Keďže som nedávno kúpil novú dosku tak som sa rozhodol, že keď výjde nový BIOS tak ho update-nem. Disketovku samozrejme už roky nemám a ani mať už nebudem. Takže som to skúsil tak ako na starej Abitke KT7A, boot z CD (Hiren's Boot CD) a na disk som si nahral bios s awardflashom. A keď som dal flashovať, tak mi odmietlo to takto flashnúť a potom keď som dal flashnúť nič neflashlo a vyplo mi monitor . Divím sa, nejaké čudné ....skúšam znova tak isto...musím na to inak. Keďže niektoré programy natvrdo vyžadujú mechaniku A: tak som to spravil nasledovne:
Podľa článku:
http://www.pctuning.cz/Default.aspx?...34&ChapID=3778
som si stiahnol utilitu Virtual FD, ktorá nainštaluju virtuálnu disketovku, stiahol som si k tomu aj image bootovacej diskety FreeDOS.
Potom som na tú virtuálnu disketovku prihral BIOS spol awardflashom a napálil som to v Neru ako BootCD. V Nere som vybral spustitelnú logickú jednotku vytvorenú virtuálnu A: mechaniku a pridal som z nej súbory na CD a CD som vypálil.
Keď som nabootoval z toho CD, tak sa systém pekne prihlásil z A: mechaniky (i keď to bolo vlastne CD) a potom som uz BIOS bez problémov flashol.
Čiže je to riešenie, keď niekto nemá disketovku a nejde mu to priamo z disku (i keď je mi to stále záhadou prečo to vlastne z disku nešlo, keď predtým na starej doske to šlo). Uff...snáď to niekomu pomôže keď už som sa tak rozpísal.....