Stránka 3 z 15 PrvníPrvní 123456713 ... PosledníPoslední
Výsledky 51 až 75 z 366

Téma: jaky receiver a repro za cca 20-25 tisic?

Senior Member mince Avatar uživatele Aliencz
    Věk
    58
    Vliv
    291

Standardní

Citace Původně odeslal johu
    Aliencz: diky za rady. Preco uprednostnujes prepojenie DVD 31 s analogovymi kablami? Mas nejake vyhrady voci optike?
    Už jsem to psal výše, (možná v jiném threadu tady). DVD25 a DVD31 má tak špičkové analogové D/A převodníky, že je lepší zpracovávat signál v přehrávači a do receiveru/zesilovače ho posílat pouze na zesílení. Toto je ale možné jen u stereo signálu, poslech hudby. (kvalitou se dostaneš na úroveň hi-fi CD přehrávačů v cenové relaci 25-30tis Kč) Je to díky použitým D/A převodníkům Wolfson WM 7840 audiofilské třídy. Receiver má D/A převodníky min. o třídu níže.

Tento způsob zapojení je naprosto standartní při poslechu hudby, u posluchačů kladoucích na kvalitní hudbu je to absolutní základ.
    kabely:
    Koaxiál na 5.1
    Pár signálových na stereo (L+R).

Výhrady vůči optice mám, to je jasné. Náročnější poslech hudby vyžaduje určité přenosové charakteristiky, které optika neumožňuje. Proto je např. stále hodnocena lépe klasická gramofonová deska. Digitálnímu signálu chybí určité charakteristiky zkreslení, které dodávají hudbě ten správný šmak. Ale v tomto případě to je hlavně díky použitým D/A převodníkům. Pro ty, kdo mají za DVD-přerávače laciné šumky, je vhodnější využít převodníky v receiveru (pokud tedy stojí za něco).

Závěrem kladu důraz na použité kabely. Pro digital 5.1 směrový koaxiál, cca 30-50cm od 1000Kč za kus. Pro stereo analog pár 0,5m směrových signálových kabelů v cenové kategorii od 1500Kč výše. Věřte, že levnější a tudíž horší kabely Vám výsledek znehodnotí.

NEOTECH (ruční výroba na obj.)

KOAX OEHLBACH (taktéž ruční výroba)

Věk
    58
    Vliv
    291

Standardní

Omlovám se za chlubení, ale na tuhle sestavičku jsem prostě řádně pyšnej

Senior Member
    Vliv
    301

Standardní

Citace Původně odeslal Aliencz
    ...Digitálnímu signálu chybí určité charakteristiky zkreslení, které dodávají hudbě ten správný šmak...
    Rozmyslam... chces povedat ze skladatel - hudobnik robi hudbu tak, ze pocita s nejakym skreslovanim? Aj ked minimalnym?

Myslel som, ze audiofili chcu pocut 100% NESKRESLENU hudbu...

Poznam dvoch ludi, co maju v dome samostatnu obrovsku miestnost na pocuvanie hudby a pozeranie filmov - so specialnym dorazom na akustiku. Jeden z nich si kupil sluchatka za bratru 85.000 SKK (co sa mi zda fakt vela) a s kvalitou nie je spokojny. Vraj jemne skresluju...

Standardní

Pro stereo analog pár 0,5m směrových signálových kabelů v cenové kategorii od 1500Kč výše. Věřte, že levnější a tudíž horší kavely Vám výsledek znehodnotí.
    Prosim Ta, doporuc mi konkretne nejaky kvalitny kabel na prepojenie DVD 31 s AVR 330 (40 az 50cm). V cene 3000 az 3500.
    Aliencz, Ty mas aky kabel?

Dalej este nemam definitivne vybrany kabel pre repro. Videl som nejaky strieborny OEHLBACH 2x2,5 (v cene 120,- Sk/m)
    Uvazujem aj o kably z RG 213, ale ten si musim spravit sam.

Standardní

kably na repro jedine 2*4mm2
    IBM
    Lenovo
    Kriglnakafe

Standardní

No dovolim si nesouhlasit s tvrzenim ze na "optiku" je potreba "koax" a jeste za 1kKc. Dokud po drate nebo ve "skle" behaj jednicky a nuly tak je fuk, jestli behaj tkanickou za 5 Kc/metr nebo hyperkablem za 5 litru/10cm. Lecjaky fanousek predrazene audiovybavy tvrdici ze slysi rozdil mezi sklenenym a plastovym TOSLINK kabelem by se mohl zacit ohanet pojmy jako jitter, odrazy a podobne, lec tim akorat da najevo ze tomu vubec nerozumi. Jinak souhlasim s tim ze digitalni signal je treba privest tam kde sou lepsi DACy, pokud jsou v prehravaci, investice do kvalitnich linkovych (analogovych) kabelu je na miste (DIY prijou na zlomek ceny). A za dalsi, po optice ve vetsine pripadu beha to samy co leze v prehravaci do DACu, takze tvrzeni ze optika neumoznuje nejake charakteristiky je taky nejake nemocne. Optickym kabelem lezou jenom jednicky a nuly (zakodovane bi-phase mark modulaci pro stouraly). Takze pokud jsem tu vyhradu s gramcem pochopil, tak jde o srovnani analogoveho a digitalniho nosice hudby - gramec versus CD(DVD). Jinak pro lidi znale je resenim treba stavba vlastniho DAC za doslova par korun ve srovnani s cenama ostatnich komponent. ALe to uz neni to prave "audiofilstvi" - vyhazovat nehorazny castky za nesmysly
    When you do things right, people won't be sure you've done anything at all.

Věk
    58
    Vliv
    291

Standardní

Citace Původně odeslal Wuuduu
    Rozmyslam... chces povedat ze skladatel - hudobnik robi hudbu tak, ze pocita s nejakym skreslovanim? Aj ked minimalnym?

Myslel som, ze audiofili chcu pocut 100% NESKRESLENU hudbu...
    Vůbec jsi to nepochopil. Hudebník nahrává ve studiu analogově. Hudební nástroj vydává určité charakteristické zvuky, které jsou zaznamenávány na různá média, digitálně, nebo analogově. Digitální zpracování má nevýhodu v tom, že je přísně přesné a nezpracuje ony balance zvuku materiálu, prostředí a td. a td. Chybí tam onen audiofilský šum. To není to samé, co má namysli tvůj známej, co chce přesnou identifikaci originálu. On mluví o zkreslení stávajícího signálu, způsobeném samotnou aparaturou, kabeláží, digitálním záznamem. Už jen to, že je to na CD, je mrzuté (pro fajnšmekry). Znovu zdůrazňuji preferenci klasické vinilové desky. Každej "netopýr" ti řekne to samé: jojo, to byla paráda. Úplní blázni také mají doma pořád Hi-Fi s gramofonem za 150tis. a valej na něm klasické desky. Tohle nemá cenu rozebírat, já o koze a ty o voze

Věk
    58
    Vliv
    291

Standardní

Citace Původně odeslal Hooligan
    No dovolim si nesouhlasit s tvrzenim ze na "optiku" je potreba "koax" a jeste za 1kKc. Dokud po drate nebo ve "skle" behaj jednicky a nuly tak je fuk, jestli behaj tkanickou za 5 Kc/metr nebo hyperkablem za 5 litru/10cm. Lecjaky fanousek predrazene audiovybavy tvrdici ze slysi rozdil mezi sklenenym a plastovym TOSLINK kabelem by se mohl zacit ohanet pojmy jako jitter, odrazy a podobne, lec tim akorat da najevo ze tomu vubec nerozumi.
    Asi první obecný omyl je ten, že po drátě, nebo skle, běhají jedničky a nuly. není to tak. Je to kmitočet, frekvence. U optiky blikání.

Tvůj názor je pustá teorie, založená na teorii (máš ale na něj právo a dříve jsme měl velmi podobný). Zkus praxi a uslyšíš sám. Nejsem žádný hi-fista, ale pár jich znám. Občas jsem něčemu nevěřil, zejména z "důvodu" fyzikálních zákonů, tak jsem to vyzkoušel. Připadáš si potom jako úplnej blbec, když se Ti ostatní usmívají do ksichtu.
    Měl jsem optický kabel za cca 500Kč/0,5m. Myslel jsem si, že to musí rozhodně stačit, ale hned od začátku jsem nějak nebyl ve své kůži. Měl jsem pořád pocit, že v obchodě ty bedny hráli o něco lépe. Známej měl ručně dělaný koaxiál, tak jsem si ho půjčil. No a rozdíl jako prase. Rázem se mi otevřel úplně jiný zvukový pocit. laik by řekl, že někdo shodil z beden deku. Tak jsem začal laborovat dál a zjistil jsem asi toto: KABELY MŮŽOU PODĚLAT VÝSLEDNÝ ZVUK DOST PODSTATNĚ!!
    Koax doporučuji nejen já, ale i řada hi-fistů audiofilů. je to proto, že koax prostě vede signál trošku jinak, než optika. Byť je to neuvěřitelné. IMHO, ale i kvalitní optika je použitelná, no ale jak jsem řekl - tak za 1000-15000 a výše.

Nejlepší vodič, je žádný vodič. Vše ostatní má vliv na přenos, ať už zanedbatelný, či veliký. Ani délka vodiče není záruka kvality (čím kratší, tím lepší někdy prostě neplatí). Špičkové laboratoře firem Cardas, Krautwire, Neotech a td. a td. vráží těžký love do vývoje ideálního přenosového kabelu. A ne vždy se to daří. Kabely jsou věda jako hrom.

Tvrzení, že si doma můžeš udělat špičkovej D/A za pár korun je naprostý žvást. Audiofilie není o ceně výrobků i když obecně platí, že čím dražší, tím lepší. Nějak jsi ale zapoměl, že to platí naprosto u všeho, co člověk dělá, včetně rohlíků.

Věk
    58
    Vliv
    291

Standardní

Citace Původně odeslal berraneck
    kably na repro jedine 2*4mm2
    To je taky dost povrchní. uvažoval jsi někdy nad tím, proč zrovna 4mm2 ?

Průřezy (průměry) kabelů, určených na přenos signálu jsou přímouměrné k délce kabelu. Čím je kabel delší, tím musí mít větší průřez vodiče, aby eliminoval nárůst útlumu a dalších vlivů. Podle jednoduché tabulky si snadno vypočítáš, že do 10m délky je bez jakýchkoliv vlivů na signál průřez 2.5m2. Na přední bedny v pohodě stačí 3-4m na bednu. Větší důraz je třeba klást na kvalitu kabelu (zpracování, použité materiály, koncovky a pod.)

Profi vysvětlení by mohlo vypadat asi takhle:
    Vyjděte z doporučené maximální impedance kabelu, kterou doporučuje výrobce reproduktorů. Pokud takový údaj v dokumentaci vašich reproduktorů nenajdete, uvažujte takto. Naprosto maximální impedance kabelu je desetina jmenovité impedance reproduktoru, překročíme-li tento údaj, už se téměř nedá hovořit o věrném poslechu. Pro kvalitní poslech zejména s vícepásmovými soustavami lze doporučit maximální impedanci kabelu 0,3 Ohmu; lepší je 0,2 Ohmu a pro některé velmi kvalitní soustavy i 0,1 Ohmu. Pokud jsme si vybrali vhodný údaj, přikročíme k volbě průřezu.
    U kvalitních kabelů zanedbáme induktanci a kapacitanci a toto zanedbání vykompenzujeme tvrdším pravidlem maximální impedance. Vyjdeme tedy z 0,1 Ohmu reálné impedance (a od teď ji můžeme nazývat odpor). Kabel o průřezu 1 mm2 má odpor asi 16 miliOhmů na metr délky - rozumí je jeden vodič, ne pár. Takže 0,1 Ohmu vydělíme 16 miliOhmy a máme 6,25 metru délky kabelu (jednoho vodiče), pár vodičů (kabel) potom 3,125 metru délky. Odtud kabel s průřezem 2,5 mm2 může být 2,5 krát delší, tedy 7,8 m; kabel 4 mm2 pak 12,5 m a kabel 6 mm2 může být dlouhý 18 m. A jsme u cíle: jak dlouhý kabel v místnosti potřebujeme určí, jaký průřez zvolíme.
    Tato úvaha je dosti jednoduchá, ale tím, že jsme zvolili správná kritéria, dává dosti dobrý výsledek.

V závěru lze jen doporučit použití dobrých konektorů, to znamená robustních a nekorodujících. Vhodné jsou samozřejmě pozlacené. A nejlépe je omezit počet možných přechodových odporů a kontaktů na minimum, tedy konektory nepoužívat vůbec, a do šroubovacích svorek pevně přitáhnout rovnou odizolovaný kabel.
    Pro přehlednost jsou výpočty odporů různých kabelů v následující tabulce, ve které si lze vybrat průřez kabelu i podle doporučeného připojovacího výkonu - tedy špičkového výkonu zesilovače nebo reprosoustavy, podle toho co je větší.

Member Avatar uživatele ros
    Věk
    47
    Vliv
    271

Standardní

No nechci vam do toho pani audiofilove vstupovat, ale kdyz uz ste tady....
    objednal jsem si Yamahu RX-V450 za 10k + AQ Kentaur 651 za 7k (narazeny roh sleva 4k),
    budu to mit prez koax napojeny do sestavy co mam v podpise...
    zvazoval sem samozrejme i HK+Focal atd, ale i s kvalitnim cd prehravacem bych se stejne pod 30k jen za stereo nedostal ....
    Tolik do toho ivestovat v zasade nechci uz vzhledem k tomu ze mam stejne jen par CD jinak spousty MP3 na HDD

za ty love by to melo byt snad OK ne ?
    Gigabyte UDR-3, Intel Core i7 860@3,6 GHz + Scyte Ninja, 4GB RAM, Asus GTX275 + MSI GTS8800 (PhysX), HDD 2x1,5TB + 2x1TB + 750GB +500GB, X-Fi Fatal1ty FPS+ Megaworks 250D, Skystar HD, DVD Optiarc, Coolermaster Silent Pro M700, Lian-li Bigtower, LG 26" S-IPS, Logitech G5 + G15, 3x X360 gamepad, Skystar HD, ADSL 16mbit, PS2-TWO, X360 Premium

Věk
    58
    Vliv
    291

Standardní

Citace Původně odeslal johu
    Prosim Ta, doporuc mi konkretne nejaky kvalitny kabel na prepojenie DVD 31 s AVR 330 (40 az 50cm). V cene 3000 az 3500.
    Aliencz, Ty mas aky kabel?

Dalej este nemam definitivne vybrany kabel pre repro. Videl som nejaky strieborny OEHLBACH 2x2,5 (v cene 120,- Sk/m)
    Uvazujem aj o kably z RG 213, ale ten si musim spravit sam.
    Poradit přímo typ kabelu bych tedy zrovna nerad dělal. Spíše bych doporučil asi toto:

Tam, kde si budeš sestavu kupovat si nech předvézt tak cca 2-3 modely kabelů v tvé cenové relaci. Na značce totiž opravdu tolik nezáleží v rovině 3-5K. Asi deset firmem dělá za tyhle peníze opravdu výborné kabely. U kabelů na přední repro bych zůstal u RG213 do tvé sestavy. Máš opravdu špičkový výběr železa, tak bych na kabelech nešetřil. Já musel kvůli penězům, takže mám na repro nouzově stříbrné JAMO asi za 100kč/m, ale do budoucna to chci rozhodně vylepšit. Jinak u nás (ČR) jsou např. velmi cenově dostupné a přitom kvalitní reprokabely Eagle, model Silverline je prostě nádhernej kablík (v měděném svazku má zapleten jeden stříbrný pramínek) za cenu okolo 150-170Kč/m/4mm2.

Hodně velký přehled dostaneš po detailním přečtení tohohle megatestu signálových kabelů, doporučuji přečíst vše, včetně podkapitol a odkazů:

http://www.gmx.cz/r_kabely_hl.htm

Věk
    58
    Vliv
    291

Standardní

Citace Původně odeslal ros
    No nechci vam do toho pani audiofilove vstupovat, ale kdyz uz ste tady....
    objednal jsem si Yamahu RX-V450 za 10k + AQ Kentaur 651 za 7k (narazeny roh sleva 4k),
    budu to mit prez koax napojeny do sestavy co mam v podpise...
    zvazoval sem samozrejme i HK+Focal atd, ale i s kvalitnim cd prehravacem bych se stejne pod 30k jen za stereo nedostal ....
    Tolik do toho ivestovat v zasade nechci uz vzhledem k tomu ze mam stejne jen par CD jinak spousty MP3 na HDD

za ty love by to melo byt snad OK ne ?
    Co bys chtěl víc čoveče? Kentaur 651 se dvěma basáky a střeďákem od Harman/Kardon. To bude hrát jako hrom. A ještě ten bassreflex dopředu - zn.ideál!!! Nenech si od nikoho nakukat, že je to šmejd. Gratuluji k ideální volbě za neuvěřitelnou cenu.

P.S. snad jen malý postřeh. Pokud je to sestava do tzv. "studentského pokoje" (tvého), tak je snad i vyhozením peněz těch 10k za YA, volil bych nějakou výprodejovku, nebo bazarovku za 5-6tis (samozřejmě kvalitní, třebas i tu YA). Pokud to máš ale do obyváku, tak poslech hudby na nějaké úrovni při zapnutém PC tedy nic moc na můj vkus. Snad jen jako kulisa.

http://hifibazar.cz/detail.asp?id=33

http://hifibazar.cz/detail.asp?id=91

Věk
    47
    Vliv
    271

Standardní

Co bys chtěl víc čoveče? Kentaur 651 se dvěma basáky a střeďákem od Harman/Kardon. To bude hrát jako hrom. A ještě ten bassreflex dopředu - zn.ideál!!! Nenech si od nikoho nakukat, že je to šmejd. Gratuluji k ideální volbě za neuvěřitelnou cenu.
    Diky, tak to jsi mě fakt potěšil
    Původně jsem zvažoval Canton LE 109/107, ted je to takovej evergreen, ale cena je tam o dost jina, tak jsem dal předonst zlatým českým ručičkám, tak snad nebudu litovat...
    Gigabyte UDR-3, Intel Core i7 860@3,6 GHz + Scyte Ninja, 4GB RAM, Asus GTX275 + MSI GTS8800 (PhysX), HDD 2x1,5TB + 2x1TB + 750GB +500GB, X-Fi Fatal1ty FPS+ Megaworks 250D, Skystar HD, DVD Optiarc, Coolermaster Silent Pro M700, Lian-li Bigtower, LG 26" S-IPS, Logitech G5 + G15, 3x X360 gamepad, Skystar HD, ADSL 16mbit, PS2-TWO, X360 Premium

Věk
    47
    Vliv
    271

Standardní

Je to do místnosti 4x6m k tomu už mám TV Panasonic TX29PS11, chci to taky na DK, ten sony snad pokud vim dokonce dost šumí. Potřebuju taky aby AV reciever měl nastavitelnej crossover pro sub. I tak mám dost obavu jestli to ta Yamaha utáhne (reálnej výkon bude podle příkonu mít někde kolem 60 W/kanál) Jinak je taky z www.hifibazar.cz. Černou / zlatou barvu nechci (ten technics taky nema koax vstup)...
    Student nejsem ale jsem z pohraničí a tady bohužel jsou studentsky platy
    Jinak PC mam velmi dobre vodhlučněný, ale casem stejne bude nejakej DVD/CD prehravac...

Standardní

ALiencz.... tvoje argumenty mi pripominaji jeden clanek od jednoho znameho audiofila na stereomagu.. konkretne zde: http://www.stereomag.cz/read_clanek.php?id_cl=1422 doporucuji precist i diskuzi. Zejmena ta me presvedcila, kdyz sem drive nechapal, ze muzou existovat ruzne sekty a verit se da v podstate v cokoli. Biju se do hlavy, jaktoze jsem si ja, elektroinzenyr, dovolil napadnout tvou viru. Hlavne prosimte na moje posty nereaguj, smrst tvych argumentu bych neustal Jenom k tomu poslednimu zvastu... neveril bys co treba tady http://www.diyaudio.com/forums/index.php?s= jsou lidi schopni vyrobit. Precti si to a zapomen na me, protoze bychom tu mohli stejne jako pan Kruzik diskutovat na 20 strankach.

Věk
    47
    Vliv
    271

Standardní

tak mě ještě napadá, nemůže vadit že ta Yamaha má 4ohmy a repro jsou papirově "8ohmovy"...?

Věk
    58
    Vliv
    291

Standardní

Je to do místnosti 4x6m k tomu už mám TV Panasonic TX29PS11, chci to taky na DK, ten sony snad pokud vim dokonce dost šumí. Potřebuju taky aby AV reciever měl nastavitelnej crossover pro sub. I tak mám dost obavu jestli to ta Yamaha utáhne (reálnej výkon bude podle příkonu mít někde kolem 60 W/kanál) Jinak je taky z www.hifibazar.cz. Černou / zlatou barvu nechci (ten technics taky nema koax vstup)...
    Student nejsem ale jsem z pohraničí a tady bohužel jsou studentsky platy
    Jinak PC mam velmi dobre vodhlučněný, ale casem stejne bude nejakej DVD/CD prehravac...
    Okej Okej, pokud v tom máš jasno, tak není co řešit. Neznal jsem souvislosti upotřebení. Ta YA je docela dobrá, má už pár moderních vychytávek, (zásuvky na zadním panelu, možnost bi-amp zapojení repro). YAMAHY jsem měl vždycky v záloze hned za Harmanem.
    P.S. subwofer ti k těm bednám chybět nebude, to se vsaď.

Věk
    58
    Vliv
    291

Standardní

tak mě ještě napadá, nemůže vadit že ta Yamaha má 4ohmy a repro jsou papirově "8ohmovy"...?
    Nemůže, naopak takhle je to 100% bezpečné. Krizový je opačný případ.

Věk
    58
    Vliv
    291

Standardní

ALiencz.... tvoje argumenty mi pripominaji jeden clanek od jednoho znameho audiofila na stereomagu.. konkretne zde: http://www.stereomag.cz/read_clanek.php?id_cl=1422 doporucuji precist i diskuzi. Zejmena ta me presvedcila, kdyz sem drive nechapal, ze muzou existovat ruzne sekty a verit se da v podstate v cokoli. Biju se do hlavy, jaktoze jsem si ja, elektroinzenyr, dovolil napadnout tvou viru. Hlavne prosimte na moje posty nereaguj, smrst tvych argumentu bych neustal Jenom k tomu poslednimu zvastu... neveril bys co treba tady http://www.diyaudio.com/forums/index.php?s= jsou lidi schopni vyrobit. Precti si to a zapomen na me, protoze bychom tu mohli stejne jako pan Kruzik diskutovat na 20 strankach.
    To je příspěvek odvěci. Poměrně jasně jsem naznačil, že opravdu základní a levné kabely ti přenos znehodnotí a to se týká i obyčejného optického kabelu. Fyzikání vlastnosti - argumenty jsou mi egál, když slyším zcela jasný rozdíl. O tom nemá cenu diskutovat. Používej si i nadále co uznáš za vhodné. Já jsem tu pouze popsal vlastní zkušenosti. Nejsem žádný netopýr, ale co je moc to je moc. Jsou věci, které prostě nemohu doporučit, protože bych lhal. Je velmi hloupé a krátkozraké přesvědčovat okolí, že Hi-Fi technika a Hi-Fi příslušenství za vyšší až vysoké ceny existuje jen proto, aby si výrobce víc nahrabal. Pokud by náročný posluchač měl možnost si zakoupit aparaturu vysoké kvality za lidovou cenu, určitě by to udělal, jenže ono to nejde.

Koneckonců jsme na overclockingu. Veškerá činnost na PC je pouze digitální a přesto nenajdeš komponentu, která by byla ve všech případech bezrozdílná se stejnou od jiného výrobce.

Článek p.Kružíka je podle mého názoru hodně profilovaný, nicméně nelze ho posoudit jednoznačně zamítavě, pokud jsme u toho nebyli že Logicky jsou jeho výsledky možné.

Standardní

Měl jsem optický kabel za cca 500Kč/0,5m. Myslel jsem si, že to musí rozhodně stačit, ale hned od začátku jsem nějak nebyl ve své kůži. Měl jsem pořád pocit, že v obchodě ty bedny hráli o něco lépe. Známej měl ručně dělaný koaxiál, tak jsem si ho půjčil. No a rozdíl jako prase. Rázem se mi otevřel úplně jiný zvukový pocit. laik by řekl, že někdo shodil z beden deku.
    Ze by soudruzi u bozskeho Harmana udelali nekde chybu ?
    Ja jenom, ze digitalnimu prenosu signalu by pri takovych smesnych vzdalenostech jako je prehravac-receiver melo byt naprosto sumafuk, jestli se blika po skle, jede dratem nebo se posila vzduchem - na druhe strane musim dostat stejny vysledek a jestli nedostanu, tak je jedno ze zarizeni nebo propojovaci medium zrejme vadne, ne ? Proc teda H/K nevyrabi nejake kombo prehravac/zesilovac, kdyz tak strasne zalezi na propojovacich kablech - pak by to bylo propojene vsechno v jedne krabici... Vyrabel jsem si nedavno rucne 8m prodluzovaci kabel na DVI k projektoru a vysledny obraz je naprosto totozny s tim, co jsem dostal z 2m a 5m propojovaciho dratu (tj. bezchybny) - a to je obrazovy signal narozdil od zvukoveho na prenasene pasmo "ponekud" narocnejsi. Je to asi 20 tenouckych stinenych dratku nacpanych tesne vedle sebe, takze by to melo byt podle zdejsich teorii absolutne nepouzitelne...

A ohledne tech tlusto-dratu, zkus se jenom tak pro srandu nekdy podivat do receiveru, co je z druhe strany konektoru. Ja jenom aby ses netahal s dratama dimenzovanyma pomalu na 5kV a na druhe strane bude ke konektoru pripajeny nejaky obycejny tenky kablicek, ktery spojuje konektor a plosnak nebo plosnaky mezi sebou...
    Počítače šetří práci, čas a peníze... Vážně tomu někdo věří?
    Intel C2D @3.6GHz, GTX280, RAM: 2GB, HDD: 2TB

Standardní

Článek p.Kružíka je podle mého názoru hodně profilovaný, nicméně nelze ho posoudit jednoznačně zamítavě, pokud jsme u toho nebyli že Logicky jsou jeho výsledky možné.
    Dobra nechme toho, ty slysis rozdil mezi levnym a drahym toslinkem stejne jak Kruzik slysi rozdily mezi ruznejma znackama CDR, MD ci ceho jeste. Ja ti to neberu, ale nezda se mi fer o tom skalopevne presvedcovat ostatni laiky, kdyz je to fyzikalni nesmysl.

Věk
    58
    Vliv
    291

Standardní

Citace Původně odeslal PePo
    Proc teda H/K nevyrabi nejake kombo prehravac/zesilovac, kdyz tak strasne zalezi na propojovacich kablech absolutne nepouzitelne...

A ohledne tech tlusto-dratu, zkus se jenom tak pro srandu nekdy podivat do receiveru, co je z druhe strany konektoru. Ja jenom aby ses netahal s dratama dimenzovanyma pomalu na 5kV a na druhe strane bude ke konektoru pripajeny nejaky obycejny tenky kablicek, ktery spojuje konektor a plosnak nebo plosnaky mezi sebou...
    Ale noták, tenhle nápad už se vyrábí celé desetiletí, jmenuje se to mini a midi a mikro a "pikro" SYSTÉMY a jsou to povětšinou šumky pro běžné spotřebáky ze supermárketů, kde se nejvíce prodávají. No a nic se tím nevyřešilo. Jestli nechápeš, proč se vyrábějí CD/DVD přehrávače samostatně oddělené od zesilovačů/receiverů, tak co s tím můžu já dělat?

U kvalitních přístrojů jsou zadní konce/konektory pájeny přímo na desky (třeba Harman/Kardon), nicméně mluvil jsem o průřezech reprokabelů v závislosti na délce. Jak je v tabulce uvedeno, tak 10-20cm uvnitř přístroje má poněkud slabší vliv na přenos, než dráteček 10-15m dlouhý, který se dodává k rádoby hi-fi šumkám za babku. To je pořád muvení o něčem jiném, než se tu píše pánové.

Ale já se nechci dohadovat. Věřte si čemu chcete, není to tak dávno, co bych se tu možná popral za Váš názor. Jenže pak jsem to slyšel na vlastní uši a to jak jistě chápete, je argument nejpádnější.

Věk
    58
    Vliv
    291

Standardní

Dobra nechme toho, ty slysis rozdil mezi levnym a drahym toslinkem stejne jak Kruzik slysi rozdily mezi ruznejma znackama CDR, MD ci ceho jeste. Ja ti to neberu, ale nezda se mi fer o tom skalopevne presvedcovat ostatni laiky, kdyz je to fyzikalni nesmysl.
    Nikde jsem nepsal, že slyším něco víc, než je běžné. Co slyšel Kružík nevím, jen jsem četl to co slyšel a to je dost subjektivní. Je možné, že v jeho testovacích podmínkách by nás "něco" slyšelo více, včetně Vás. Obecně lze jeho test vzít v úvahu s velkou nadsázkou, jelikož drtivá většina z nás nemá doma ani technické, ani akustické podmínky nějak výrazně rozeznat to o čem on psal. Tím ale nemůžeme smáznout fakt, že se dopracoval k určitým rozdílům, byť za přispění ideálních podmínek.

obecně bych to shrnul do přirovnání třeba s autem.
    "Trabant není auto" ........ ale někdo může tvrdit a bude mít pravdu, že je, protože tě doveze stejně jako Audi na místo, které potřebuješ. Rozdíly jsou v těch "nadstandartech", které jsou k té základní vlastnosti přidány.

Standardní

Ty sis necet tu diskuzi pod tim vid ? Jelikoz srovnaval binarne identicky zaznamy na ruznych mediich, tak principialne NEMOHL slyset zadny rozdily zpusobeny tim nebo kterym mediem.Proste vetam typu " Medium Verbatim ma daleko lepsi podani prostoru nez medium TDK" se snad zasmejes i ty ne ? Proste vysledky jeho testu je naprostej nesmysl, a ja se obavam ze stejne by dopadl test ruznych optickych kabelu. K tem autum, kabel bud prenese na bit presne to co do nej poustis, pak funguje nebo neprenese a pak nefunguje. O zadnym "nadstandartu" nemuze byt rec. Jako bys mel dve naprosto identicky auta, jedno s nalepkou trabant a druhy s nalepkou mercedes a tvrdil ze svezeni autem s nalepkou mercedes je uplne o cenem jinym.

Věk
    58
    Vliv
    291

Standardní

Ty sis necet tu diskuzi pod tim vid ? Jelikoz srovnaval binarne identicky zaznamy na ruznych mediich, tak principialne NEMOHL slyset zadny rozdily zpusobeny tim nebo kterym mediem.Proste vetam typu " Medium Verbatim ma daleko lepsi podani prostoru nez medium TDK" se snad zasmejes i ty ne ? Proste vysledky jeho testu je naprostej nesmysl, a ja se obavam ze stejne by dopadl test ruznych optickych kabelu. K tem autum, kabel bud prenese na bit presne to co do nej poustis, pak funguje nebo neprenese a pak nefunguje. O zadnym "nadstandartu" nemuze byt rec. Jako bys mel dve naprosto identicky auta, jedno s nalepkou trabant a druhy s nalepkou mercedes a tvrdil ze svezeni autem s nalepkou mercedes je uplne o cenem jinym.
    Četl jsem i všechny koméntáře. Pořád ale zůstávám klidný. jenže já nemám dvě "identická auta". Já mám levný a obyčejný kabel s nekvalitně udělaným konektorem, s levným vláknem a mizernou povrchovou úpravou oproti parádnímu kabelu ze špičkových a vyladěných komponent, otestovaných pro výrobu audiokomponenty. IMHO - je docela zarážející (pro mě tedy samozřejmě ne), že drtivá většina vysoce-značkových výrobců audiokabelů vůbec nevyrábí optické propojovací kabely, ale pouze koaxiální ....... proč asi ...??

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání