Bohužel Prime je někdy dost nevypočitatelnej...
U mne na nastavení 12x200=2400MHz při 1.600V Prime vyhodí po dvou minutách klasickou chybu - prostě došlo k chybě ve výpočtu - to ještě chápu OK
Při nastavení 2400MHz a 1.650V jede Prime celou noc (cca 11h) bez chyb, takže to si myslím je již dost stabilní...
Při nastavení 12,5x200=2500MHz mi jedou všechny aplikace stabilně zhruba na voltáži 1.725V, ale Prime se prostě zhroutí asi do 5ti minut (zhroutí = nehodí chybu, ale prachsprostě se zavře). Na 2500MHz je pak Prime stabilní při 1.775V, což ale znamená v tomhle parnu teplotu okolo 60C, což při použití Zalmana 7000AlCu mi přijde krapet moc... procák to prostě zvládá, ale kdo to má chladit
![]()
btw.: při testování Primem si povypínejte všechny možné programy na SW chlazení (jako je CPU Idle), strašně to ovlivňuje maximální teplotu a tím i měření stability... s CPU Idle je můj procák stabilní na 2500MHz i při voltáži 1.725V![]()
a největší haluz s Primem byla, když běžel na pozadí, v klídku si počítal své výpočty, nehlásil chybu, ale zároveň spuštěný explorer neustále padal - nějaká chyby Java runtime enviroment apod., to jsem fakt nechápal - jako by prime jel na jednom procesoru stabilním a explorer jel na druhým nestabilním![]()
Ať už se konečně ochladí![]()

Odpověď s citací