Stránka 2 z 8 PrvníPrvní 123456 ... PosledníPoslední
Výsledky 26 až 50 z 199

Téma: Reservoar like Tank-O-Matic (work in progress)

Standardní

Mno, wim ze je to sice kus OT ale preco si nieco take nevyrobit ? Resp. mam nam mysli vysustruzit ? Neni to nic narocne, nieco podobne sme robili na praxi majstrovi v druhom rocniku...

Keby ste nechali vyrobit vo firme prip. u znameho par kusov, tak mate to co vam vyhovuje.

Mozno som mimo, ale ja osobne tak budem postupovat, ked nebudem mat poruke stroje.
    AMD Barton 2500+ | Soltek 75FRN2-RL | DDR Samsung 512Mb cl2.5 | Sapphire RADEON 9600pro fireblade | Barracuda 7200.8 120Gb | Yamaha CDRW | Teac DVD | Fortron 350W performance
    Antonyho pricíp sily: Nenamáhajte sa, zožeňte si väčšie kladivo...

Standardní

Citace Původně odeslal MadCap
    no ale tak ci onak bude mensi ako 3/8 cize 10mm co mas asi hadice (predpokladam) inak ja som zhanal a nad 3/8 nejde zohnat kovovy iba plastove hnusne :P
    Nevim jaky mas naroky na vzhled, ale jestli chces kovovej natrubek, kup si prechodku z 10/12 Cu trubky na 3/8" zavit (nevim jak se to presne menuje) za par korun v Bau*/Horn*, napajis do toho nejakejch 20mm medene trubky a mas to kovovy, se zavitem, a bez zmenseni vnitrniho prumeru
    Ja bych radeji plastovou, protoze je lehci a HLAVNE se da fest prilepit do jinyho plastu, tak budu vic klidnej
    PC: GA-EP45-DS3R | E8400 + Ninja | 8GB | 80GB SSD X25-M | Zotac 9500GT | Asus Xonar DX | 2x Hauppauge WinTV HVR-1300 | Enermax MODU82+ 525W | Lancool K1
    Foto: Canon 20D | Tokina 12-24/4 | Canon 24-105/4 L IS USM | Canon 50/1,8 | Giottos MTL3361 + 1301-621C | Nodal Ninja NN5

Standardní

Ja mam fitinky plastove, matne pruhledne z DangerDenu pro sve ucely. IMHO je plast sice mene oddolny a ne tak "solidni" jako mosaz, nicmene problem je v tom, ze ja jdu na extra vysoke teploty, kde se nehezky projevuje jina teplotni roztaznost materialu a tim padem radeji plast na plast Muj praskly tank-o-matic budiz VYSTRAZNYM prikladem proc ty dva materialy nemixovat.

MadCap - hadicky mam 3/8, takze vnitrni 8mm a vnejsi 10mm prumer Fitinka na 3/8 je to ideální. A urco maji i 1/4" G zavit na 1/2" (ale radej si pujdu optat) (a 3/8 a 1/2 jsu dva jediny standardni rozmery pouzivany ve watercoolingu) Cize - zadny problem

Jackar - ne kazdy ma moznost soustruzit a radej dam 25Kc nez budu shanet a doprosovat se nekoho, aby mi to udelal, navic za soustruzeni zavitu bude urco chtit vic jak 25Kc za kus

Pro predstavu, cena zavitniku z Hanak naradi s.r.o. ( http://www.hanak.cz/ ):

1/4" G - 705Kc
    3/4" G - 1802Kc
    1" G - 2937Kc

...takze pokud ma nekdo dat ty prachy a pak ti delat neco za 25Kc - asi ne, co myslis?

Aigor - Eh, pajeni, letovani - proc delat neco, co uz je na trhu? Neni to blbost? Mimcohodem, ty plastovy za 14kc kus se daji vzit v jakych barvach? Seda se me moc nepozdava...

PS. tak to vypada, ze ten zavit nahore v expanzce bude 1" G - nekdo vi o nejake hezke uspavce z plastu s O-krouzkem? Neco jako to DangerDen reseni http://doublescan.wz.cz/dd_reseni_zatky.jpg

Standardní

Citace Původně odeslal trodas
    Aigor - Eh, pajeni, letovani - proc delat neco, co uz je na trhu? Neni to blbost?
    Ale ne-e, to jsem psal reseni pro ty, kdo chtej za kazdou cenu kovovej natrubek se zavitem. Ono ten tvuj na obrazku je sice hezkej, ale v prvni verzi vodnika jsem ho v Brne nemohl nikde sehnat. Zadarilo se az ve Ferone, az na to ze mel vnitrni prumer 4mm a stal 89,-

PS: Ty prechodky na 3/8" mam doma jen proto, abych mohl nejak slusne na trubky dostat kulovej ventil

Ted se snazim vsechno zkompletovat z plastu, pokud pouziju med, tak jedine pajenim. Ono ty ceny zavitniku mluvi samy za sebe, a zadnyho soustruznika nebo topenare neznam

Mimcohodem, ty plastovy za 14kc kus se daji vzit v jakych barvach? Seda se me moc nepozdava...
    Na barvicky zapomen, tohle je uzitkovej vyrobek, ne tuningovej

Ja to asi budu resit objednanim 2 kusu od Eheimu, zatim ale nevim cenu. Zavit ale nepouziju, strcim do diry a zaleju epoxidem
    PC: GA-EP45-DS3R | E8400 + Ninja | 8GB | 80GB SSD X25-M | Zotac 9500GT | Asus Xonar DX | 2x Hauppauge WinTV HVR-1300 | Enermax MODU82+ 525W | Lancool K1
    Foto: Canon 20D | Tokina 12-24/4 | Canon 24-105/4 L IS USM | Canon 50/1,8 | Giottos MTL3361 + 1301-621C | Nodal Ninja NN5

Standardní

Jackar - ne kazdy ma moznost soustruzit a radej dam 25Kc nez budu shanet a doprosovat se nekoho, aby mi to udelal, navic za soustruzeni zavitu bude urco chtit vic jak 25Kc za kus
    Zavity sa daju robit aj na sustruhu klasickym zavitovym nozom, takze ti netreba ziadne zavitniky za 700,- ... Ale mas pravdu, nie kazdy ma znameho, prip. ma moznost pouzivat skolske sustruhy/frezy...

Inac, vadilo by materialu ak by bola expanzka s kovu a mala iba pozdlzne plexi okno (vsadeny obdlznik) ?
    AMD Barton 2500+ | Soltek 75FRN2-RL | DDR Samsung 512Mb cl2.5 | Sapphire RADEON 9600pro fireblade | Barracuda 7200.8 120Gb | Yamaha CDRW | Teac DVD | Fortron 350W performance

Standardní

Aigor - ah, 89,- Kc - fuuucka... Tohle ma vnitrni prumer ze zavitove casti 8mm, ale pak se kua nejak zuzuje na 6 Predpokladam ze to nebude zadnej problem prevrtnout na 7, ci 7,5mm, coz je vic nez dostatecne dobre
    Moje hadicka ma 8/10mm (to je udano, ten vnejsi je spis 11mm) a tak je to idealni. Jinak, kdybych potreboval trosku vic te hadicky, nevite, kde v CR neco takoveho, kvalitniho, hezky cireho, koupit? Jako hadicku 8/10(11) ...

Ja chci take celou expanzku z plastu, ono me stacil jednou prdlej tank-o-matic, opakovat to nepotrebuji v zadnem pripade

Ty 1/4"G jsem uz objednal a protoze nemam lepsi napad, tak asik skoncim i u toho, ze vezmu ty vetsi na ten vrsek... Treba se mi to zaplati, kdyz si nekdo odemne nejakou tu expanzku koupi, nebo necha udelat alespon zavit...
    Pokud nekdo ma lepsi napad, jak vyresit ten vrsek - sem s nim...

Jo tak 14,80,- bez DPH urco (takze 17,62,-) a barvicky nevedou? Svicky... Ty bezove-pruhledny od DangerDenu jsou super, ale ty mam pro sebe, a ty modry z UK jsou drahy a - modry... Tyhle jsou zas sedy, to je problemu... Ukaz, jak vypadaji ty Eheimy?

Jackar - jo, to daji, ale potrebujes ten spravna zavitovy nuz - a se obavam, ze je malo soustruzniku, co maji nuz na trubkove zavity - teda, noze, pac na 1/4"G a na 1"G urco nebudou stejny...
    Ty mas moznost mi do plexi vytocit 1"G zavit, pripadne i vytocit z plexi 60mm krouzek...?

A jo, urcite vadilo. Materialy maji teplotni roztaznost a ne zrovna malou, kdyz se jde na vyssi teploty... Proste tam bude takove pnuti, ze to muze ledasco zpusobit. Podivej se dobre na fotky jak dopadl muj Tank-O-Matic, specialne ta trubicka, strcena do hlinikoveho spodku, a zvaz svuj napad jeste jednou. Me osobne uz do michani materialu v expanzce nikdo nedostane ani parem volu. Uzil jsem si svoje. Jak to pracuje, tak to nejdrive zacne ztracet vodu, a pak prijde leto a crack...!

Standardní

http://www.caplugs.com/catalog/starp...d=search#specs

Ha, tak uz to mam. A maji i pobocku v UK, takze... A zasilaji free samples, pac jinak minimalni objednavka je 200Ks, eeeek Cool. Zavit vypada na 3/4" G, podle popisky, coz mi projde divny, suplera mi ukazuje 26mm prumer?!
    Ja myslel, ze ten prumer by mel odpovidat tomu udanemu, taze 25.4mm = 1 palec = 1"G zavit
    Asi tomu nerozumim, nebo v tom mam gulas...

Standardní

Co mozem spravit ti mozem povedat az tak o tyzden, dva, kedy zase zacnem chodit pravidelne do skolskych dielni

A inac zavitovy noz stoji cosi okolo 150,- takze aj keby som si ho kupil tak ma to vyjde lacnejsie ako zavitnik

Standardní

Tak to teda jo, 150,- je akceptovatelna cena za nuz, takovy zavitniky za 1805,- to je kua palka...
    Skoda, ze to nevis drive nez az za tak dlouho, cas me velmi tlaci...

Jinak to vypada, ze jsem se splet a NPT zavit neni proste emericky oznaceni pro BSP zavit (v cesku G), ale neco uplne jinyho, pac 3/4"G uzaverka mi do DangerDen reservoaru nepasuje, takze misto P-68B zaslepky to bude chtit tuhle zlutou:
    http://www.caplugs.com/catalog/starp...ssid=212#specs

PS. jinak jsem vcera zkousel a tu fitinku jsem prevrtal na 7,5mm vnitrni prumer ...do 7mm je to snadny, 7,5mm uz je trosku obtiznejsi, ale da se to Takze dobra fitinka na 3/8" hadicku ...a kdyz jsem byl v tom, tak jsem prevrcnul na 7,5mm i obe dve DangerDen cire PVC fitinky na 3/8" co mam

Standardní

Tak, nejaky maly newsy
    Stalo to sice 774Kc, ale jsou naaaadhermy a zavitky se s nima rezou uplne jak po masle
    ...jo, ale mel jsem malou racnu, tak jsem musel kupit vetsi - 260,- - to se to nejak prodrazuje... ale zas muzu delat 1/4" G zavity jak na bezicim pasu, fakt parada!
    http://doublescan.wz.cz/G1.4zavitniky.jpg
    http://doublescan.wz.cz/G1.4zavitniky2.jpg
    http://doublescan.wz.cz/G1.4zavitniky3.jpg
    ...fakt moc hezka krabicka

Jedinej problem se zavitama je vyvrtani 11,5mm diry na ne v plexi. Ke konci si ten novej, ostrej vrtak vzdy ukousne poradnej kus matrose a bez upnuti ve sveraku A upnuti toho sveraku k stonanu stojanove vrtacky se to proste neda - dira by nebyla rovne a tim padem by ani zavit nebyl rovne
    Nicmene uz to mam vyreseno a je to fakt super Spokojenost

Standardní

Tak, krome jiz notoricky znameho nacrtu expanzky:
    http://doublescan.wz.cz/tank-o-danger.gif

...jsem podrobneji rozkreslil jednotlive dily - a sice "kolecka" nahore a dole:

...a uchyceni expanzky:

I kdyz mam dojem, ze uchyceni si muze kazdy vymyslet jake chce, plexi se opracovava dobre, takze co...

Standardní

Čili ten držák budeš mít taky z Plexi?

Standardní

Presne tak to planuji
    Podle me to bude cool, ne?

Tank-O-Matic s tema krasnyma hlinikovyma vrskama a spodkama, ktery bohuzel zpusobiji praskani pri vyssich teplotach doma nevyrobis a ty cerny prezky me na nem dost kazily dojem a vyhled na vodicku
    Viz:
    http://ax2.old-cans.com/show.php?p=w...9&c=8&d=1&v=v2

...tak jsem se rozhodl takhle - mas lepsi napad?

Senior Member Avatar uživatele SajmoN
    Věk
    45
    Vliv
    290

Standardní

no radsej by som ten drziak spravil z jedneho ohnuteho kusu ... nemal by som asi doveru voci tomu lepenemu spoju ..
    | intel i3 12100f | noctua NH-U12F | asus TUF Z690-plus | kingston 32GB 3600 | gigabyte RTX2070 super
    | samsung SSD 860 EVO 250GB | wd 20earx | benq cosi 27"| logitech G600 | microsoft X6
    | seasonic
    S12-430 | diy acrylic ikea kallax case
    | “The future is already here—it is just unevenly distributed.”

Standardní

SajmoN - i kdyz s tebou nesouhlasim, co se tyce te neduvery k tomu lepenemu spoji - podivej, hmotnost by nenamahala spoj, jen tlacila ty plexi k sobe a podle toho co Aigor rikal o pevnosti spoje, tak bych byl v klidu... ale...!
    Tvuj napad mi prijde jako designove decne COOOL!
    Proste super na pokoukanicko, takovy ohnuty uchyty, aaah!

Ovsem RadekB prisel s ESTE lepsim napadem!

8mm udrzi vsechno, na naplneny res klidne hodim 10kg zavazi a uvidime, estli vydrzi ci ne ...a moztaz bude jednoducha... Take me napadlo, ze by se do toho plexi dal vyriznout zavit (muj orginal napad), ale 4mm jsem moc neveril a navic by tak ten sroub z toho trosku lezl Mensi nez 100m neprodavaj, takze leda upravit nebo zamaskovat matkou? Tak jako tak, Radkuv napad je podle me the best of

Jinak nejake novinky, by to chtelo, po par dnech, ze Takze, navrh jsem upravil s Radkovymi pozmenujicimi navrhy na tohle:

...a dneska konecne dorazily trubky (PPLko nemohlo najit muj barak, hmmm, musel jsem jim dat svy cislo a mobilem navigovat... ) a tady jsem teda zalozil malou galerku fotek, abyste meli predstavu, jak se veci vyvijeji

http://ax2.old-cans.com/galerie.php?p=res&c=8&d=1&v=v2

Enjoy!!!

Standardní

CHcem sa spytat ci by sa s tejto expanzky nadalo vyrobit viac kusov. Mam velky zaujem !! dik
    HP Compaq 8710p: T9300 | 4GB DDR2 | 250GB | Quadro NVS 320M @ 700/1730/950 |WSXGA+ 1680x1050 | Win7x64u ...

Standardní

Presne tak to planuji
    Podle me to bude cool, ne?

Tank-O-Matic s tema krasnyma hlinikovyma vrskama a spodkama, ktery bohuzel zpusobiji praskani pri vyssich teplotach doma nevyrobis a ty cerny prezky me na nem dost kazili dojem a vyhled na vodicku
    Viz:
    http://ax2.old-cans.com/show.php?p=w...9&c=8&d=1&v=v2

...tak jsem se rozhodl takhle - mas lepsi napad?
    Takže jak jsem to pochopil, tak ten držák bude z 8mm (tlustého) plexi?

No uvažoval jsem o podobném způsobu, ne uplně stejném...ale právě že nemám to plexi...neměl bys kousek?

Standardní

janko_hrasko - bude se ji delat vic kusu, protoze zavitniky jsou drahe jak hrom, zatek prodaji minimalne 400 (!) a tak dale... A v neposledni rade pokud se expanzka osvedci a prezije muj test, ve kterem selhaly i tak slavne expanzky jako Tank-O-Matic ci DangerDen round reservior, tak je myslim nasi povinnosti tak dobrych expanzek udelat vic, no ne?

Stoobi - pochopil jsi naprosto spravne Bude. Jak by tvuj zpusob vypadal...? Ukaz, nacrtni, predved... Kazdej napad dobrej, i kdyz si myslim, ze soucasna podoba je proste nej - nejpevnejsi, nejjednodussi na vyrobu i montaz a take nejelegantnejsi
    8mm plexi doma nemam, vrsky a spodky me dela RadekB
    Jinak mam 10mm vzorek nalezelaneho plexi a nejaky 4 a 5mm kousky - ale ty potrebuji na experimenty. Lepeni, rezani zavitu, vrtani der - vsechno si nejdrive parkrat zkousim na techhle, nez chytnu na drahej matros, ze
    Ale myslim, ze kdyz zajdes do nejake firmy, kde se plasty zabyvaji, tak ti radi nejaky odrezky prenechaji. Me je slecna primo vnutila - a tedka jdu za ni znovu, protoze budu rezat trubku na jednotlive expanzky... Asi 250mm zvolime jako produkcni velikost, 280 je moc a hlavne by bylo moc zbytku z 2000mm trubky...
    (i kdyz na zakazku by se dala vlastne udelat jakakoliv velikost - do 2000mm, samo )

Standardní

Taky bych měl zájem o jeden kousek
    ASUS Rampage II GENE + Intel i7-920 @ 3.8 GHz + Noctua NH-U12P SE1366
    6GB RAM OCZ Intel Extreme XMP 1600MHz / Gainward Geforce GTX470 SLI
    1x30GB SSD OCZ Vertex Turbo (system) / 2x30GB SSD OCZ Vertex RAID 0 (games)
    23.6" Acer GD245HQBID + 3D Vision / PSU Nexus RX-8500 850W / Asus OC STATION

Senior Member Avatar uživatele PetrT
    Vliv
    334

Standardní

Nebojis se, ze ti ten plexi drzak toho rezervoaru nepraskne v miste toho M4 sroubu ? Podle toho obrazku co ta mas delas do 8mm plexi M4 diru - na kazde strane ti nezustanou ani dva milimetry - nebojis se vystipnuti/prasknuti ? Mas spocitanou celkovou hmotnost naplnene nadoby ?

web: Apple MacMini 2018 | Intel i5 3.0GHz | 16GB RAM | 512GB SSD | Dell U2412M
    games: Intel i5-2500K@4GHz | GB Z68MA-D2H | Kingston HyperX 8GB DDR3 | MSI GTX770 Lightning | Samsung 840 EVO 120GB + Crucial MX300 525GB | Seasonic M12II 620W
    data: Intel G2020 | GB B75M-D3V | Transcend 4GB DDR3 | 4x WD RED 3TB | Ubuntu Server

Standardní

Spajdr - ok Udelame, otestujem a muzem vyrabet...

PetrT - docela dobra poznamka, az na to, ze ty "2mm" jsou jen na jedinem miste kruhu, a aby to prasklo, tak by se cele to plexi kolem sroubu muselo "rozevrit", aby ten sroub vyklouzl nahoru. Zaver - povazuji to za silne nepravdepodobne, nicmene beru varovani na vedomi a podrobim zavesenou expanzku testu.

Senior Member Avatar uživatele PetrT
    Vliv
    334

Standardní

PetrT - docela dobra poznamka, az na to, ze ty "2mm" jsou jen na jedinem miste kruhu, a aby to prasklo, tak by se cele to plexi kolem sroubu muselo "rozevrit", aby ten sroub vyklouzl nahoru. Zaver - povazuji to za silne nepravdepodobne, nicmene beru varovani na vedomi a podrobim zavesenou expanzku testu.
    Ty 2mm mas na dvou stranach kruhu (nahore a dole) + ty zavity tam delaji napetove spicky, takze pro pripadne prasknuti ti staci mensi namahani jak pri klasicke dire. Ja taky netvrdim ze to praskne - jen bych si to radeji overil.

Lama dotaz: ten reservovar slouzi jako expanzka a zaroven i aby bylo v obvodu vic vody ?

web: Apple MacMini 2018 | Intel i5 3.0GHz | 16GB RAM | 512GB SSD | Dell U2412M
    games: Intel i5-2500K@4GHz | GB Z68MA-D2H | Kingston HyperX 8GB DDR3 | MSI GTX770 Lightning | Samsung 840 EVO 120GB + Crucial MX300 525GB | Seasonic M12II 620W
    data: Intel G2020 | GB B75M-D3V | Transcend 4GB DDR3 | 4x WD RED 3TB | Ubuntu Server

Standardní

Vrazim na naplnenej reservoar 5kg zavazi a pokud to nerupne, tak je to ok
    Samo, ze kdyz vyvines "dostatecnou" silu, tak rupne vsechno, ze
    ...od toho se delaj testovaci kusy, aby se pripadne zjistilo, ze 10mm plexi bude rozumnejsi, no

Lama odpoved - nejen k tomu, ale i k chlazeni (preci jen, ten rozmer je nezanedbatelny), cisteni vody (necistoty se usadi na dne, ale pro ty, kdo maj jistotu ze maj 100% cisto, tak se da vypustit ta mala trubicka dole - prida to mozna malicko prutoku) a samoodvzdusnovac zaroven
    Navic jsem prisel na to, ze (logicky) nekde musi byt v okruhu vzdochova kapsa, aby vyrovnavala tlakove zmeny (kdyz vodu zahrejes z 20-ti na 40 stupnu, tak zmeni svuj objem a pac je nestlacitelna, tak se neco musi stlacit - hadicky nafouknout, vzduch stlacit...) - kdyz to tam nemas, tak tu furt unika voda ze systemu, protoze se tlak nema jak vyrovnavat, tak si to vzdycky nekde cestu najde
    (good idea je podtlak - pri max. zahrati otevres expanzku, a zavres okruh je tak natlakovany na 0 pri zatezi a kdzy zchladne, tak dochazi k podtlaku, coz nezpusobi ztratu vody ci problem ani nahodou )

Standardní

NO ale ja myslim ze ked expanzka nebude uplne naplnena a bude tam vzduch .. tak vzduch je stlacitelny a zase tak voda sa neroztiahne aby sa to nevyrovnalo. Tot moj nazor .. mozno blbost ale podla mna to tak musi fungovat .. aj galaxiho expanzka je uzavreta a ludia co pouzivaju uzavrety okruh snicim takym nemaju problem.
    HP Compaq 8710p: T9300 | 4GB DDR2 | 250GB | Quadro NVS 320M @ 700/1730/950 |WSXGA+ 1680x1050 | Win7x64u ...

Standardní

Sak o tom mluvim - ze trocha vzruchu nahore je nezbytna, aby vyrovnavala tlaky, protoze vzduch je celkem dobre stlacitelny, voda jen jednou desetimiliontinou objemu - takze de-facto nestlacitelna, ale ma slusny teplotni drift objemu
    Nemaji problemy? Eh, spouste lidi utika voda ze systemu - vetsinou mysli, ze je to temi hadickami, ale realita je takova, ze je to tlakem, jenz si vzdycky nejakou tu cesticku najde - k zoufalstvi usera, kam mu ta voda mizi...
    Proste to chce dostatecne velkou expanzku na vyrovnavani tlaku - to samy jak u normalniho topeni, ze

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání