Ze silné (uvedené) trojky HARMAN/KARDON ..... DENON ..... YAMAHA doporučuji rozhodně HARMAN/KARDON. Je to excelentní výrobek už v základní řadě AVR130 (nebo kdo by měl štěstí a z venku si dovezl výprodejové receivery předchozí řady AVR 2550 - mám ho doma), jelikož jako jediný používá ty nejkvalitnější audio převodníky ve všech modelech. Jako jediný výrobce zaručuje minimální zkreslení i při maximálním výkonu. HCC moduly pak zajistí extrémě vysoké proudové hodnoty do reprobeden, což je záruka vynikajícího prokreslení zejména basových kmitočtů. jsou to audiofilské skvosty nižší a střední třídy.

Při kombinaci AVR-repro je třeba dbát na hodnoty impedance. Pravidlo č.1 je toto:
Reprák musí mít stejnou, nebo vyšší hodnotu impedance, než zesilovač/receiver. Dodržení této podmínky může hodně ovlivnit výběr a skladbu komponent.

Canton 109 je vynikající sloup. Tady máš tip na bazarovky za 15k
http://www.studioline.cz/index.php?s...anton%20LE-109 Nicméně někde v záhlaví threadu jsem se dočetl, že to má být sestava k PC, tomu nerozumím. SLOUPY K PC ....

V kombinaci s H/K AVR130/230 budeš mít zvuk jako nikdo široko daleko. Pokud to nepřipojíš na PC a nebudeš si CDčka přehrávat přes něj. Tím bys to degradoval na Genius )

K solidnímu AVR také patří kvalitdní DVD/CD přehrávač. K sestavě, kterou popisuješ by to nemělo být nic menšího, než HK DVD25, nebo nový DVD31. Oba mají špičkové Volfson převodníky (3ks) oceňované Audifily na špičkové úrovni. Každá Hi-Fi sestava je tak slabá, jak je slabý její nejhorší článek. Od toho je třeba odvíjet výběr. Tím chci říct, že výše uvedené sestavy Magnat Motion jsou čajové repráky pro běžné spotřebytele. Od Canton 109, ale i jiných repro jsou o několik tříd dole. Tím nechci zhazovat MAGNAT, mají také špičkové repráky, ale za podstatně vyšší ceny.

Můj osobní favorit na bedny jsou Missiony řady V60, KEF (cokoliv), FOCAL (cokoliv), JBL (cokoliv), BaW (cokoliv) a samozřejmě Canton (jen něco) ...

Otázku kabeláže zase probereme příště což??