Výsledky 1 až 13 z 13

Téma: Wifi - konektory kabelu na strese

Senior Member minceVIP Avatar uživatele riksa
    Věk
    44
    Vliv
    325

Standardní Wifi - konektory kabelu na strese

Mam posledni dobou problem, jak odizolovat konektory od kabelu na strese - konektory jsou prekryty igelitem a oblepeny izolacni paskou. I pres to se to vevnitr zaparuje a probiji takze jednou za tyden musim na strechu to nechat vysusit
    Chtel bych vedet, jak to mate vyreseny vy
    i3 3240@default || Gigabyte Z77-D3H || 2x4GB Kingston DDR3 1600 || Sapphire 7750@default|| Default cooling || WD 500AAKS + Samsung F2 1.5TB || Lite-on 1673 || Corsair HX520 || Chieftec DX-01BL-D-U || MS Natural Keyboard 4000 || Logitech MX1000 || HP LP2065
    "Der Kaiser Franz Straka", 3/11/05 in lidovky.cz: "Pokud vím, svět byl stvořen Adamem a Evou a u toho bychom měli zůstat."

Administrátor mince Avatar uživatele Jezevec
    Vliv
    300

Standardní

kvalitni konektor + teflonova paska
    IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
    Mnoho je prostředků, které léčí lásku, ale žádný není spolehlivý.
    S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami.
    -- Francois La Rochefoucauld
    Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.

Senior Member minceVIP Avatar uživatele riksa
    Věk
    44
    Vliv
    325

Standardní

konektory jsou ty klasicky N-m/f sroubovaci asi za 70 kacek, oblepil jsem to asi 100x a stejne se tam asi nejaka kapka dostala
    i3 3240@default || Gigabyte Z77-D3H || 2x4GB Kingston DDR3 1600 || Sapphire 7750@default|| Default cooling || WD 500AAKS + Samsung F2 1.5TB || Lite-on 1673 || Corsair HX520 || Chieftec DX-01BL-D-U || MS Natural Keyboard 4000 || Logitech MX1000 || HP LP2065
    "Der Kaiser Franz Straka", 3/11/05 in lidovky.cz: "Pokud vím, svět byl stvořen Adamem a Evou a u toho bychom měli zůstat."

Senior Member mince
    Věk
    51
    Vliv
    287

Standardní

Citace Původně odeslal riksa
    konektory jsou ty klasicky N-m/f sroubovaci asi za 70 kacek, oblepil jsem to asi 100x a stejne se tam asi nejaka kapka dostala
    ak to nexces rozoberat , mozes to jeden krat poriadne vysusit a dat do zmrstovacej buzirky ktora ma na vnutornaj strane lepidlo.
    zatavis len konce a konektory zostanu ciste .
    Ta buzirka sa pouziva na zaizolovanie spajanych kablov co idu do zeme.
    NTB - nejake Lenovo
    PC - Intel i5 netaktovany
    fotoze : Panasonic DMC-TZ20 + DMW-MCTZ20E
    technical diver , deep full nitrox 75m :)

Administrátor mince Avatar uživatele Jezevec
    Vliv
    300

Standardní

Citace Původně odeslal proe
    ak to nexces rozoberat , mozes to jeden krat poriadne vysusit a dat do zmrstovacej buzirky ktora ma na vnutornaj strane lepidlo.
    Presne takhle se chova ta paska. Je na tom takova slaba papirova paska a kdyz to izolujes, tak ji samo sundas. Utahnes a ono se to jeste samo stahne tak, ze to jinak nez nozem nesundas.
    IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
    Mnoho je prostředků, které léčí lásku, ale žádný není spolehlivý.
    S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami.
    -- Francois La Rochefoucauld
    Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.

Senior Member
    Vliv
    298

Standardní

presne.. nebo treba urizni kus zahradni hadice.. deset, dvacet centimetru.. vezmi nejaky klasicky tmel: silikonovy, akrylatovy a podobne, ktere se pouzivaji na utesneni oken, spar a podobne a napumpuj ho tam na max. ono to nabyde a utesni se. a je to na veky:)

Standardní

Citace Původně odeslal Jezevec
    Presne takhle se chova ta paska. Je na tom takova slaba papirova paska a kdyz to izolujes, tak ji samo sundas. Utahnes a ono se to jeste samo stahne tak, ze to jinak nez nozem nesundas.
    Přiklánim se k Jezevcoj ta páska je nejpepší řešení nedávno jsem odstraňoval tuhle pásku a ten konektor byl pod tím jako neovej ani apka vody.

Ta páska je sice drahá ale stojí to za to

Standardní

Ja na to pouzivam vulkanizacni pasku, je to takova cerna gumova paska, ktera na dotek vubec nelepi, ale kdyz se to omota kolem konektoru a poradne stahne, tak to zvulkanizuje v jeden celek a to je pak tesnost . Da se to potom rozebrat treba nariznutim nozem, na konektoru to zadnej sajrajt nenechava. Tedka jsem dostal jeste smrstovaci buzirku, ktera se natahne pres spoj, ohreje fenem a je totalne utesnena, pze se smrskne .
    Lenovo ThinkPad T400s (Intel Centrino 2 vPro 2.4GHz, 8GB RAM, Intel GMA 4500MHD, 250GB HDD 1.8" Toshiba)

Senior Member
    Vliv
    298

Standardní

Citace Původně odeslal TIMBERJACK
    Citace Původně odeslal Jezevec
    konektory jsou ty klasicky N-m/f sroubovaci asi za 70 kacek, oblepil jsem to asi 100x a stejne se tam asi nejaka kapka dostala :evil:
    Přiklánim se k Jezevcoj ta páska je nejpepší řešení nedávno jsem odstraňoval tuhle pásku a ten konektor byl pod tím jako neovej ani apka vody.

Ta páska je sice drahá ale stojí to za to:)
    nevim nevim. ja bych bastlil. silikonovy tmel stoji tak circa 50,- a pulmetr zahradni hadice tak 30,-.. je to to same. odstranit se to da stejne. taktez to nema pristup ke vzduchu. a pak se to i s tim silikonem proste rozstrihne a utrhne z kabelu. je to vec nazoru

Standardní

Já bych řekl, že je to spíše věc zkušeností. Už jsem konektorů namontoval víc než dost a vím, že fakt nejlepší je samovulkanizační páska. Je to 100% řešení na několik let.
    Nedávno jsem něco montoval a neměl jsem ji, tak jsem tam dal obyč izolačku a že to dojdu předělat. Druhej den jsem přišel, rozdělal izolačku a vytekla pěkná louže vody...

Senior Member
    Věk
    44
    Vliv
    290

Standardní

Citace Původně odeslal Jey
    nevim nevim. ja bych bastlil. silikonovy tmel stoji tak circa 50,- a pulmetr zahradni hadice tak 30,-.. je to to same. odstranit se to da stejne. taktez to nema pristup ke vzduchu. a pak se to i s tim silikonem proste rozstrihne a utrhne z kabelu. je to vec nazoru
    ten tmel aby za neco stal stoji kilo, a jak se ti dostane na konektor tak te chci videt jak to znej pak sundavas kdzy se to na nej prilepi
    CASE Chieftec DX-01B-D { GIGABYTE X48 DS5 { Intel q9300 + 8GB + ATI x1600 + 2x Seagate ES2 1TB } + LiteOn SHM-165P6S} } + 21" Samsung SyncMaster 215TW

Standardní

Navíc samovulkanizační páskou to omotáš do minuty, kdežto s tmelem a hadicí se budeš piplat půl hodiny a výsledek bude oproti pásce vypadat jako hrozivej bastl. Taky bys měl vybírat tmel tzv. neutrální, některé neneutrální jsou docela agresivní vůči některým kovům či plastům..

Standardní

Ta páska na ten kousek,je levnější než kousek hadice a tmel.
    A k tý bužírce ta je taky dobrá,to musim uznat ale musim taky uznat,že se nám ji nepodařilo smrštit fénem děláme to vždycky zaplalovačem i když by se to nemělo,ale stačí bejt trochu opatrnej.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání