Nejdříve vás musím upozornit, že jsem v tomto oboru (hacking, cracking apod.) naprostá lama, takže se pls nesmějte, pouze mi odpovězte...
(případně přesuňte do správné sekce, díky)
Na mém poči, kde běží WinXP Prof SP1 + all critical updates, mám ještě nainstalovaný pravidelně aktualizovaný firewall...
Už nějakou dobu si platím u Karnevalu pevnou IP adresu a v poslední době jsem si zjistil, že na neveřejné IP, kterou jsem měl půl roku došlo celkem ke dvou podobným atakům, ale na pevné IP se jedná tak o jeden "problém" za den...
Dnes jsem ale přišel z práce a mám v bezpečnostním logu 8 pokusů o vniknutí pomocí trojského koně, dle logu bylo vše úspěšně zablokováno... no a visual tracker ukazuje toto:
Z toho nástroje pro lamy jako jsem jáje vidět, že se jedná o kompl v síti Karnevalu (Tesmedia) - Ostrava, jeho IP je tam taky (a podle tvaru je taky "pevná", takže asi není problém zjistit komu patří).
No a můj dotaz zní:
Dá se proti takovému "útoku" nějak bránit, kromě používání firewallu? (v případě útoků ze zahraničí - u mne pravidelně všechny možné univerzity po celém světě - Londýn, Sydney apod. - asi těžko)
Myslím to tak, jestli má smysl "bonznout" tuto činnost přímo někomu od karnevalu
Do teď to bylo 8x neúspěšně, ale nechci mu dát další šanci![]()
Lama Vykuk![]()