Výsledky 1 až 14 z 14

Téma: AQCOOL, nebo AQUACOOL ?

Standardní AQCOOL, nebo AQUACOOL ?

čus - obracím se na vás jako na odborníky, kteří mi můžou pomoc s výběrem vodníka - předem upozorňuju, že prvořadou prioritou je jednoduché sestavení, co nejvyšší tichost, snadná motáž a chlazení CPU, chipsetu, GPU grafiky ....... líbí se mi ten AQCOOL ( http://www.vodnichlazeni.cz ) ..... tady na fóru se dost často oběvuje i AQUACOOL ( http://www.aquacool.cz ) ............

připojuji diskusi z jiného fóra, kde jsem se snažil získat pár informací, ale odpověď se mi už nedostala - díky za pomoc

diskuse ( já jsem označen číslem 2 )

1 - ja mam na vode vsechno-cpu+vga+chipset+2 hdd -hlavne tichooo.
    mel bych na prodej teliska AQUACOOL na cpa +chipset+cerpadlo 400l

2 - tys ten aquacool nějak upravoval ? ..... nebo to máš original koupený - zajímá mě, jak chladíš ty disky - trošku se o tom aquacoolu rozepiš - docela vážně o něm uvažuju
    ....

1 - ten aquacool jsem normalne koupil,mel jsem ho v pocitaci 666mhz
    asi 1 mesic,mam to vcetne sponek na P4 a amd.
    (mam na prodej teleso na cpu+chipset(nebo vga)+spona AMD+spona P4+cerpadlo idra 400l=1300 kc)nebo vymena za mobil.
    A ted mam vse od galaxiho www.galaxi.cz
    P4-2.6/3,1 800mhz,ASUS P4C800 DELUXE,OCZ dual 512 433 C2,MSI G4TI4200 128 mb,120gb western,160gb maxtor,Teac DV-W50E,optic.logitech k+m,LCD ACER 1731
    teploty normal 28-32.100% zatizeni 39-43
    pohoda a ticho

2 - takže .... ty máš aqacool + ostatní součástky do toho máš z www.galaxi.cz ...... pokud budu ale chtít chladit cpu, chipset, grafiku, + 2 disky tak budu potřebovat poněkud víc vývodů s toho aqacoolu - mám dojem že nejvíc se prodávají s třemi ... ? ( sorry za blbý otázky, ale o vodním chlazením nevím ani Ň ) ..... jdem mi o to, abych snížil hlučnost mašiny a mohl taky ještě trošku poškádlit bartona 2500+@3200+ a radka9700@pro ..... dík za info

(prosím, neraďte mi ať si nejdřív projdu celou diskusi - tu jsem procházel - jde mi o pomoc se shrnutím mých i vašich poznatků)

Standardní

aquacool...
    IMHO: aqcool je tak akorad pekne vypadajici shit

Core 2 i7 920 @ 3800 MHz | Gigabyte X58 Extreme UD5 | Asus Ati 4870X2 2GB | 6GB DDR3 1333 Zeppelin | System HDD RAID0 2x64 SSD Kingston V+ Series + 5x Samsung F1 1TB as Storage| Tagan BZ-Series 800W modular | LCD 24" HP 2475W + Xbox 360

Senior Member Avatar uživatele Prokop
    Vliv
    294

Standardní

Citace Původně odeslal Khandar
    aquacool...
    ja osobne nejsem zastancem ani jednoho produktu, ale kdyz uz tak asi ten aquacool(kdysi sem mel ten starej blok a celkem to fungovalo).

a jeste jedna vec, kdyz o vodnim chlazeni nic nevis, tak si jej nekupuj, protoze pak dopadnes spatne, vsimni si jak si tady kazdy stavel vodnika aby ho po par tydnech prodaval..
    .

Standardní

Citace Původně odeslal Prokop
    aquacool...
    ja osobne nejsem zastancem ani jednoho produktu, ale kdyz uz tak asi ten aquacool(kdysi sem mel ten starej blok a celkem to fungovalo).

a jeste jedna vec, kdyz o vodnim chlazeni nic nevis, tak si jej nekupuj, protoze pak dopadnes spatne, vsimni si jak si tady kazdy stavel vodnika aby ho po par tydnech prodaval..
    PC mám v obýváku a fakt to vydává dost velkej hukot - proto chci přejít na vodíka a taky proto, že bez otevřené skříně jsou ty teploty fakt hodně vysoký - po hodinové pařbe Wolfa ET už reaguje teplotní ochrana procíku (na desce) a PC se vypíná - takže je pro mě ten vodník nejlepší volba - jen bych chtěl poradit co mám koupit u toho AQUACOOLU a co na galaxi - abych s toho moh vyždímat maximum s co nejnižší hlučností ......

Standardní

aquacool...
    No sám bych to lépe nenapsal
    ASUS Rampage II GENE + Intel i7-920 @ 3.8 GHz + Noctua NH-U12P SE1366
    6GB RAM OCZ Intel Extreme XMP 1600MHz / Gainward Geforce GTX470 SLI
    1x30GB SSD OCZ Vertex Turbo (system) / 2x30GB SSD OCZ Vertex RAID 0 (games)
    23.6" Acer GD245HQBID + 3D Vision / PSU Nexus RX-8500 850W / Asus OC STATION

Administrátor マツダ mince Avatar uživatele Marty
    Věk
    43
    Vliv
    300

Standardní

Z tech dvou rozhodne Aquacool. Viz vyse

Jinak pokud je v moznostech i Galaxi, tak se priklanim k jeho blokum, diky podpore vetsich prumeru hadic. Pokud vim tak delal i bloky na hd, expanzky atd.
    CUBE> Ryzen 7 7700X + Arctic Lq Frzr III 64 GB DDR5-6000 ◦ ASUS TUF B650PLUS ◦ ASUS RTX3060 OC 12GB ◦ Kingston KC3000 2TB ◦ SS G12 GM-650 Gold ◦ Samsung S27A800 4K
    WORK> HP EliteBook 845 G9 ◦ Ryzen 5 PRO 6550 ◦ 32 GB DDR3 ◦ 2048 GB nVME SSD ◦ 14.1" 1920x1080 LED + 2x 32" Dell 4K ◦ Win11 Enterprise
    SERVER> HP ProLiant Microserver Gen8 ◦ Intel Core i5-3540T ◦ 16 GB DDR3 ◦ 180 GB SSD + 2x4 TB WD RED + 2x16 TB Toshiba ◦ 10GbE NIC
    PHOTO> Canon EOS 70D ◦ EF 70-200/4L ◦ EF-S 10-18 STM ◦ EF 50/1.8II ◦ EF-S 40/2.8 STM ◦ Yongnuo YN-568EX ◦ Tamrac 5534
    HOMECINEMA> TV Samsung UE55Q55T 55" 4K ◦ DVD Pioneer DV-310K ◦ AVR Yamaha RX-V359 ◦ SPK Dexon Allegro 5.0
    OTHERSTUFF> Mikrotik RB760iGS ◦ Mikrotik CSS610
    ◦ Mikrotik CRS326 ◦ UniFi WLAN ◦ Xerox B235 ◦ Canon PiXMA MG5350

Standardní

takže AQUACOOL

ČERPADLO:

Hydor SELTZ L20 (vnější/ponorné)
    Výkon : 700 l/h (14W)
    Max. výtlak : 135 cm
    Uchycení hadic : přímé šroubení s převlečenou maticí
    Vnější Ø hadic : 12 mm - na přání
    Rozměry: 105x95x50

VÝMĚNÍK - AQUACOOL
    Použitý materiál : trubka Ø 7mm, měď
    Žebra : rozměr 75x30 mm
    materiál měď
    počet 104
    Uchycení hadic : přímé šroubení s převlečnou maticí vnější Ø hadice pro připojení je 12mm - na přání
    Rozměry : 242x98x38 mm

EXPANZKA:
    http://www.galaxi.cz/expanzka.html
    ...... a nebo raději tu expanzku z aqacoolu ?

BLOKY NA CPU, GPU, CHIPSET, HDD - tam asi vítězí GALAXI .... ne ?

co těch 12mm - je lepší než 8 ? - vzhledem k výkonu toho čerpadla asi jo ..... ne ?

edit: - trošku jsem to teda poopravil - teď jde o to, jestli ta expanzka z galaxi půjde bezproblémů přichytit na ten Hydor SELTZ L20

Senior Member Avatar uživatele Prokop
    Vliv
    294

Standardní

asi tak- kdyz se v tom nevyznas vem jejich radiator a cerpadlo Hydor Seltz ktery je levnejsi a udajne i tissi.
    pokud zvladnes zakomponovat do systemu jinej vymenik tak si sezen z Opelu kadett, nebo zigula oba dva jsou mnohem lepsi. pokud nechces bastlit tak si kup z DE nejaky komercni. fany urcite 120mm. rozhodne bych ti doporucoval si to trosku nastudovat a vzit galaxiho set, ja ho mam (krom CPU bloku) a sem maximalne spokojenej!
    .

Senior Member
    Vliv
    279

Standardní

2Jezyn: Expanzka od Galaxiho nejde na Hydor, je delana jen na cerpadla Eheim 1046/1048.

imho, pokud do toho moc nevidis, tak bych ti doporucil komplet set od Galaxiho + Eheim 1046+expanzka, radiator pak jak psal Prokop
    ()__()
    (<'.'>)
    (")_(")

Standardní

Citace Původně odeslal Pirs
    2Jezyn: Expanzka od Galaxiho nejde na Hydor, je delana jen na cerpadla Eheim 1046/1048.

imho, pokud do toho moc nevidis, tak bych ti doporucil komplet set od Galaxiho + Eheim 1046+expanzka, radiator pak jak psal Prokop
    na Aquacoolu k té jejich expanzce píšou

EXPANZNÍ NÁDOBA

Tato nádobka je určena pro automatické odvzdušňování chladícího media za provozu chladícího systému a jednoduché zavodnění systému.

Nádobka je vyrobena z transparentního materiálu, který nejen zaujme designovým provedením, ale především umožnuje nepřetržitou kontrolu stavu chladící kapaliny
    Všichni kdo vyžadují naprostý konfort, ocení tento produkt především. Přínosem je zjednodušení zavodnění a odvzdušnění systému. Zavodnění provedete během několika vteřin přiléváním kapaliny skrz plnící otvor. Systém se pak odvzdušní sám během několika minut a i během provozu budou bublinky vzduchu zachytávány, tak aby nevznikal parazitní zvuk v čerpadle.
    Majitelé čerpadel Eheim mohou nádobu namontovat přímo na nasávací otvor čerpadla. Pro bezpečnější motáž však doporučujeme zakoupit instalační vsuvku. U čerpadel Hydro je motáž bez této vsuvky nemožná.

to znamená, že bych (podle mě) moh použít tu jejich INSTALAČNÍ VSUVKU na Hydor SELTZ L20 a tu expanzku od galaxiho a mělo by to být OK ......

Senior Member
    Vliv
    279

Standardní

Podle slov Aquacoolu by to melo jit, ale moc bych neveril lidem, kteri neznaji slovo redukce

Jeste bych na tvem miste opravdu zvazil, jestli opravdu potrebujes vodnika. V dnesni dobe neni problem postavit z bezne dostupnych komponentu tichej a taktlej komp. S penezma to vyjde sice skoro na stejno, ale odpadne ti tak pro nooba narocna montaz a v pripadel Aquacoolu i pocatecni zklamani.
    ()__()
    (<'.'>)
    (")_(")

Standardní

no vemu to strucne
    pokud si koupis jakykoliv produkt z aquacool nebo aqcool tak si asi nekoupis nic odemne, teda tak aby to slo pohodlne pospojovat. duvodem je to ze ja pouzivam hadice 10/14 jako vetsina lidi tady na foru a aquacool pouziva tusim 6/8

jinak na kompletni sestavy zacnu brzo poskytovat i nejaky ty slevy
    Galaxi
    vyroba vodniho chlazeni
    www.galaxi.cz/

Standardní

Citace Původně odeslal Pirs
    Podle slov Aquacoolu by to melo jit, ale moc bych neveril lidem, kteri neznaji slovo redukce

Jeste bych na tvem miste opravdu zvazil, jestli opravdu potrebujes vodnika. V dnesni dobe neni problem postavit z bezne dostupnych komponentu tichej a taktlej komp. S penezma to vyjde sice skoro na stejno, ale odpadne ti tak pro nooba narocna montaz a v pripadel Aquacoolu i pocatecni zklamani.
    no jo, ale ty ložiska v těch větrácích stejně po čase začnou vydávat rámus, ať tam dám sebelepší
    ...... add aquacool ..... proč zklamání myslím, že když to prokombinuju s tím galaxi tak mi teplota 100 procentně půjde dolů - teď mám kolem 70ti stupňů CPU -+ odchylka chalzení na desce .... když se dostanu +- 45 až 50 stup. tak si ještě zataktím ......

.... doufám, že moje myšlenkový pochody jsou OK

Standardní

Citace Původně odeslal Galaxi
    no vemu to strucne
    pokud si koupis jakykoliv produkt z aquacool nebo aqcool tak si asi nekoupis nic odemne, teda tak aby to slo pohodlne pospojovat. duvodem je to ze ja pouzivam hadice 10/14 jako vetsina lidi tady na foru a aquacool pouziva tusim 6/8

jinak na kompletni sestavy zacnu brzo poskytovat i nejaky ty slevy
    Galaxi
    já bych koupil klidně celý zařízení od tebe, ale neviděl jsem ve tvé nabídce výměník - jestli mi můžeš nabídnout komplet chlazení tak se s tebou rád dohodnu .....

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání