Výsledky 1 až 21 z 21

Téma: Má někdo kartu wifi Micronet SP906BB potrebuji helfnout!

Standardní Má někdo kartu wifi Micronet SP906BB potrebuji helfnout!

Hi

Hi tak zrovna jsem si poridil kartu Micronet SP906BB a nastal velký problem!. Chtěl jsem ji vyměnit místo D-link DWL-510 protože mi to sem tam vyhazovalo, a proto jsem se rozhodl koupit Micronet, aby bylo vše od jedné značky i AP kontretně MIcronet SP918GL.

Hlavní problem je v tom že tam kde chytám s D-linkem s tou kartou tam nechytím vůbec nic pls. má někdo tuto kartu a na jakou vzdalenost s ní jede napište díky

mrtvej brouk mince Avatar uživatele mISHA
    Vliv
    357

Standardní

heh zhodou okolnosti jsem prave minuly tyden resil obdobny problem. koupil jsem jich nekolik ( jednu pro sebe ) a strcim ji do kompu a vse ok. ale kamarad proste ne a ne to rozjet ani v jednom pocitaci. proste signal nic moc nebo skoro vubec nic ( anteny tak metr od sebe ) a snad jednou to jelo tak 150K. rikam to neni mozny. tak sem je vzal, strcil je vsechny k sobe do kompu a zkousel jednu po druhe. vsechny jely. u nej nejely. nemam vysvetleni.

btw nemas nahodou wxp? ( totiz ja mam w2k a on to zkousel take na wxp ).

EDIT: mam to v pokoji v panelaku a relativne na primou viditelnost ( pac ta dodana antenka neni primo v okne ) to slo tak na 100m. takze klasika.
    zaklepal nozickama, ale nastesti predtim stihl uvalet svou kulicku

Standardní

Citace Původně odeslal mISHA
    heh zhodou okolnosti jsem prave minuly tyden resil obdobny problem. koupil jsem jich nekolik ( jednu pro sebe ) a strcim ji do kompu a vse ok. ale kamarad proste ne a ne to rozjet ani v jednom pocitaci. proste signal nic moc nebo skoro vubec nic ( anteny tak metr od sebe ) a snad jednou to jelo tak 150K. rikam to neni mozny. tak sem je vzal, strcil je vsechny k sobe do kompu a zkousel jednu po druhe. vsechny jely. u nej nejely. nemam vysvetleni.

btw nemas nahodou wxp? ( totiz ja mam w2k a on to zkousel take na wxp ).

EDIT: mam to v pokoji v panelaku a relativne na primou viditelnost ( pac ta dodana antenka neni primo v okne ) to slo tak na 100m. takze klasika.
    ANo!! mám winXP
    ok takže máte jiné anteny(externí) než ty co k tomu dodávaj?
    ty bydlíš v panelaku a ten kámoš kde, naproti v paneláku?

jak jste to nakonec rozjeli on si nahral WIn2000 ?

jake drivery s CD nebo nějaký jiný ?
    napiš díky

Vliv
    357

Standardní

ne mam k tomu tu dodanou a zkousel sem to s pendreky ( malym a velkym ).

ne on to nerozjel. ted mi povidal, ze podobny problem mel i s w98. tak nevim, jeste sem napsal manikovi co to mel prede mnou na cem to provozoval. tak uvidim.

jinak drivery jsem pouzil dodane na cd ( ty co jsem nasel na netu jsou asi o 6 mesicu starsi ).

Standardní

ok kdyby jsi něco zjistil tak mi dej věfět jinak na netu jsem nasel drivery z nějak z 3/12/2003 a na CD jsou z ledna 2003 tzn. že na netu jsou novější
    a jak to myslíš s těma antenáma jake pendreky?
    Ja na to napojuji sektorovku a nechyta se to!

Vliv
    357

Standardní

no pendrek je antenka, kterou pichnes primo na konektor karty ( tzn zadnej kabel ).

zkousel sem to i s dodanou kartou ( bohuzel dalsi antenu sem momentalne nemel k dispozici ).

no na cd mam ovladace z 1.9.2003 a podstatny je soubor setup v utilitach ( ten ma velikost 2115899 ). to co jsem nasel na netu je z 12.3.2003 a velikost je 1732264.

ta sektorovka je ok? nemas nekde studenak/poskozeny kabel/spatny konektor? muzes to vyzkouset aspon s tou antanou dodanou s kartou?

Standardní

no pendrek je antenka, kterou pichnes primo na konektor karty ( tzn zadnej kabel ).

zkousel sem to i s dodanou kartou ( bohuzel dalsi antenu sem momentalne nemel k dispozici ).

no na cd mam ovladace z 1.9.2003 a podstatny je soubor setup v utilitach ( ten ma velikost 2115899 ). to co jsem nasel na netu je z 12.3.2003 a velikost je 1732264.

ta sektorovka je ok? nemas nekde studenak/poskozeny kabel/spatny konektor? muzes to vyzkouset aspon s tou antanou dodanou s kartou?

Karta na bližší vzdalenost funguje
    Ve vedení není problem D-link tam jede a ta karta tam nic neda jinak to datum jsem nevzal z utilitky, ale z driveru je tam txt a tam je to napsano!

Na jakou vzdálenost jste to měli v planu vest ten spoj?

Vliv
    357

Standardní

no ja tam zadnej txt nemam. tak nevim. jinak ja zadnej spoj v planu nemel, ale naskytla se vyhodna koupe tak sem to vzal ( co kdyby nahodou nekdy - a uz mozna to nekdy bude ). takze nic. ale rikam, s extra antenou jsem to nezkousel.

jinak co me zklamalo, ze ta sitovka neumi mod ap, a ma strasne omezene moznosti ( oproti alphawavu co jsem mel predtim ).

Standardní

no ja tam zadnej txt nemam. tak nevim. jinak ja zadnej spoj v planu nemel, ale naskytla se vyhodna koupe tak sem to vzal ( co kdyby nahodou nekdy - a uz mozna to nekdy bude ). takze nic. ale rikam, s extra antenou jsem to nezkousel.

jinak co me zklamalo, ze ta sitovka neumi mod ap, a ma strasne omezene moznosti ( oproti alphawavu co jsem mel predtim ).
    dam tam drivery k win200 pod XP a začlo se to restarotovat až ve stavu nouze odebrat to je divne

Standardní

Neni ta karta nahodou s cipem ADMTek? Jestli jo, tak vezte, ze velmi spatna citlivost a vypadavani signalu jsou u tehle karty naprosto normalni.
    In a world without fences and walls, who needs Gates and Windows? | Nesnáším wide monitory.
    Workstation: Xeon E3-1275v5 :: Silentmaxx TwinBlock fanless :: Fujitsu D3417-B :: 32 GB ECC DDR4 :: Radeon Pro WX 2100 fanless :: Dell UP2715K :: Gentoo
    Server: Xeon E3-1245v6 :: Supermicro X11SSH-F :: 32 GB ECC DDR4 :: Aquantia 5GBase-T :: 36 TB storage :: Gentoo Hardened

Vliv
    357

Standardní

Citace Původně odeslal Gargamel
    Neni ta karta nahodou s cipem ADMTek? Jestli jo, tak vezte, ze velmi spatna citlivost a vypadavani signalu jsou u tehle karty naprosto normalni.
    a to poznam jak? normalne je to realtek ale co je ve vf casti netusim.

Standardní

a to poznam jak? normalne je to realtek ale co je ve vf casti netusim.
    Hmmm tak to je Realtek. Musel bys mit na cipu napsany ADMTek. Na strankach vyrobce neni o pouzitem cipu nic receno, proto jsem se ptal.

No jinak tezko rict cim to je, maximalne tema antenama. To ze si nerozumi karta s chipsetem MB je vec druha, ale vetsinou s tim problemy nejsou. Pokud to teda neni nejak extra stara deska...
    In a world without fences and walls, who needs Gates and Windows? | Nesnáším wide monitory.
    Workstation: Xeon E3-1275v5 :: Silentmaxx TwinBlock fanless :: Fujitsu D3417-B :: 32 GB ECC DDR4 :: Radeon Pro WX 2100 fanless :: Dell UP2715K :: Gentoo
    Server: Xeon E3-1245v6 :: Supermicro X11SSH-F :: 32 GB ECC DDR4 :: Aquantia 5GBase-T :: 36 TB storage :: Gentoo Hardened

Standardní

Tak je to na sto pro REaltek ne čupu je napsano RTL8180L (Taiwan)

Druhá věc když tam nahraju drivery ze stranky výrobce pro WinXP tak se celej PC v pruběhu instalovani driveru restartne a už nenajede !! jedině ve stavu nouze odebrat a pak zase se muže vjet klasickou cestou do WinXP.
    A mám takový pocit že to na tu chvíli s těmi driveram co to restartuji jelo!!
    co ted s tím s driverama na CD signal není vubec dokonce jsem zkoušel kombinovat utility ale pořád nic!

Ja už nevím antený jsem zkoušel dvě sektorovku i plechovku a na obou ten DWL-510 (D-link) jede !!

Vliv
    357

Standardní

no ale v wxp to samo prirazuje nejake drivery d-com tusim. s tema si to zkousel?

Standardní

HI
    tak ted jsem nasel na stankach vyrobce chipu Realtec nějake nove driver y z roku 2004.Jdu je vyskoušet jinak je to
    zde:

http://www.realtek.com.tw/downloads/...2002121Windows

Standardní

no ale v wxp to samo prirazuje nejake drivery d-com tusim. s tema si to zkousel?
    NE samotne WinXP mi drivery neprirazuji :

Vliv
    357

Standardní

hmmm tak kamosovi ano. no to je jedno. ty nove drivery jsou mnohem novejsi ( utility program mam verzi 2.3 ) takze super dikec. vyzkousime to take.

Standardní

hmmm tak kamosovi ano. no to je jedno. ty nove drivery jsou mnohem novejsi ( utility program mam verzi 2.3 ) takze super dikec. vyzkousime to take.
    Vyzkoušej a dej vědět!

Vliv
    357

Standardní

to bude problem, protoze ja tu nemam zatim wifi protejsek. nicmene ovladace a utility program zkusim.

Standardní

tak karta je celkove uplně slaba jinak si to neumím vysvětlit vubect se nechyta

Vliv
    357

Standardní

no ja nevim, na to ze ja mam u zdi ( ne primo venku ) tu dodanou antenku a kamarad ma v notebooku zabudouvanou antenu to bezelo solidne na dost velkou vzdalenost.

ale narovinu kdyz to srovnam s tou alphawave nebo 626kou tak je to desnej drobek.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání