Citace Původně odeslal Hooligan
No dovolim si nesouhlasit s tvrzenim ze na "optiku" je potreba "koax" a jeste za 1kKc. Dokud po drate nebo ve "skle" behaj jednicky a nuly tak je fuk, jestli behaj tkanickou za 5 Kc/metr nebo hyperkablem za 5 litru/10cm. Lecjaky fanousek predrazene audiovybavy tvrdici ze slysi rozdil mezi sklenenym a plastovym TOSLINK kabelem by se mohl zacit ohanet pojmy jako jitter, odrazy a podobne, lec tim akorat da najevo ze tomu vubec nerozumi.
Asi první obecný omyl je ten, že po drátě, nebo skle, běhají jedničky a nuly. není to tak. Je to kmitočet, frekvence. U optiky blikání.

Tvůj názor je pustá teorie, založená na teorii (máš ale na něj právo a dříve jsme měl velmi podobný). Zkus praxi a uslyšíš sám. Nejsem žádný hi-fista, ale pár jich znám. Občas jsem něčemu nevěřil, zejména z "důvodu" fyzikálních zákonů, tak jsem to vyzkoušel. Připadáš si potom jako úplnej blbec, když se Ti ostatní usmívají do ksichtu.
Měl jsem optický kabel za cca 500Kč/0,5m. Myslel jsem si, že to musí rozhodně stačit, ale hned od začátku jsem nějak nebyl ve své kůži. Měl jsem pořád pocit, že v obchodě ty bedny hráli o něco lépe. Známej měl ručně dělaný koaxiál, tak jsem si ho půjčil. No a rozdíl jako prase. Rázem se mi otevřel úplně jiný zvukový pocit. laik by řekl, že někdo shodil z beden deku. Tak jsem začal laborovat dál a zjistil jsem asi toto: KABELY MŮŽOU PODĚLAT VÝSLEDNÝ ZVUK DOST PODSTATNĚ!!
Koax doporučuji nejen já, ale i řada hi-fistů audiofilů. je to proto, že koax prostě vede signál trošku jinak, než optika. Byť je to neuvěřitelné. IMHO, ale i kvalitní optika je použitelná, no ale jak jsem řekl - tak za 1000-15000 a výše.

Nejlepší vodič, je žádný vodič. Vše ostatní má vliv na přenos, ať už zanedbatelný, či veliký. Ani délka vodiče není záruka kvality (čím kratší, tím lepší někdy prostě neplatí). Špičkové laboratoře firem Cardas, Krautwire, Neotech a td. a td. vráží těžký love do vývoje ideálního přenosového kabelu. A ne vždy se to daří. Kabely jsou věda jako hrom.

Tvrzení, že si doma můžeš udělat špičkovej D/A za pár korun je naprostý žvást. Audiofilie není o ceně výrobků i když obecně platí, že čím dražší, tím lepší. Nějak jsi ale zapoměl, že to platí naprosto u všeho, co člověk dělá, včetně rohlíků.