Výsledky 1 až 8 z 8

Téma: Co na wi-fi?

Standardní Co na wi-fi?

Chtěl bych pomocí wi-fi rozvést net po baráku. No a zajímalo by mě co ktomu budu potřebovat. Já bych to řeši wi-fi anténou, kabelem, pak nějakám převodníkem z wi-fi na utp(ale nevím jestli existuje), pak swith a kabely k jednotlivýn PC. Poraďte teda jak. Dikes!
    AMD Athlon XP 2000+@1,77GHz(12,5*140), MSI KT3 Ultra2, DDR 256MB PC266 Kingmax CL2, Leadtek GeForce4 TI4200 (250/513@330/578), 120GB Western Digital 8MB cash, DVD-ROM Toshiba 1502, CD-RW Teac 24/10/48,monitor Philips 107T4 17palců

Standardní

Možná by nebylo od věci použít trochu mozek ( (c) ) a zkusit to formulovat tak, aby z toho bylo jasný co chceš. Máš připojení přes wifi a chceš ho rozvést na víc počítačů v domě nebo máš víc počítačů a chceš je sesíťovat pomocí wifi?
    WS: AMD Athlon 64 4000+/2.6GHz, Gigabyte GA-MA69GM-S2H, 4GB RAM, 80GB Seagate 7200.10, 160GB Samsung SP1614C, LG GSA-4163B, Int. VGA Radeon X1250, AOpen H500B 350W, EIZO S1910-K, MS Basic Keyboard, MS Laser Mouse 6000
    SRVR: Intel Celeron 2.16GHz, Intel D865PERL, 1GB RAM, 2x320GB + 1x300GB Seagate SATA, AOpen H600A 350W, Inet 16Mbps/10GHz od www.lysafree.net

Standardní Re: Co na wi-fi?

Citace Původně odeslal Dr.Neo
    Chtěl bych pomocí wi-fi rozvést net po baráku. No a zajímalo by mě co ktomu budu potřebovat. Já bych to řeši wi-fi anténou, kabelem, pak nějakám převodníkem z wi-fi na utp(ale nevím jestli existuje), pak swith a kabely k jednotlivýn PC. Poraďte teda jak. Dikes!
    No vela som z toho neporozumel Wifi chces pouzit na prepoj coho v baraku ... prevodnik z wifi na UTP je AP-čo
    MB:Asus A7N8X Water Cooled CPU: AMD Barton MP 2600+ @2530MHz 11,5x220 1.8V RAM:Apacer/GoodRam DualChanel 1GB CLK2.5 6,4,4 2,8V VGA: Manli Radeon9550 400/250 @ 480/265 3Dmark03-3600b HDD: IBM Hitachi 160Gb LAN: 3COM 3C905TX CD-ROM: Asus Cd-S520/A4, DVD LG GSA-4120B Zdroj: Q-TEC 450W Dual Fan MONITOR: Dell P790 BC: Planet BM-500 NOVA-žigul-Homemade Bloky-PVC

Standardní Re: Co na wi-fi?

A co je to za "barak", panelak? Kolik pater chces pokryt? Ty prevodniky se nazyvaji wifi karty, ci stejnou funkci plni hw accesspointy. Kolik zdi(material) oddeluje potencialni klienty?

KUBA: chce pomoci wifi rozvest net . Pravdepodobne pomoci bezdratu do kazdeho patra a tam to rozvadet metalicky.
    amd64 x86_64 AMD Athlon(tm) 64 Processor 3000+ GNU/Linux
    Největší zábavou bývají ty počítačové úlohy, které jsou v praxi naprosto k ničemu

Standardní

Sorry lidi asi jsem to špatně popsal. Mo mám net přes wi-fi a chtěl bych to pomocí UTP rozvést po baráku. No nevím kolik lidí by to chtělo zatím je to jen tak před běžně. Slovem barák myslím panelák o 10 poschodích. A za kolik se ty AP pohybují. Je to jako že na jedné straně je vstup na kabel z wi-fi a na druhé staně výstup na UTP?
    AMD Athlon XP 2000+@1,77GHz(12,5*140), MSI KT3 Ultra2, DDR 256MB PC266 Kingmax CL2, Leadtek GeForce4 TI4200 (250/513@330/578), 120GB Western Digital 8MB cash, DVD-ROM Toshiba 1502, CD-RW Teac 24/10/48,monitor Philips 107T4 17palců

Standardní

Sorry lidi asi jsem to špatně popsal. Mo mám net přes wi-fi a chtěl bych to pomocí UTP rozvést po baráku. No nevím kolik lidí by to chtělo zatím je to jen tak před běžně. Slovem barák myslím panelák o 10 poschodích. A za kolik se ty AP pohybují. Je to jako že na jedné straně je vstup na kabel z wi-fi a na druhé staně výstup na UTP?
    Ano, je to presne tak! K tomu budes potrebovat UTP kabel, switche a nejen wifi AP, ale take router. Takove all-in-one zarizeni je napriklad zde a konkretneji tento model. Switch, AP, router a mnoho jineho dohormady za bestialni cenu. Ta krabicka obsahuje webove rozhrani, ktere uvidis v prohlizeci a pekne si to dle manualu naklikas. Pak k tomu pripojis treba toto pomoci TP kabelu a razem muzes rozvadet net az 10 sousedum najednou . A to jeste neni vsechno. Pro prijem vln budes, jak jiste tusis, potrebovat antenu . Doporucuji neco smerovejsiho, napriklad kvalitniho Andrewa. A ten se vyplati!

To by melo byt vsechno, co budes vyjma koax. kabelu a konektoru potrebovat .
    Největší zábavou bývají ty počítačové úlohy, které jsou v praxi naprosto k ničemu

Standardní

CompCrasher ti tu v podstate napsal step by step how to, jen bych rad dodal nasledujici:

Je mozne to vyresit starym keplem s linuchem wifinou a sitovkou, ktery ti z toho udela spickovy router a wifi AP/managed/ad-hoc.. proste co si vzpomenes. Pak uz ti staci natahnout kabely tu a tam nacapt switche/huby a jedes. Ovsem pozor! Touhle moznosti bych se zabyval pouze tehdy je-li kolem nekdo kdo tomu trochu rozumi, jinak ti to prinese spis problemy. Samozrejme se bavime o jaksi rozumne udelane siti, kde se uzivatele neomezuji a nevyziraji si jeden druhemu konektivitu... Obrovskou vyhodou popisovane struktury je to, ze jakmile to jednou natahnes a neodflaknes to, tak uz s tim po HW strance bude pokoj. Hodne zdaru!

Standardní

Citace Původně odeslal Perplex
    CompCrasher ti tu v podstate napsal step by step how to, jen bych rad dodal nasledujici:

Je mozne to vyresit starym keplem s linuchem wifinou a sitovkou, ktery ti z toho udela spickovy router a wifi AP/managed/ad-hoc.. proste co si vzpomenes. Pak uz ti staci natahnout kabely tu a tam nacapt switche/huby a jedes. Ovsem pozor! Touhle moznosti bych se zabyval pouze tehdy je-li kolem nekdo kdo tomu trochu rozumi, jinak ti to prinese spis problemy. Samozrejme se bavime o jaksi rozumne udelane siti, kde se uzivatele neomezuji a nevyziraji si jeden druhemu konektivitu... Obrovskou vyhodou popisovane struktury je to, ze jakmile to jednou natahnes a neodflaknes to, tak uz s tim po HW strance bude pokoj. Hodne zdaru!

Nechapu proc to pises, kdyz nevi, co je to "prevodnik wifi<->sitovykabel". .

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání