nieje pravda , totiz anpr ja som mal bartona s koncovym 4 cislom 0001 tj asi skoro zo stredu vafra a predsa to bola len 2500+ normalna (nie mabilna) seria.
Imho toto cislo podla mna vobec nerozhoduje, skor podla mojho nazoru ak sa pri vyrobe wafra nejak znecistia nejake plochy (myslim ze ziadna vyroba nieje dokonale cista , tj aj kremik takto spracovany a mozno aj pri vyrobe nejake mnozstvo necistot dostane do vrobneho procesu)a vysledne znecistenie asi hra rolu vo vystupnej kontrole a triedeni procesorov a znackovani.
Takze to ze niekto ma cpu s nizkym koncovym 4 cislim este neznamena ze pojde dobre taktovat.
Napr moj mobilny procak 2600+ 0402spmw ma koncove 4 cislie 0402 (je sranda ze sa zhoduju) a ide na destktopoovm defaulte na 2420 bez zmeny voltaze
Napr predosle bartony co som mal uz spominany 0001 nesiel nad 2,1 a dalsi s koncovym 4 cislim 148 nesiel takysto nejak moc dobre , 2,2 nedal koli chladeniu ktore som vtedy nejak neriesil ale prime bolo stabilne 10 min pri 1,7V
S pozdravom
Edit: Dalsi faktor moze byt poziadavka trhu , ak sa napr vyrobi moc vela kvalitnych procesorov s vyssim ratingom a je jasne ze sa tolko tolko nepreda tak sa moze cast z nich oznacit ako nizsi model
PS: Ale piste sem vysledky pretaktovatelnosti 2600+ XP-M , je tu nejak podozrivo vela prispevkov a podozrivo malo z nich obsahuje vysledky testovania