Uz jsem byl v par vesnicich a mestech a musim rict, ze prave kostely maji vetsinou nejlepsi strategickou pozici na umisteni hlavniho hubu pro wifi. Vetsinou se jedna o vetsi stavby, ktere prevysuji stavby zbyle, vcetne bytovek, o slusny kus. Navic jsou nektre pomerne velke vesnice situovane kolem nich. Rovnez mist na ktere se necha antena upevnit je spousta. Videl jsem svateho s "krabici za zadkem" doslova -> AP, jen jsem se divil ze nemel misto hole v ruce antenu . V mem pripade bohuzel farar v objektu nebydli tak jsme se domluvil na vyzpraveni veze a elektrice a vsichni jsme spokojeni. PC se mi podarilo sehnat pomerne kuriozni. 2xPIII 500MHz na MSI s 512MB RAM osazeno 4x626 + eth. Vzhledem k tomu, ze drive je slusne velky jsou na nem 3 partisny. 1. dve slouzi na gentoo, tento system je vysoce vhodny z toho duvodu kdyz se dava nova verze a nebeha jak ma tak se snadno switchnout na puvodni. Squid si pekne squidi a zere jak potvora nenazrana, ale je to vyborna masinka! Nu a zbytek disku slouzi jako ulozna Faktem je, ze s webkamerou jsi me dostal, to tam jeste nemame.

Pro ty, kteri se chystaji montovat neco na kostel -> urcite si zajiste klice od objektu do trvaleho drzeni, protoze kdyz se neco po.. a nikdo v nem travale nebydli je sance reagovat znacne omezena! No a i kdyby nekdo prebyval, tak ho prece nebudu budit, nebo prudit. Jedna perlicka navrch. Jednou jsme montovali a ladili spoje tak dlouho, ze kdyz jsme kolem 1. v noci vylezli z kostela tak nas prisla privitat pani z bytu, ktery je soucasti stavby, ze uz chtela volat policajty. Si myslela, ze tam jsou zlodeji Je to holt vasen. Jen je skoda, ze jak pribyvaji lidi, tak uz clovek nemuze tolik experimentovat a dela spis tech support. Ale to k tomu asi patri.