tak som to asi ja zle pochopil, ale vy tu vedete off topic. mneli by ste dostat postich to vsetci co odskocili od temy, precitajte si prvy prispevok.
nebudem sa hadat se*em nato, tu je riesenie, ako to vobec je:
Konektor ATX2,0(tzv.24pin) neznamena, ze sa hlacvny konektor do dosky zmenil, znamena to, ze tam pribudol kabel so 4 pinmi, ktore su nezavisle od tych 20pin.
takze maju vlastny konektor, ktory sa zapaja nekde inde, nez ten hlavny 20pinovy.. teda konektor 2,0, obsahuje 20pinovy klasicky konektor pre napajanie dosky, a dalej 4pinovy konektor, ktory je vyrobeny specialne pre napajanie procesora, a zapojuje se uplne jinde nez ten hlavny.
To znamena, ze pokud ma nekdo dosku, s klasickym 20 pin konektorem, bez pridavneho napajania, a kupi si ten 24 pin tak mu proste budu tie 4pin jenom tak viset, a je to reseni do budoucnosti.
ovsem pokud ma nekdo dosku, ktora vyzaduje specialni napajanie procesoru, tomu uz klasicky atx zdroj 1,3 nestaci.
jedine ze by si kupil redukciu, ktora je zminena vyse.
Pls zadnej flame(jan555), ked som ta dako obvinil, znemoznil, alebo ja nevim co si este muzes myslet, SORRY
jenom sem to uvedl na spravnou normu, pretoze sa stavim ze zakladatel tohto threadu vobec nepochhopil o com ste sa byvili, kazdy tu trepal piate cez deviate
ahoj, som rad ze ste to uz konecne pochopili, a kdo nepochopi tomu co som napisal, je vazne ma*or