večer (v noci asi o půlnoci) jsem dal do kompu k 2*256/433 OCZ jednu 512/400, všechno běželo na default, paměti dohromady na single channel 400MHz CL2-4-4-7 myslím a pohoda asi 2 hodiny. povídal jsem si s dawempak ráno (asi v poledne) jsem to zapnul a chvíli na tom dělám (OC4um, třídil jsem mp3) a najednou modro (IRQ_LESS_OR_NOT_EQUAL) a chcíplo to. no a pak už se nezapnul, vždycky jen píppíppíp jako chyba pamětí. pak jsem zjistil, že v prvních třech bankách (channel 1) žádný z těch tří modulů samostatně ani kombinací nefachá, fungovaly jen v jakékoliv kombinaci v channelu dvě, tzn bank 4,5,6. nicméně, dal jsem všechny do channelu 2 a chtěl nabootovat, spadlo to při nabíhání windows (jak tam je logo a běhá tam takovej ten hajzlík) prostě reset a znova...takhle nenaběhly ani 2003 server ani 2k(ale ty nejedou nikdy, nějaká pojebaná instalace, už pár desek zažila,
ale to sem nepatří). přes den jsem to nechal bejt a postavil jsem nějaký pentium na mmxku kdovíco
teď večer jsem to ještě chtěl zkusit než vyndám desku a reklamuju a najednou paměti v druhým channelu a najely XP, tak jsem to ještě zkusil a pohoda. původně jsem myslel, že je to pamětí, protože problémy nastaly až co jsem ji tam přidal, ale zase ne úplně hned. tak jsem ji nejdřív projel sandrou (nabootoval jsem jen na 512MB modulu) a nic, pak memtest z diskety a pohoda hodinu jela bez chyby. proto mám dvě otázky:
1)čím se to mohlo stát, paměti byly dobře zasazený, jely na def (v případě OCZ na míň) a jely v single channelu (3 ks pamětí). proč to nefunguje?
2)Jakým způsobem reklamovat u CC? je mi jasný, že to radši do sekce reklamace, ale tady jsem ten problém už popsal...dá se tam reklamovat, že bych tam přijel, pustil to, on si s tím 30 min hrál a řekl: dostaneš novej kousek, tenhle je dead? radši bych tam jel a vyřídil to hned, než to posílat a bejt 14 dní bez kompu?