Výsledky 1 až 6 z 6

Téma: velikost MAC tabulky switche

Standardní velikost MAC tabulky switche

Když vybírám switch, tak je u něj jeden z parametrů velikost MAC tabulky. Čím větší, tím lepší. Ale zajímalo by mě, jak je přesně udávaná velikost. Například u obyčejných 3 Com Office Connect 8 port switche je velikost MAC tabulky psána 4 K. Znamená to 4000 záznamů nebo 4 KB záznamů? Sice podle jednotky (je tam jen K) bych si myslel, že to je 4000. Pokud by to bylo 4 KB, tak by to podle mejch počtů znamenalo, že se tam vejde 160 záznamů (pokud bych port označoval 4-bitovym číslem). Máte někdo tušení jak to je nebo mám dál hledat nebo se zeptat výrobce?

Mimochodem, při zběžném hledání pomocí googlu jsem narazil na pěknej FAQ ke switchům http://www.micronet.info/FAQ/switch/switch.asp .
    WS: AMD Athlon 64 4000+/2.6GHz, Gigabyte GA-MA69GM-S2H, 4GB RAM, 80GB Seagate 7200.10, 160GB Samsung SP1614C, LG GSA-4163B, Int. VGA Radeon X1250, AOpen H500B 350W, EIZO S1910-K, MS Basic Keyboard, MS Laser Mouse 6000
    SRVR: Intel Celeron 2.16GHz, Intel D865PERL, 1GB RAM, 2x320GB + 1x300GB Seagate SATA, AOpen H600A 350W, Inet 16Mbps/10GHz od www.lysafree.net

Administrátor mince Avatar uživatele Jezevec
    Vliv
    300

Standardní

Na 100% ti to tvrdit nemuzu, ale je to pocet MAC adres ktery si switch pamatuje a umi je priradit k portu. 160 adres by bylo precijen ponekud malo .
    IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
    Mnoho je prostředků, které léčí lásku, ale žádný není spolehlivý.
    S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami.
    -- Francois La Rochefoucauld
    Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.

Standardní

No jak se to vezme, 160 adres pro 8 port switch jde. Samozřejmě to nemůžeš dát do nějaký velký pouze switchovaný sítě. Právě proto jsem se taky ptal, vybírám switch na vršek topologie sítě s výhledem na 100 počítačů.
    Nicméně teď jsem koukal na stránky Edimaxu a tam maj přímo u switchů napsáno 1024, 2048, 4096 MAC adres, takže to bude počet adres a ne velikost tabulky.

Ještě se zeptám - je tam psáno, že to má kupříkladu 128 KB buffer. K čemu se tato paměť používá?
    Edimax má 128 KB, 3 Com píše 512 Kb, takže nevim, jestli má vážně jen 64 KB nebo 512 KB a jedná se o nepřesnost v popisu. Zajímalo by mne jaký to má vliv na výkon.
    WS: AMD Athlon 64 4000+/2.6GHz, Gigabyte GA-MA69GM-S2H, 4GB RAM, 80GB Seagate 7200.10, 160GB Samsung SP1614C, LG GSA-4163B, Int. VGA Radeon X1250, AOpen H500B 350W, EIZO S1910-K, MS Basic Keyboard, MS Laser Mouse 6000
    SRVR: Intel Celeron 2.16GHz, Intel D865PERL, 1GB RAM, 2x320GB + 1x300GB Seagate SATA, AOpen H600A 350W, Inet 16Mbps/10GHz od www.lysafree.net

Administrátor mince Avatar uživatele Jezevec
    Vliv
    300

Standardní

Ještě se zeptám - je tam psáno, že to má kupříkladu 128 KB buffer. K čemu se tato paměť používá?
    To je preci jasny ne ? On si musi dat packet do pameti aby z nej moh vyextrahovat MAC a podle ni to poslal na spravnej port. Na to je tam ta pamet.

Jo a na vrchol site o 100 kompech bych dal asi neco managed + Gbit.
    IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
    Mnoho je prostředků, které léčí lásku, ale žádný není spolehlivý.
    S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami.
    -- Francois La Rochefoucauld
    Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.

Standardní Re: velikost MAC tabulky switche

Citace Původně odeslal KUBA
    Když vybírám switch, tak je u něj jeden z parametrů velikost MAC tabulky. Čím větší, tím lepší. Ale zajímalo by mě, jak je přesně udávaná velikost. Například u obyčejných 3 Com Office Connect 8 port switche je velikost MAC tabulky psána 4 K. Znamená to 4000 záznamů nebo 4 KB záznamů? Sice podle jednotky (je tam jen K) bych si myslel, že to je 4000. Pokud by to bylo 4 KB, tak by to podle mejch počtů znamenalo, že se tam vejde 160 záznamů (pokud bych port označoval 4-bitovym číslem). Máte někdo tušení jak to je nebo mám dál hledat nebo se zeptat výrobce?

Mimochodem, při zběžném hledání pomocí googlu jsem narazil na pěknej FAQ ke switchům http://www.micronet.info/FAQ/switch/switch.asp .
    na ty linky co ti posilali jsem nekoukal, nevim jestli si to uz vyresil
    kazdopadne by to melo byt 4000 adres, jelikoz si pamatuji ze jsme se kdysi ucili ze segmentove switche si pamatuji 10 000 takze obyc 8port by se 4000 adresama logicky blizil.

EDIT: jee tys na to uz prisel , tak sorry
    Lenovo W520 | 15.6" HD+ | Intel i7 2720QM | 16 GB DDR3 | nVidia Quadro 1000M | Intel 510 SSD | Hitachi 7200rpm HDD | Lenovo Mini Dock 3 Plus | Eizo L997-K | E-MU Tracker Pre | Adam Audio A7

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání