Výsledky 1 až 21 z 21

Téma: Kvalita připojení k Inetu (Wifi )

Standardní Kvalita připojení k Inetu (Wifi )

Při kolika procentní ztátě paketů považujete spojení za špatné?
    Mám garantovanou 128. Na http://rychlost.webprovider.cz/ mi to ukaruje DOWN 115 Kbps a UP 51Kbps. Mám reklamovat ten UP, když bych měl mít 128.
    AMD XP1700+ rev. B0 @2GHz (10x200MHz, 1,65V Vcor); 512 MB(2x256) SDRAM OCZ Dual PC3200(6,3,3,2); AN7 rev. 1.0 ; MAXTRO 30G 7200; LEADTEK A350 128MB 390/700@485/900; 17\" ADI GT56;SoundStorm + Itrug 330; DVD a CD-RW TEAC, Fortron 300W

Standardní

To záleží, co máš napsáno ve smlouvě. Já osobně považuji za kvalitní připojení to, že prostě přijdu domů, sednu ke kompu a pojede mi to zaplacenou rychlostí a když pustim stokrát ping na seznam, tak bude ztráta 0%. Ale tohle je na delší debatu.. Počítá se BER - bit error ratio, počítá se měsíční dostupnost služby atd.. a podle toho se taky dost odvíjí cena připojení.

No ale jednoduše, pokud máš garantované FD připojení 128 Kbps, tak by ti to mělo jet v obou směrech zároveň 128 Kbps (resp 16 KB/s) a pokud to tak nejede, tak to providerovi oznam a žádej nápravu.
    WS: AMD Athlon 64 4000+/2.6GHz, Gigabyte GA-MA69GM-S2H, 4GB RAM, 80GB Seagate 7200.10, 160GB Samsung SP1614C, LG GSA-4163B, Int. VGA Radeon X1250, AOpen H500B 350W, EIZO S1910-K, MS Basic Keyboard, MS Laser Mouse 6000
    SRVR: Intel Celeron 2.16GHz, Intel D865PERL, 1GB RAM, 2x320GB + 1x300GB Seagate SATA, AOpen H600A 350W, Inet 16Mbps/10GHz od www.lysafree.net

Administrátor mince Avatar uživatele Jezevec
    Vliv
    300

Standardní

Pokud mas garant linku, predpokladam ztratovost paketu hluboko pod 1%. Ta rychlost zalezi na smlouve, ale pokud jde o garant rychlost, tak to mas tezce pod. Takovej pokles bych akceptoval tak na 1/2 hodku dene ve spicce.

Mam garant linku a nestalo se mi, ze by rychlost klesla. Ztratovost temer 0 (neco malo semo tamo, mam tam ronju)

Device Received Sent Err/Drop
    eth0 1.26 GB 1.13 GB 9/0 (za cca jeden den)

Hodne zalezi na smlouve.
    IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
    Mnoho je prostředků, které léčí lásku, ale žádný není spolehlivý.
    S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami.
    -- Francois La Rochefoucauld
    Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.

Standardní

Ještě se chci zeptat. Mužu argumentovat hodnotami naměřenými pomocí této stránky http://rychlost.webprovider.cz/ ? Nebo to musím zjistit jiným způsobem.
    AMD XP1700+ rev. B0 @2GHz (10x200MHz, 1,65V Vcor); 512 MB(2x256) SDRAM OCZ Dual PC3200(6,3,3,2); AN7 rev. 1.0 ; MAXTRO 30G 7200; LEADTEK A350 128MB 390/700@485/900; 17\" ADI GT56;SoundStorm + Itrug 330; DVD a CD-RW TEAC, Fortron 300W

Vliv
    300

Standardní

Na down nejlip ftp nekde na pateri - ftp.linux.cz a pod.
    IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
    S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami.
    Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.

Standardní

Na download docela funguje www.dsl.cz , ja jedu taky pres wifi a zalezi strasne na zaruseni a vyuziti AP. Pres den to bejva i 5% packetloss, pres noc tak 0-1%. kamos co dela u nejmenovaneho providera rikal, ze do 5% to je ready ))

EDIT: zalezi samo i na karte, nektera to umi bez packetlossu i v zarusenym okoli (Atheros)
    Gigabyte MA78G-DS3H (rev. 2.0),AMD Phenom II X3 720 Black Edition, CoolerMaster Hyper 212, A-DATA 2x2GB DDR2 PC1066 Extreme Edition, WD Black 1TB, Maxtor DiamondMax 10 6L300S0, Toshiba DVD SD-M1612, NEC ND3500A DL, Enermax PRO82+ 425W, case CoolerMaster Sileo 500

Standardní

5% je shiFt a ne ready... u spousty provideru jsou tyhle "sluzby" s 5% packetlossem bezna zalezitost. Je to pouze o tom nenechat si kadit na hlavu. 5% je sakra videt, u wifi je tenhle problem zpusobem pouze v velkych zarusenych aglomeracich a samozrejme, ze 99% lidi a provideru zvlast pece co to da a to nejen na smerove spoje kde to zase takovy problem neni, ale i na vsesmery. U me je pripustnych max 1%, pri vyssim lossu resim s providerem, pri delsim problemu resim slevu. A kdyby nahodou nemeli zajem, tak at jdou.... pripojim to behem jednoho dne jinam. Problem je v tom, kdyz clovek nema kam jinam utect. BTW zdaleka se doporucuji vyhnout RADAA hnetu, takhle firma je maximalne nesolventni a na uzivatele seeer*e jako na placatej kamen. Dohled = 0. Doba reakce = dny/mesice - pokud mate treba 64kbit tak muzete cekat mesic a vic. Kvalita sluzeb = nizka. Stabilita = slabota. Know How = nic moc. Tyka se hlavne zapadni casti CR samozrejme.

Standardní

Jenom chci dodat mel jsem tu cest a "serfoval" jsem na netu s 10procenty paket loss. A musim rict jde to docela v pohode. A furt je to lepsi nez Dial-Up. Kdyz uz se to blizi k 17pro. tak je to horsi... Ale je fakt ze paket loss kolem 1pr. je super.

Standardní

no ja se osobne priklanim k solidnim vysledkum na dsl.cz ... ta druha stranka je podle me smejd ... bo mereni jim vazne moc nejde ... ale zase jste me potesili ... bo v nasi siti je max 1% packet loss a to pri nejvetsim zatizeni k veceru kdys doleze dost lidi z prace ...
    ..:: Nas-Net.org ::.. programming,build-up and management networks,development,freenet,education

Senior Member
    Vliv
    286

Standardní

To je hruza. Mam ted par dnu wifi a mam packetloss 10% a ve smlouve se o tom nepise vubec nic. misto pigtail pouzili antenu od te wifi karty, odizolovali to a spojili izolepou. reklamoval jsem to a podle nich je to ok.
    Conroe 6300, 2GB ram, GA-965P-DS3, Sapphire X1900XT 256MB, Audigy 4, Fortron 500W Bluestorm, Case Thermaltake Soprano

Standardní

co je to za "prasata" ... (slo by to rict i hur!!).. ?? ... tohle bych si ke svemu uzivateli nikdy nedovolil ...
    ..:: Nas-Net.org ::.. programming,build-up and management networks,development,freenet,education

Standardní

Někde jsem slyšel,že pro čr ve WIFi jsou povolený 20% stráty nevím jestli to je pravda.

Standardní

No u nas take byli ztraty kolem 10-20 procent, proste des, ale clovek do toho nemuze kecat, kdyz nema kam prejit..

Standardní

to TIMBERJACK - blbost by me uzivatele ukamenovali ....

Senior Member
    Vliv
    286

Standardní

Citace Původně odeslal frantacrack
    co je to za "prasata" ... (slo by to rict i hur!!).. ?? ... tohle bych si ke svemu uzivateli nikdy nedovolil ...
    Nemas plz nejaky odkaz na stranku kde bych se o tomhle dozvedel vic. Proste kdyz to chci reklamovat, tak na co se mam odvolavat atd. Vcera byli u me, rychle pingnuli seznam a ztrata byla 4% coz se jim libilo. Potom co odjeli jsem to pingoval poradne, s ruznou velikosti paketu a tam uz se packetloss pohyboval v rozmezi 8-11%. Jo a k tomu,ze nepouzili pigtail ale mini antenu od wifi karty mi rekli,ze pry pigtail stoji 800Kc a proto to udelali takhle. Jsem z toho dost nasrany, protoze si pripadam jako bych se ocitl ve zlem snu. Ve smlouve o packetlossu neni ani zminka, je tam akorat minimalni garantovana rychlost. Taky je tam hezky dodatek,ze pokud to zakaznik zrusi drive, tak chteji doplatit 50% zbyvajicich splatek coz by u me delalo nejakych 7 tisic. Uz ted na tom padly 3000Kc a neni to nic super, dalsi penize jen za to,abych se jich zbavil zatim nepripadaji v uvahu. HELP!
    Conroe 6300, 2GB ram, GA-965P-DS3, Sapphire X1900XT 256MB, Audigy 4, Fortron 500W Bluestorm, Case Thermaltake Soprano

Vliv
    300

Standardní

Kdyz to nemas ve smlouve, je to tvuj problem , to stim kabelem je sumak, jestli tam das pigtail, budes mit akorat dalsi ztratu na konektoru.

PL > 10% = nefunkcni linka, navrch na to muzes vztahnout tu garantovanou rychlost (pokud ji mas garantovanou), protoze pri takovym PL se na ni urcite nedostanes. Mels je nechat sosat treba z ftp.linux.cz (na 100% rychlejsi zdroj nez mas linku) a videlo by se.

Standardní

no jako ja nevim o zadnem pravnim postupu .. ja vim je ze u nas tady plati ze kdys naseru zakaznika tak me to odradi XXXX budoucich .... a kdys jednoho potesim tak me to privede XX budoucich ... je to sice jan takova fama ale ja se snazim jed tak abych vsem vyhovoval ... a diky tomu slisim od novych zakazniku ... me vas doporucil pan XY prej mate fajn net ...

cili ja nevim jak se obracet s reklamacema ...

Standardní

To by me hrozne zajimalo, co je to za ISP ... ! S 20% packetloss si ani nestahnes postu s prilohou

Antenu mas na strese nebo nekde za oknem? Ze bys moch zkusit dat pokusne jinej kabel, treba to zkurvili kdyz to pajeli - i mizernej kabel dokaze udelat packetloss!
    Taky muzes zkusit lip nasmerovat antenu (jestli je smerova) nebo dat jinou.

Nech to pingat treba celej den (bez zatizeni linky - nikdo nesmi brouzdat ani tahat postu, jinak jde ping do hajzlu), pak mrkni na vysledek a uvidis ... kdyz to bude mizerny, zkus jim to poslat, co oni s tim udelaj.

Plno info najdes na www.czfree.net
    Gigabyte MA78G-DS3H (rev. 2.0),AMD Phenom II X3 720 Black Edition, CoolerMaster Hyper 212, A-DATA 2x2GB DDR2 PC1066 Extreme Edition, WD Black 1TB, Maxtor DiamondMax 10 6L300S0, Toshiba DVD SD-M1612, NEC ND3500A DL, Enermax PRO82+ 425W, case CoolerMaster Sileo 500

Standardní

asi tak vzhledem k tomu ze nejsem provider v pravem slova smyslu (z pravnickeho hlediska) .. bo jsem OS tak taky neslibuju lidem zazraky ... jenze doba je jina nez pred X lety kdy byla volba bud modem nebo mikrovlna a lidi jsou dneska zhyckani .. tedy musim i ja delat vse proto aby vse jelo jak ma ... nicmene ted jsem si vzpomel na jednoho clena co sledoval pingy na jednom mojem novem spoji ... a jako asi tak porad me volal a rikal ze ma ze 100 pingu na seznam 2 - 3 pingy ztracene ... jako ja mu rikal ze me to mrzi ale ze nevim co s tim ... nicmene samotnemu me to nedalo a nechtel jsem kvuli toho anti reklamu ... tak jsem zkousel co se da udelat ... a je sice fakt ze v te dobe jsem nesnasel slova jako "vypadnuty ping na seznam" .... nicmene reseni bylo proste prehodil jsem kanal na AP na jiny .. tomuto reseni predchazel slusny kolotoc ... kdy jsem menil AP .. kabel ... antenu ... cili zhrnu to asi takhle ja nabizim svym clenum 256kbps v agreg 1:5 (neberte to jako reklamu) za 300,- mesicne ... a i za ty blby tri stovky od toho meho clena jsem schopny s problemem neco delat ... mozna jsem naivni ale myslim si ze by mel byt kazdy muj clen spokojeny pokud je v me moci ho uspokojit ...
    z toho plyne jen jedine ... pokud je tvuj provider alespon trosku slusne smyslejici ... tak na par tvych upozorneni o vypadlich pingach zareguje nejakym resenim ...

Vliv
    300

Standardní

Asi tak nejak, mam ted kamose pripojenyho pres WiFi a prihodi i neco na spolecnej net, takze chce, aby mu to taky nejak rozumne fungovalo. Mentalne tam nejaka ta ztrata je, cca 2 - 3% pri pingu, ale na sosani trebas z ftp se to moc neprojevi. Jede mu to +- 400 - 600kB pri nastaveni na 11Mbit, coz je IMO OK.

Senior Member
    Vliv
    286

Standardní

Tak par dnu mi to jelo jak ma, tj.bez packet lossu,od patku se packet loss vesele vratil, nekdy az 12%. Jdu se mrknout na ten czfree.net
    Btw s kabelazi nic nechci delat, jeste by obvinili me, ze jsem si to zapricinil sam. Jinak tohle pripojeni mam od www.gudnet.cz a bohuzel nedoporucil bych ho nikomu, zvlast kdyz znami maji za 475 Kc mesicne 320kbps s agregaci 1:5 a vetsinou stahujou 30-40. Oproti tomu ja /i kdyz je to teda na firmu/ platim 1090Kc mesicne, mam mit 128kbps i kdyz garantovano mam jen 64 a navic mam packet loss. Ja vim, ted jsem za naprosteho idiota ze jsem neco takoveho vubec chtel, situace ale byla trosku slozitejsi. Byly ohledne toho ponekud zmatky ale hlavne jsem nemohl byt doma v dobe pripojovani a podepisovani, protoze jsem byl v praci. Ted si tak trochu rvu vlasy zoufalstvim a abych pomalu setril tech 7tis na vypoved smlouvy, nebo na nejakeho pravnika.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání