Výsledky 1 až 24 z 24

Téma: Přístup ze sítě LAN odepřen

Standardní Přístup ze sítě LAN odepřen

Zdravim, uz se mi nekolikrat stalo, ze uzivatele ze site nemuzou otevrit muj PC (chat

apod. funguje, ja nahravat jim muzu taky), ale zkratka Windows (XP-vsichni na siti

maji XP) pise pristup odepren...(viz obr.) co s tim? (podotykam, ze jsem s

nastavenim nic nedelal, kdyz uz se to stalo, zkusil jsem obnovu systemu, ted ani ta

nic neresi...)

Senior Member Avatar uživatele jago
    Vliv
    279

Standardní

zkusil bych vypnout firewall (především na starně,kde to píše tu hlášku)
    CPU-Intel 2160@3000MHz[300*8]voltage=1,39V ,CHladič-Scythe Ninja plus ,Deska-Gigabite P35-DS3L, Paměti-Transcend Overcl. kit 2x1GB 800MHz@900MHz v dual chanel,voltage 2VGrafika-Gigabyte X1650XT@m-1550 c-640 cooling pasive Monitor-Samsung 710T Disk- 2x Hitachi 7K250 160GBSATA ,Zvuk-SB Audigy,naLogitech 5300,Myš a Klávesnice-Logitech LX-500,Case-Chieftec LBX-01-B-B-SL,Zdroj-Enermax 400W Liberty @Debian(XFCE).
    NTB-DELL XPS 1330, RAM-4GB,C2D@2GHz,GK-8400GS copper mode @Ubuntu(XFCE)

Standardní

Pres LAN mame vyple vsechny.

Senior Member Avatar uživatele Anduril
    Věk
    42
    Vliv
    322

Standardní

No tohle mi dělalo když jsem neměl sdílené žádné soubory/adresáře, ale to asi nebude tvůj případ...
    ntb: HP EliteBook 8460p i7-2640M | 8GB RAM | 120GB SSD + 500GB HDD | ATi HD6470 | 14" HD+ | W7 PRO
    home: HP Docking Station | HP L2045W | WD 500GB Scorpio Blue USB box
    work: HP Docking Station | HP L2445W
    audio: Epiphone G-400 SG + Sounder Telecaster | E-MU 0202 | Cambridge Audio Azur 340R | Wharfedale Diamond 9.2 | Magnat Betasub 20A | Sennheiser HD555

Standardní

vypnout user guest

Fanless Experiment || Gigabyte Z77-DS3H | Intel i5-3570K | Thermalright HR-02 | 16G DDR3 | Sapphire HD 7750 Ultimate | Crucial M4 256GB | Seasonic X-400FL | Fractal Define R4
    Dell D430 || i945G | C2D 1.2G ULV | 2G DDR2 533 | GMA950 | 12" 1280x800 | 80G 4k2 | 802.3ab | 802.11g | 802.15.1 | HSDPA | Windows 7 x64
    Storage || i965G | E2200 | 4G DDR2 | RAID5 6x Samsung HD154UI 1.5TB - ~7TiB | 802.3ab ...powered by Ubuntu Server x64
    Accessories || E-MU Tracker Pre USB 2.0 | Meier Corda Headsix | Sony MDR-CD470 | Pioneer A-204R | Tesla ARS 9218 32 | LG 32LD350

"Music is essentially useless, as life is." George Santayana

Standardní

Kdyz nedas nic sdilet tak to chce heslo, nepise to tu hlasku.

Vypnout user guest? Myslis zakazat Guest ucet? Ten je zakazany od nainstalovani Winu.

Zkousel jsem ted snad uplne vsechno, i jinou sitovku, jine nastaveni, pridat nektere ucty apod. Ale jak rikam, mam vytvoreny pouze svuj ucet a nikdy jsem s tim nic nedelal, vcera vsechno fungovalo, dneska uz ne.... od te doby jsem nedelal vubec nic.

Je to v pytli, vidim to tak na reinstal

Treba prochazet muj PC pres ponyChat jde...

Standardní

Je tam jeste jedna moznost, guest ve spravci (Sprava PC).... kdyz se zakaze tak vyzaduje k pristupu na muj pc heslo, po jeho zadani ale zase stejna hlaska

Standardní

no vidis, takze ted kdyz uz to chce heslo tak je to ok, ted uz staci jen nastavit sdileni a prava a melo by to byt ok

Fanless Experiment || Gigabyte Z77-DS3H | Intel i5-3570K | Thermalright HR-02 | 16G DDR3 | Sapphire HD 7750 Ultimate | Crucial M4 256GB | Seasonic X-400FL | Fractal Define R4
    Dell D430 || i945G | C2D 1.2G ULV | 2G DDR2 533 | GMA950 | 12" 1280x800 | 80G 4k2 | 802.3ab | 802.11g | 802.15.1 | HSDPA | Windows 7 x64
    Storage || i965G | E2200 | 4G DDR2 | RAID5 6x Samsung HD154UI 1.5TB - ~7TiB | 802.3ab ...powered by Ubuntu Server x64
    Accessories || E-MU Tracker Pre USB 2.0 | Meier Corda Headsix | Sony MDR-CD470 | Pioneer A-204R | Tesla ARS 9218 32 | LG 32LD350

"Music is essentially useless, as life is." George Santayana

Standardní

Citace Původně odeslal monsoon
    no vidis, takze ted kdyz uz to chce heslo tak je to ok, ted uz staci jen nastavit sdileni a prava a melo by to byt ok
    Urcite ne. Tohle me psaly win, kdyz jsem u sebe spatne nakonfiguroval Sambu, jenze uz si nepamatuji co jsem s tim delal .
    amd64 x86_64 AMD Athlon(tm) 64 Processor 3000+ GNU/Linux
    Největší zábavou bývají ty počítačové úlohy, které jsou v praxi naprosto k ničemu

Senior Member minceVIP Avatar uživatele Dawe
    Vliv
    292

Standardní

A nemas nahodou nekde zaple a nekde vyple jednoduche sdileni ?
    There is nothin' fair in this world
    There is nothin' safe in this world
    And there's nothin' sure in this world
    And there's nothin' pure in this world
    Look for something left in this world

Standardní

Cus tady comm ...

dawe: nemel jsem
    moonson : nestacilo

Nepomhlo nic, tak jsem musel reinstalovat Win no co se da delat, snad uz se to nestane

Standardní Mám ten samej problém

Přeinstalování windů nepomáhá Mám Windows XP Profesional do nastavení jsem nehrabal
    Taky mám te problém že po určité době používání windů se mi sám smaže notepad-poznámkovej blok -uplně sám (to nechápu) i po přeinstalování windů. [/img]

Standardní Re: Mám ten samej problém

Citace Původně odeslal Lordik CZ
    Přeinstalování windů nepomáhá Mám Windows XP Profesional do nastavení jsem nehrabal
    Taky mám te problém že po určité době používání windů se mi sám smaže notepad-poznámkovej blok -uplně sám (to nechápu) i po přeinstalování windů. [/img]
    Pomaha . Jenze proste po urcite dobe (par prodelanych infarktu, trocha spyware a nejake viry) se to NEKOMU stane znovu.
    amd64 x86_64 AMD Athlon(tm) 64 Processor 3000+ GNU/Linux
    Největší zábavou bývají ty počítačové úlohy, které jsou v praxi naprosto k ničemu

Standardní

Nevim, zda je to podstatna inf. ale mi to dela, kdyz mam nastaveno prihlasovani pres heslo. tak to nikoho na muj pc nepustilo, pokud jsme odebral heslo, a system mi nebehl rovnou, tak to slo; kdyz sem nemel co delat, prochazel sem si nastaveni a po zmene nekolika nastaveni to jelo, byly to myslim tato:
    -moznosti Internetu-zabezpeceni-mistni intranet- tu sem povolil anonymni prihlaseni;
    -do vlastnosti sdilene slozky jsem pridal uzivatele: anonymous
    -nastaveni skupinove polityky

ps: nepouzivam zjednodusene sdileni a nevim, ktera z tech zmen pohohla, ale jelo to
    EPOX 8K9A3+, AMD Athlon XP 2100@2700, SPIRE FalconRock II, 512MB DDR400, WD120GB, GF4 MX, LCD Acer AL1721

Standardní

zusil bych jednu takovou hloupost ... průvodce nastavením sítě ... vím, že to leckomu pomohlo ...

Standardní

jeste me taky napada, jesli nahodou nemate zakazanej Remote Logon pro Guesta v Local Security Policy
    Je tam moznost "Deny acces to this computer from network", pokud je tam GUEST zakazanej, anonymne se nelognes. Deny maj vzdycky prednost...
    Athlon XP 1700+ B0 JIUHB @ 2600+ / ThermalTake Volcano 7+ / EPoX 8K9AI / KingStone 256MB PC2700 / MSI GeForce4 440MX-8xAGP / WD800JB / EIZO L568

Standardní

tak s timhle problemem se potykam porad, nikdo se ke mne ze site nemuze pripojit
    mam anglicke windows tak se budu v popisu drzet anglickych nazvu, snad to prekousnes
    kdysi kdyz jsem pouzival fat32 tak byl postup vcelku jednoduchy:
    - povolit guesta
    - administration tools -> local seurity settings -> local policies -> user rights assignment -> deny acces to this computer from the network -> zde vymazat guesta
    bohuzel v pripade ntfs se musi u kazde slozky jeste nastavit:
    - v nastaveni slozky zalozka security -> musis pridat guesta a nastavit mu prava podle potreb
    tenhle ctyistaklikovy postup (jak jsem mu zacal prezdivat) si mi celkem osvedcil a funguje, tak snad pomuze i tobe
    pokud chces nastavit pristup jenom jednomu uzivateli, tak staci vytvorit ucet se stejnymi prihlasovacimi udaji jako se on prihlasuje na svuj pocitac
    teoreticky by ti mohl delat problem jeste klic v registrech:
    [HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Contro l\Lsa]
    "restrictanonymous"=dword:00000000
    pokud chces povolit anonymni pristup na svuj pocitac (napr. guest) musis mit tento klic nastaveny tak jak jsem ho uvedl (tusim ale ze je to default nastaveni winxp prof, takze tohle by problem byt nemel)
    ASUS A8N-SLI Premium, AMD Athlon 64 X2 4200+, Scythe Ninja Plus, 2x512 MB DDR KINGSTON PC3200, GigaByte 7600GT, WD Raptor 150GB + 2xWD2500KS RAID 0, X-Fi Xtreme Music, NEC 4751A, Seasonic S-12 500W, CoolerMaster Centurion-5, ViewSonic VX2025wm, Logitech Z-2300 THX, Logitech MX518, ASUS WL-500G Premium

Standardní

Citace Původně odeslal Peppa
    tak s timhle problemem se potykam porad, nikdo se ke mne ze site nemuze pripojit
    mam anglicke windows tak se budu v popisu drzet anglickych nazvu, snad to prekousnes
    kdysi kdyz jsem pouzival fat32 tak byl postup vcelku jednoduchy:
    - povolit guesta
    - administration tools -> local seurity settings -> local policies -> user rights assignment -> deny acces to this computer from the network -> zde vymazat guesta
    bohuzel v pripade ntfs se musi u kazde slozky jeste nastavit:
    - v nastaveni slozky zalozka security -> musis pridat guesta a nastavit mu prava podle potreb
    tenhle ctyistaklikovy postup (jak jsem mu zacal prezdivat) si mi celkem osvedcil a funguje, tak snad pomuze i tobe
    pokud chces nastavit pristup jenom jednomu uzivateli, tak staci vytvorit ucet se stejnymi prihlasovacimi udaji jako se on prihlasuje na svuj pocitac
    teoreticky by ti mohl delat problem jeste klic v registrech:
    [HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Contro l\Lsa]
    "restrictanonymous"=dword:00000000
    pokud chces povolit anonymni pristup na svuj pocitac (napr. guest) musis mit tento klic nastaveny tak jak jsem ho uvedl (tusim ale ze je to default nastaveni winxp prof, takze tohle by problem byt nemel)
    Tak ... problem strikes back, mam FAT32, do vyse popsaneho menu jsem najel ale GUEST tam neni takze ho nemuzu ani odebrat

Standardní

Hej, tak ted jsem si prochazel nastaveni, a nejak sem prisel, na to, ze pokud v nastaveni slozky nastavim at to nepouziva zjednodusene sdileni, ale pouzivato to sdileni z W2K tak to zacne overovat pocitac podle prihlaseneho uzivatele, kdyz sem si v zasadach mistniho zabezpeceni nastavil overovani jako hosta, tak mi to zase zacalo pouzivat opet zjednodusene sdileni, muzete mi nekdo poradit, jak nastavit, at to overuje vetsinou jako hosta a jen pro urcite slozky to vyzaduje overeni podle uzivatele, uz se s tim delsi dobu zabyvam a zatim zadny vysledek
    EPOX 8K9A3+, AMD Athlon XP 2100@2700, SPIRE FalconRock II, 512MB DDR400, WD120GB, GF4 MX, LCD Acer AL1721

Standardní

No tak jsem zjistil zajimavou vec

Mam dve sitovky jak uz jsem psal jedna je na sit druha na net, pres tu netovou mam switch kde mam svuj druhy pc, ktery je taky na siti a pres netovou sitovku se na nej dostanu ... no ale nikdo ze site na me ne a ja uz na ostatni skoro taky ne... problem bude ale jasne... nepingnu ani sam sebe

LAN sitovka: 192.168.0.2, 255.255.255.0

NET sitovka: 192.168.101.146 255.255.255.248 a DNS adresa...

Jeste pred par dny vsechno slapalo najednou z niceho nic zase Pristup odepren jak uz jsem popisoval, nastavene je porad vsechno stejne, nikdo do niceho nerypal a jak rikam, nedostanu se uz ani na ostatni PC... pouze pres netovou sitovku co mam pripojene, jo ale LAN sitovka jede, protoze ponyCHAT pro sit jede bez problemu (a tam musim mit 192.168.0.2 abych mohl kecat po mistni siti a ne po netu) takze jako takto je vse v poradku

Tak mi teda nekdo reknete co s tim ja uz jsem fakt zoufaly

(FTP neni reseni, nejede ta IP...)

Reinstal sitovky taky nic, zakazani NET sitovky rovnez ne

Standardní

Takze par lidi to nepochopilo, tak znovu

Chci aby mi normalne jela 100kova sit (dale LAN sitovka). V siti mam 10pc, uz ani jeden neotevru (jsou na jednom switchi) - pristup odepren, funguje vsak ponyCHAT = sit jako takova jede, je tam taky jedno PC s WinME a to otevru v pohode. Adresy 192.168.0.x (ja mam x=2), maska 255.255.255.0

No a ted mam druhou sitovku, kterou mam napojenou na switch, kde je rovnez zapojen muj druhy PC, ten je stejne jako ja v siti a zaroven na netu = takze vlastne 2 site. No a ja otevru ten PC pres tady tento switch = internetovy. Nikdo vic na switch pripojeny neni, tak je zajisteno, ze mam net opravdu jenom ja a muj druhy PC (bracha). Tam jedou i pingy.

Jako uprednostnovanou sitovku mam LAN, tim se zamezi pouzivani internetove sitovky pro prochazeni mistni site (brachuv pc), ale i presto vubec LAN nejede, jen ponyCHAT... pingnout nemuzu ani hovno

UPDATE: Tak sebe uz pingnu, to je ale vse

Standardní

Snad se to sem hodi: Kdyz si zapnu ve windows Firewall integrovanej ve windows tak se mi kamoš ze sítě nedostane do nasdilenejch dat. Jak a kde mam nastavit ten firewall, aby se mi kámoš dostal k datům a jak povolit ktere programy ma firewall nechat projit(Např.: Miranda...). Nikde jsem nic nenasel... Předem dík!
    NTB MSI EX600, CPU Intel Core 2 Duo T5550@1,83Ghz, 2GB RAM, GF8400M-G 256MB, HDD 320GB...

Standardní

chces-li pouzivat win firewall, tak si urcite nainstaluj SP2, tam to najdes v nastaveni firevalu, na zalozce vyjimky.

Standardní

Citace Původně odeslal lordofworlds
    chces-li pouzivat win firewall, tak si urcite nainstaluj SP2, tam to najdes v nastaveni firevalu, na zalozce vyjimky.
    OK
    NTB MSI EX600, CPU Intel Core 2 Duo T5550@1,83Ghz, 2GB RAM, GF8400M-G 256MB, HDD 320GB...

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání