavam ...rekl bych ze teplota je furt stejna ale podelalo se cidlo ...protoze ted sem sahal na vymenik tak ten je oproti tomu co byl daleko studenejsi a speedfan mi stale ukazuje 50°C ...musim se kuknout co ukazuje nvidia utilita
    To ja daval a spatne to dopadlo
    Treba je problem meyi WB a Jadrem
    To beres ze spodniho cidla nebo z jadra?
    Bill Brana:"Pokud by všichni používali legální software, měl by Microsoft dostatek peněz na opravení snad všech chyb ve Windows."
    Používáním GNU/Linuxu de facto poskytuji Microsoftu prostředky na vývoj Windows, ale přesně tak to je

Standardní

hmm tak dnes sem zapl PC a teplota je zas o neco lepsi je to muzu rict v normalu pri surfovania a pri paleni a poslouchani hudby 44°C takze nevim cim to bylo ale asi na to nemuzu brat ohled ... asi mi blbne fakt to cidlo

Senior Member Avatar uživatele MISKOBOSS
    Věk
    41
    Vliv
    298

Standardní

hmm tak dnes sem zapl PC a teplota je zas o neco lepsi je to muzu rict v normalu pri surfovania a pri paleni a poslouchani hudby 44°C takze nevim cim to bylo ale asi na to nemuzu brat ohled ... asi mi blbne fakt to cidlo
    me se taky stane, ze mam najednou teplotu 28 stupnu a kdyz dam restart, tak me to pise hned 36(coz je odpovidajici)
    Apple MacbookPro 13,3 (late 2011) - je perfektni :D

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání