Citace Původně odeslal trodas
V dokumentaci to bylo uvedeno myslim i na webu, kdyz jsem kupoval svuj Seagate 80G disk, od ty doby to neresim
Uvadela se 85V jako max. pracovni teplota.

S tim vyzarenym templem si vedle jak ta jedle. Jestize na disk das chladic a ten snizis jeho teplotu tak to znamena jedine - vice tepla se muselo vyzarit do case - simple as that
...nebo mi chces nemluvit, ze to teplo "zmizi"?

V expenzce, hmmm, ale jak? Strcit do toho cidlo
Tak postupne: jedinou dokumentaci jsem videl k IBM u ktereho byla uvedena max teplota provozu kolem 50+/-5°C. U jinych vyrobcu jsem nic nevidel (nenasel). Posledni informaci jsem cetl nedavno k Maxtoru (60°C). 85°C si na disku nedokazu predstavit...ani disk v supliku takove teploty nedosahne (baracuda max 56°C, Maxtor max 65°C - vic jsem nikdy nevidel)

ad teplota: no do expanzky strcim teplomer a sleduju teplotu. Zadne cidla nemam.

a na zaver to nejlepsi: ten disk vyzari do kejsu stejne teplo jako by mel na sobe pasiv (mno, teoreticky spis vic). Pasiv ti jen prevede teplo do sebe a pak do vzduchu. Kdyz ten pasiv bude hodne zebrovany, tak preda to teplo do vzduchu rychleji-ale porad predava stejne teplo-disk s nazazenym pasivem nevytvari vic tepla nez s nenasazenym. Co se ti zmeni je rychlost predani tepla do kejsu, nic vic.