Na Bittorrent má největší vliv to, jestli máš pevnou IP nebo ne (v tom případě jseš pravděpodobně schován ještě i za nějakým FW tvého ISP) a samozřejmě záleží taky na nastavení tvého Firewallu.
On totiž ten systém taky "sleduje" nejen jak jdou data k tobě, ale taky jak jdou data od tebe, a pokud data od tebe díky činnosti třeba firewallu, který zakáže připojení na celé řadě portů, prostě netečou, tak ti zkrouhne zdroje... tyhle sítě totiž jsou o tom, abys nasdílel zhruba to, co stáhneš.
Taky se podívej na rozsah portů, který máš nastavený (dá se to nastavit v klientech jako je ABC nebo Bittornado), některé trackery totiž posílají data jen na počítače, které se připojují v určitém rozsahu adres.
Každopádně já jsem přešel u Karnevalu z neveřejné adresy na pevnou IP, většina torrentů mi před přechodem valila 5-15kb/s, teď spíš 15-80kb/s a to je KUA rozdíl
Taky nedoporučuju moc omezovat upload od tebe třeba přes Netlimiter, já to mám omezený z jediného důvodu - > mám počítaný data v obou směrech - a výsledkem je, že když to omezíš moc, tak data k tobě taky brutálně spomalí, ale mám odzkoušený, že limit 10kb/s je ještě docela OK