Citace Původně odeslal santamonicaboy
dnes jsem to predelal na 143/143 a zatim to slape. Mam z toho ted 2100+ na puvodni VCore, teploty pod 40.
Jak vyspekuluju tu L7, tak tomu jeste pridam.
Udelej si chipset heatsink mod, to znamena sundat chladic z chipsetu natrit ho dobrou teplovodivou pastou a 4 mi kapkami vterinovyho lepidla v rozich ho nalepit zpatky na chipset. Zkontroluj si, jestli ti vzuch z chladice procesoru neproudi primo na chipset.
Pridej na chipset aktivni chladic, staci jakejkoliv malej typ, proste ho prilep vterinovym lepidlem z boku na pasiv chladice procesoru nad chipset, nebo ho prilep na pasivek chipsetu, nebo ho prisroubuj asymetricky jednim sroubem na roh chipsetu. Ma to vyznamnej vliv na stabilitu pri vyssich FSB.

Sezen si kvalitni vodivej lak a zalakuj L11 mustky, pozor na XP to nejsou L7 mustky. Radsi si to nekolikrat zkontroluj treba i na www.ocinside.de. Tim kvalitnim lakem nemyslim neco z rady EL-1,EL-2,EL-3... ty sou na nic.

Sniz casovani pameti na safe, a zkus 147. Pak zvysuj casovani.

Mej na pameti, ze tvuj HDD nemusi dlouhodobe vydrzet vyssi rychlost PCI sbernice, ta se odvozuje od FSB a treba Seagate BIV jsou na vyssi FSB udajne pomerne haklive. WD to snad vydrzi, moje drzi od cervna 2002 bez problemu.

Zkus pustit program BurnK7 alespon na 10 minut, teplota na K7S5A by nemela radeji jit pres 55oC.

Zkus si zahrat hru DOD (neco jako CS), to je podle mych zkusenosti nejspolehlivejsi test stability... navic po hodinovem hrani mas skoro jistotu, coz se o mnohych testovacich programech rict neda.