Výsledky 1 až 8 z 8

Téma: Aopen AX34, Vcore se nedá snížit. Plz help sem už zoufalý.

Standardní Aopen AX34, Vcore se nedá snížit. Plz help sem už zoufalý.

Mám sestavu MB Aopen AX34 s CPU Via C3 800A mhz a dává mi to tam defaultně Vcore 1,64V, už sem flashnul bios a podle manuálu to ovládání napětí má být pod jednou položkou v biosu, ale ten se v manuálu neschoduje s tím mím nejnovějším biosem, prosím poradte, nevím co s tím, ta via docela kvůli tomu topí a pasív to neuchládí a já si to kvůli tomu kupoval. Za vaše rady sem už předem vděčný.
    Jinak homepage desky je http://english.aopen.com.tw/products/mb/AX34.htm

Standardní

S timhle problemem ti tady asi moc lidi neporadi ...
    Jen pro poradek - jak to mas s tim biosem - ta polozka VCORE tam je (a napeti jde jen pridavat) nebo tam neni vubec ? A to jak s puvodnim, tak s novym biosem ?
    Pokud to v biosu neni, tak zbyvaji jedine HW upravy. I kdyz se vetsinou zabejvam tim, jak do CPU pustit spis vic voltu nez min
    Bud by se k voltage ragulatoru (jeden z brouku na desce) musel pripajet nejakej odpor (muselo by se googlit a snazit neco najit) a nebo by mohlo zafungovat dratovani / lamani pinu na CPU. Nevim jak je na tom Via C3, ale pro celerony/PIII plati tahle tabulka - http://www.mujweb.cz/www/PaoloCZ/cpu-voltage.html
    Podle ni by treba (pokud je ovsem ta C3 pinove shodna s Celeronem Coppermine ) melo stacit vystipnout (zaizolovat) pin Vid1 a melo by ti to jet 1,55 V (pokud je default 1,65 V)

Jeste me napada, jestli to ta deska umi a v biosu jen tu polozku nemaj zobrazenou, tak by nejakej odbornik mohl pomoct modifikovat bios.
    Intel Core i5-2500@3,8GHz, Gigabyte Z77X-D3H, 8GB DDR3 1600 MHz, Gigabyte AMD Radeon 7850 1GB, Asus Xonar DX, 128GB SSD Crucial M4, 1500 GB Seagate + 1500 GB Samsung F3 EcoGreen, LCD NEC 20" 20WGX2

Banned
    Vliv
    0

Standardní

u tý C3 default není 1.65, ale míň...btw je to deska ode mě ale já ji měl od možná funATIk, nebo někdo s červeným avatarem...každopádně zeptej se v míse na původního majitele...ten zřejmě dělal i ten mod (drátek u ATX konektorů...) by to mohl vědět

Standardní

Jo tak, na ty desce je teda udelanej vcore mod ?
    Jestli jo, tak ho staci zrusit a nemusej se stipat zadny nohy na procesoru a tak ...

Teda ale koupit desku a nevedet ze na ni je vcore mod
    Intel Core i5-2500@3,8GHz, Gigabyte Z77X-D3H, 8GB DDR3 1600 MHz, Gigabyte AMD Radeon 7850 1GB, Asus Xonar DX, 128GB SSD Crucial M4, 1500 GB Seagate + 1500 GB Samsung F3 EcoGreen, LCD NEC 20" 20WGX2

Standardní

Citace Původně odeslal Likedi
    u tý C3 default není 1.65, ale míň...btw je to deska ode mě ale já ji měl od možná funATIk, nebo někdo s červeným avatarem...každopádně zeptej se v míse na původního majitele...ten zřejmě dělal i ten mod (drátek u ATX konektorů...) by to mohl vědět
    Fakt dík, že mi to říkáš až teď, co pak já mám poznat Vcore mod, když sem to nikdy neviděl. Ale teď tu nebudu 14 dní takže to netesnu, a ani teď pač mi odešla Isa grafarna, je to totiž comp na routr, takže chci aby to chodilo správně. Děkuju za vaší ochotu.

Banned
    Vliv
    0

Standardní

1) neřekl jsem, že je tam vcore mod
    2) nebylo mi řečeno, že tam je vcore mod => není tam
    3) nevím co ten drátek znamená, když ho utrhneš, taky to nemusí chodit.

Senior Member Avatar uživatele Anduril
    Věk
    42
    Vliv
    322

Standardní

Jednu AX34 jsem měl já a prodával jsem ji Likedimu myslím...je to verze Lite, čili Voltage control nemá! Ta je ve verzi Pro (bios a manuál je stejný, tak proto ten zmatek). O žádnem Vmodu nic nevím...ten drátek tam je kvůi porušenému spoji myslím, ale byl tam už když jsem to kupoval. Takže o tom taky nic moc nevím. Jinak je na desce nějaký jumper, kterým se přepíná typ procesoru - Copper, Celer, Cyrix C3 - tak zkus nastvit ten Cyrix, pokud to tak nemáš...jinak mě nic nenapadá...já v tom měl Celera a jelo to v pohodě...

EDIT: Kdysi jsem zkoušel ten BIOS upravit, aby tam ta položka byla (Vcore), ale nepovedlo se to...ale možná jsem to dělal špatně...nevím.
    ntb: HP EliteBook 8460p i7-2640M | 8GB RAM | 120GB SSD + 500GB HDD | ATi HD6470 | 14" HD+ | W7 PRO
    home: HP Docking Station | HP L2045W | WD 500GB Scorpio Blue USB box
    work: HP Docking Station | HP L2445W
    audio: Epiphone G-400 SG + Sounder Telecaster | E-MU 0202 | Cambridge Audio Azur 340R | Wharfedale Diamond 9.2 | Magnat Betasub 20A | Sennheiser HD555

Banned
    Vliv
    0

Standardní

Citace Původně odeslal Anduril
    Jednu AX34 jsem měl já a prodával jsem ji Likedimu myslím...je to verze Lite, čili Voltage control nemá! Ta je ve verzi Pro (bios a manuál je stejný, tak proto ten zmatek). O žádnem Vmodu nic nevím...ten drátek tam je kvůi porušenému spoji myslím, ale byl tam už když jsem to kupoval. Takže o tom taky nic moc nevím. Jinak je na desce nějaký jumper, kterým se přepíná typ procesoru - Copper, Celer, Cyrix C3 - tak zkus nastvit ten Cyrix, pokud to tak nemáš...jinak mě nic nenapadá...já v tom měl Celera a jelo to v pohodě...

EDIT: Kdysi jsem zkoušel ten BIOS upravit, aby tam ta položka byla (Vcore), ale nepovedlo se to...ale možná jsem to dělal špatně...nevím.
    ahoj fajn ví se zdroj..nemohl jsem si vzpomenout jinak já s ní taky nic nedělal, jen testil ty šestikila celery co jsem měl...je to dobrá deska.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání