Stránka 1 z 2 12 PosledníPoslední
Výsledky 1 až 25 z 32

Téma: Samo se mi zapíná PC!

Standardní Samo se mi zapíná PC!

Není to pravidelně, ale tak každou 2. až 3. noc se najednou zapne komp Jsem připojený bezdrátem v panelákové síti a stává se to i dalším PC v síti... Nevíte, co to může způsobovat? V biosu mám vypnuté všechny Wake On... záležitosti, takže tím to asi nebude...
    AMD XP1800+ @ 2600+(12,5x168) 1,62V, MSI KT3-Ultra, 1024 MB DDR400 Kingmax, MicroStar NX6600-VTD128 Diamond 400/800@550/1020, 19" LCD Samsung 940BW, Samsung 160 GB (SP1614N), Samsung 300 GB (HD300LD), DVD Lite-On 163D, DVD-RW Lite-On 1693S, Audigy + Inspire 5.300, Chill Innovation CP-400P 400W, Eurocase ML5495, AC Copper Silent 2 TC

Standardní

tak ho na noc vypni z eletriky a je klid
    Worker bees can leave,
    even drones can fly away,
    the queen is their slave!

Administrátor mince Avatar uživatele Jezevec
    Vliv
    300

Standardní

Jde ti PC zapnout z KB ? Pokud ano, tak to znamena, ze uplne vsechno vypnuty nemas => MB zustava pod napetim a pravdepodobne reaguje na aktivitu na PCI (staci kdyz pridje nejaky broadcast ...)
    IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
    Mnoho je prostředků, které léčí lásku, ale žádný není spolehlivý.
    S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami.
    -- Francois La Rochefoucauld
    Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.

Standardní

Je to bud jak pise Jezevec, nebo to muze taky byt tim, ze nektery zdroje v PC reaguji na kratkodobe podpeti v siti (230V tim, ze se zapnou.

Standardní

Citace Původně odeslal Jezevec
    Jde ti PC zapnout z KB ? Pokud ano, tak to znamena, ze uplne vsechno vypnuty nemas => MB zustava pod napetim a pravdepodobne reaguje na aktivitu na PCI (staci kdyz pridje nejaky broadcast ...)
    Zapnout PC z KB jsem nezkoušel A odkud může přijít ten "broadcast"?

EDIT: z klávesnice PC nezapnu...
    AMD XP1800+ @ 2600+(12,5x168) 1,62V, MSI KT3-Ultra, 1024 MB DDR400 Kingmax, MicroStar NX6600-VTD128 Diamond 400/800@550/1020, 19" LCD Samsung 940BW, Samsung 160 GB (SP1614N), Samsung 300 GB (HD300LD), DVD Lite-On 163D, DVD-RW Lite-On 1693S, Audigy + Inspire 5.300, Chill Innovation CP-400P 400W, Eurocase ML5495, AC Copper Silent 2 TC

Standardní

podivej se co mas v biosu po polozkou ... state after power failure (co se ma stat kdyz vypadne elektrika ...)
    jestli tam nahodou nemas power on nebo neco takovyho

broadcast je vsesmerove vysilani (urcene vsem pocitacum) Myslim ze si tim windowsy zjistuji jmena pocitacu v okoli (ale jistej si nejsem)

Standardní

Citace Původně odeslal Petano
    podivej se co mas v biosu po polozkou ... state after power failure (co se ma stat kdyz vypadne elektrika ...)
    jestli tam nahodou nemas power on nebo neco takovyho

broadcast je vsesmerove vysilani (urcene vsem pocitacum) Myslim ze si tim windowsy zjistuji jmena pocitacu v okoli (ale jistej si nejsem)
    U toho "After power failure" mám "Power Off", ale tím to stejně nebude, protože proud určitě nevypadnul Nechám to být a uvidím, kdy se to zase zapne

Senior Member Avatar uživatele Peca-on-line
    Věk
    38
    Vliv
    312

Standardní

A máš opradvdu povypínaný všechny Wake On Lan funkce? Tenhle problém sem taky řešil na jednom pc, vůbec mu nevadilo že WOL kablík je odpojenej a zapínal se stejně . Doporučuju ještě jednou projít nastavení který se WOL týkaj, protože u mě byl problém v tom že ve windowsech sem někde přehlíd jedno nastavení(úplně to ignorovalo nastavení biosu ).
    Děkovat mi kromě karmy můžete také v BTC: 1JVRVYsWRYFb9AajzoHRVnmqjgpBjYmykr

Standardní

Citace Původně odeslal Peca-on-line
    A máš opradvdu povypínaný všechny Wake On Lan funkce? Tenhle problém sem taky řešil na jednom pc, vůbec mu nevadilo že WOL kablík je odpojenej a zapínal se stejně . Doporučuju ještě jednou projít nastavení který se WOL týkaj, protože u mě byl problém v tom že ve windowsech sem někde přehlíd jedno nastavení(úplně to ignorovalo nastavení biosu ).
    Určitě mám všechno disabled! Přesto se komp sám zapíná! A na to nastavení ve windows si náhodou nevzpomínáš?

Standardní

Mno a nemas nastaveno v bootavaci nabidce v biosu bootovani ze site? Nemam s tim zkusenosti ale jen pro jistotu.

Junior Member
    Vliv
    0

Standardní

Stava se to z OFF stavu nebo z nejakeho typu Standby?
    Nektere MB maji jeste volby typu Resume by USB a podobne.. nenapada me sice jak by se to samo mohlo zapnout.. a nebo jeste zkus nahrat optimalni nastaveni BIOSu..
    A nebo zkrat na spoustecim tlacitku, nepolil sis nekdy predni stranu case? Nejake vysvetleni se casem urcite najde

Senior Member mince Avatar uživatele puki
    Vliv
    286

Standardní

ak mas podozrenie na siet tak ho skus par noci nechat vypnute z LANky
    pripadne ...
    ak naozaj chces zistit ci je to tym(a akym sposobom) pripoj si pred komp HUB (nie SWITCH i ked na broadcasty by to nemalo vadit) a do HUBu nejaky iny komp ktory nechaj bezat a so spustenym snifferom
    ak sa zapne ten tvoj komp potom pozri ze co nasniffoval v case zapnutia tvojho normalneho kompu
    jo ten sniffovaci komp by bolo najlepsie ak by bezal na nejakom unix/linuxe/windowse(osetrenom tak nech nic neposiela sam)

Standardní

Zkousel si dat do kompu jinej zdroj?
    Proc nevypinas komp z eletriky?
    A proc vubec komp vypinas?
    Action stations, action stations. Set condition one throughout the ship. This is not a drill.

Standardní

Citace Původně odeslal howard
    Zkousel si dat do kompu jinej zdroj?
    Proc nevypinas komp z eletriky?
    A proc vubec komp vypinas?
    AFAIK vypinani ATX zdroju z elektriky neni dobre.

Standardní

Citace Původně odeslal Dominator
    Proc ne ? Myslim i potom co je kompl vypnuty. Ja normalne uz pres 4 roky vytahuju kompl ze zasuvky,kdyz ho vypnu. A zatim nic.

One more turn, one more turn, one more turn .....

Standardní

to ALL: už se to od té doby nestalo, bylo to něco se sítí, protože mám zprávy o tom, že se kompy zaply všem lidem v síti v našem domě najednou

to Jirkak: stává se to v OFF stavu a ne, case jsem si ničím nepolil

to jedik: bootování ze sítě mám disabled, stejně jako všechny další WOL nastavení

Až se to stane zase, tak se ozvu, jinak to nechám být Dík za rady...

Senior Member Avatar uživatele Peca-on-line
    Věk
    38
    Vliv
    312

Standardní

Citace Původně odeslal Newman81
    Citace Původně odeslal Peca-on-line
    Určitě mám všechno disabled! Přesto se komp sám zapíná! A na to nastavení ve windows si náhodou nevzpomínáš?
    Bohužel už si nevzpomínám, jinak bych to napsal hned .
    Děkovat mi kromě karmy můžete také v BTC: 1JVRVYsWRYFb9AajzoHRVnmqjgpBjYmykr

Standardní

Citace Původně odeslal almanil
    Proc ne ? Myslim i potom co je kompl vypnuty. Ja normalne uz pres 4 roky vytahuju kompl ze zasuvky,kdyz ho vypnu. A zatim nic.
    Někde jsem o tom četl. A je to prostě ATX, tak je stavěné na zapojení do sítě na 24/den. No vic ti nepovím, někde o tom byla nějaká studie či co.

Standardní

Kdysi se mi stavalo neco podobneho - PC se mi zapinal pri nahodnem pohybu mysi (PS/2 Genius)

Zdroj mam stale stejny, ale desku jinou, a nikdy se to neopakovalo.

Tak usuzuju ze to asi bylo deskou... (ECS).

Nektery desky proste asi komp probudi kdyz jim pride nejaky signal (z PS/2, USB, LAN, ...)
    spyBook: HP nx9010 => C 2.4Ghz | 512 MB DDR | 30 GB HDD | DVD | 15" display
    spyPc No.1: SOLTEK SL75-DRV5-E | AMD ATHLON XP1700+ | 512 MB DDR | ATI R9200 | SEAGATE B7200.7+ 120 GB | NEC ND2510A | GENIUS SM Value 5.1 | ASKEY TView99 | acer AL1721ms | GENIUS SP-G106 | GENIUS Twin Touch Wireless | MODE COM Impact Black
    spyPC No.2: ABIT KT7A | AMD Duron 1Ghz | 256 MB SDRAM | GeForce 4 MX440 SE | SEAGATE BIV 40GB | MSI X52P | 15" AOC LM520A

Standardní

Někde jsem o tom četl. A je to prostě ATX, tak je stavěné na zapojení do sítě na 24/den. No vic ti nepovím, někde o tom byla nějaká studie či co.
    VLastní zkušenost: PC mi jede 23,9hod denně a jednou jsem jel na 3 dny pryč, tak jsem PC vytáhl ze zásuvky. Po třech dnech jsem si chtěl pustit PC, zastrčil jsem ho do zásuvky máčkl čudl a pic - zdroj odešel do věčných lovišť

Senior Member Avatar uživatele globalkiller
    Rakovník (60km Praha,30km Kladno, 35km Louny)
    Věk
    41
    Vliv
    275

Standardní

Citace Původně odeslal bc.Yo!
    VLastní zkušenost: PC mi jede 23,9hod denně a jednou jsem jel na 3 dny pryč, tak jsem PC vytáhl ze zásuvky. Po třech dnech jsem si chtěl pustit PC, zastrčil jsem ho do zásuvky máčkl čudl a pic - zdroj odešel do věčných lovišť
    Hmmm to bude mít asi něco společnýho s tím,že některý zdroje holt nebudou připravený na nárazovou špičku při zapnutí a potřebují tedy chvilku nahřát a nabít kondíky.Jinak já pokud si na to vzpomenu když jdu spát tak zdroj běžně vypínám vypínačem na zadní straně a ráno ho zapnu jen co vstanu (aby rodiče nelaborovali proč to nejde,bylbě se jim to vysvětluje po telefonu ) a dám mu chvilku času.Dělám to hlavně proto že mi PC ve vypnutym stavu bere nějakejch 18W což když se rozpočítá na rok tak to hodí nějakou kačku
    Main PC: AMD Athlon 2500+@2300MHz,Abit NF7-S,Corsair 2x512MB PC3200 CL2,Barracuda 7200.10 320GB, Barracuda 7200.7+ 160GB,ATI Radeon 9600XT,Yamaha CRW-F1,Lite-On SOHW-812S,Zalman CNPS-7000Cu A,Zalman ZM80C-HP,Zalman ZM47-NB,Sun Microsystems 21\",IntelliMouse Explorer 2.0

Standardní

Citace Původně odeslal globalkiller
    Citace Původně odeslal bc.Yo!
    Hmmm to bude mít asi něco společnýho s tím,že některý zdroje holt nebudou připravený na nárazovou špičku při zapnutí a potřebují tedy chvilku nahřát a nabít kondíky.Jinak já pokud si na to vzpomenu když jdu spát tak zdroj běžně vypínám vypínačem na zadní straně a ráno ho zapnu jen co vstanu (aby rodiče nelaborovali proč to nejde,bylbě se jim to vysvětluje po telefonu ) a dám mu chvilku času.Dělám to hlavně proto že mi PC ve vypnutym stavu bere nějakejch 18W což když se rozpočítá na rok tak to hodí nějakou kačku
    uz jsem se lekl, ze jsem tu jedinej setrivej jedinec navic na prepetovce mam vypinas, kterym zaroven ustrihnu stavu i tiskarne a skeneru, takze se to urco vyplati vypnout
    [ot]a rodice jsem dokonce uz naucil, aby se podivali, jestli to nahodou neni vypnuty nez me zacnou shanet [/ot]

Elnath : HP Compaq 2510p | Intel Core2 Duo U7600 (@1.2GHz) | Micron 4GB DDR2 667MHz CL5 (@533MHz CL4) | Intel GMA X3100 | RunCore Pro IV 128GB PATA Zif SSD | Matshita UJ-842S | Analog Devices AD1981HD | Intel 82566MM 1Gb | Intel Wireless WiFi Link 4965AGN | Broadcom BT 2.0 | Microsoft Wireless Notebook Presenter Mouse 8000 : Windows 8

Senior Member Avatar uživatele sasha
    Vliv
    294

Standardní

me se zapne komp po nejake dobe kdyz se nastvu a natvrdo ho vypnu ale uz jsem od toho upustil jelikoz to na me skousel tak ze me vytocil jeste vice...

kazdopadne to jezevec> deska by snad mela byt pod napetim ne?
    Q9450.R4850.SM215tw.P5Q-Deluxe.x500.NZC130.Pix-501.xen

Standardní

Citace Původně odeslal sasha
    me se zapne komp po nejake dobe kdyz se nastvu a natvrdo ho vypnu ale uz jsem od toho upustil jelikoz to na me skousel tak ze me vytocil jeste vice...

A jak by si potom zapol PC,keby nebola doska pod napetim?

btw. Dufam,ze sa rozpravame o ATX doskach

EDIT: jaaaaj,som to precital NEmela byt....sorry
    AMD Sempron 2400+@2800+ (206*10/1.65V) l AC Copper Silent 2TC l Asus A7V880 l 2x 512mB Corsair 2.5-3-3-8-1T-DualChannel l ATI Radeon 9550 128mB l Hitachi 80gB l DVD Toshiba SD-M1612 RegionFree l CD-RW Lite-On 52327S l EIZO 568AS l

Senior Member Avatar uživatele sasha
    Vliv
    294

Standardní

Citace Původně odeslal Whistler
    Citace Původně odeslal sasha

A jak by si potom zapol PC,keby nebola doska pod napetim?

btw. Dufam,ze sa rozpravame o ATX doskach
    no dyk co myslim
    Q9450.R4850.SM215tw.P5Q-Deluxe.x500.NZC130.Pix-501.xen

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání