Citace Původně odeslal Jedla
To UTP na hromosvodu, ani tak nevadí že je na hromosvodu, ale že tam vůbec je! Na venkovní použití musíš použít FTP nebo STP, je to z mých osobních zkušeností. Bydlím v paneláku v úplně horním patře a moje první pevná lajna bylo natažený UTPéčko po střeše od člověka co měl mikrovlnu pár vchodů vedle. V momentě jak začalo i slabě pršel nebo sněžit a to nemluvím o bouřce, tak se ten kábl pěkně naindukoval a borcovi, kterej to natahoval a dal tam to UTP jsem pak nechal proplatit 8 spálených síťovek z mýho routeru. Pak už jsem jednu síťovku uhlídal, že jak jsem viděl, že začíná pršet tak jsem letěl vytáhnout kabel z routeru a jak jsem ho vytahoval tak jsem po tom RJéčku přejel prstama a dostal jsem šlahu , a jak mě opadla kreč tak mi ten kábl vypadl z ruky přímo na radiátor a zajiskřilo to ještě jednou jak sviňa. Ustal déšť a volám borcovi že nejede net, on na to, že se asi spálil 24port switch no jak se to asi stalo. Ale když tahá UTP po střechách tak to ani jinak nemohlo dopadnout. No a potom už přišlo UPC a byl jsem zachráněn
No neuveríš ale ja mam z jednej strany činziaku na druhu potiahnutych 85 M UTP (Netieneneho) a bolo uz zopar dost hustých búrok a nekúpila to ani sietovka...