Výsledky 1 až 17 z 17

Téma: ADSL+WEBSERVER+FTP

Standardní ADSL+WEBSERVER+FTP

... zdravím, vím, že jsem se tu již jednou ptal, ale stále mi to nefunguje. Takže mám Zyxel ADSL modem 650HW a lajnu s pevnou ip od Telekomu. Potřebuji tam rozběhat webserver a FTP. Ale ani náhodou mi to nejede. Máte někdo zkušenosti s tímhle konkrétním modemem? Na tom serveru běží ještě WinRoute s nat, takže ten se asi bude muset taky nastavit. Je to tak

Senior Member VIP Avatar uživatele Arteee
    Vliv
    292

Standardní

Musíš na modemu nastavit NAT 1:1 (standartně je zaplý SUA, což je normální maškaráda)... tím všechny porty přemapuješ na IP v tvý lokální síti. A nebo přemapuj v SUA poze porty které potřebuješ... 80 na IP kde poběží WEB, 21(aktivní režim) pro FTP atd...

nebo jukni na forum dsl.cz... tam se takovýhle dotazy řeší dnes a deně
    BA95 positive
    Jen mrtví poznají konec války. Platón

Standardní

Jsem z toho nějakej zmatenej, takže vás chci poprosit o konkrétní radu, protože, ať tam dám co chci, tak to nejede ... Můžete mi napsat, co tam mám přesně dát

Co ten winroute Mám tam taky nějak nastavovat nat nebo tam to již není potřeba?

BTW - Na tom serveru jsou dvě síťovky. Jedna vede k modemu a jednu do vnitřní LAN. Ta k modemu má ip 10.0.0.120 a ta LAN 192.168.1.1 . Co tam kde mám teda po lopatě nastavit ... moc díky

Standardní

a co firewall v modemu?? Mám ho zapnutý, ale nijak jsem ho nekonfiguroval ... nejspíš ho bude potřeba taky nastavit ...

Ozvěte se něgdo ...

Standardní

tak ještě jedna věc ... jestli je potřeba nastavit NAT - Full Feature, tak pls jak

Tohle asi není ono ..

Vliv
    292

Standardní

No fuj... to web rozhraní je sic milý, ale poskytne ti 50% nastavení než telnetový rozhraní... ale přes tenhle web taky..

Hele než se dostaneš na to obrazovku s tím screenshotem, tak ti to dá na výběr typu NATu... myslým že ve webu je tam NONE/SUA/Full Feature... pokud chceš nadále používat jeho maškarádu a ne svojí na routeru(počítač s WinRouter), tak v SUA tabulce(viz screenshot) nastav: Start port no.(číslo portu otevřený z venku (např WEB - 80)); End port no.(číslo portu po redirektu/mapnutí... zkrátka na jaký port bude přeposílat datagramy z portu Start... pokud ti web server jede na klasice, tak také 80); IP Address(Počítač v síti modemu, ¨na který se budou přeposílat datagramy na daných portech, v tvém případě je to IP síťovky připojená k modemu)
    BA95 positive

Vliv
    292

Standardní

ad ten druhý obrázek: to je akorát v jakým rozsahu ti pracuje NAT(v jaké podsíti)... Máš tam rozsah Lokálních adres a adresu veřejnou a typ je na M-1 což je právě Many-to-One, neboli jeho SUA, neboli obecně maškaráda.
    BA95 positive

Standardní

Přijde mi to celkem jasný ... ale nechodí to ... dám tam port 80 druhý také 80 a ip 10.0.0.120 ...a nic ...

Když dám v LAN 10.0.0.120 , tak to jede ... Zajímavý je , že když namapuju port 80 pro administraci, tak to z venku jede ...

Standardní

2:arteeee - ozvi se mi pls na icq ...

Vliv
    292

Standardní

No vidíš, na to jsem dočista zapoměl... nejdřív vypni, nebo změn porty pro administraci modemu, protože on pak samo neví(a já taky ne), co je přednější, jestli 80ku mapovat nebo poslat zpátky jeho web rozhraní... takže to vypni pro přístup z venku, nebo je lepší změnit ten port z 80 třeba 3080 nebo co tě napadne(4480)
    BA95 positive

Standardní

to už právě taky mám ... dal jsem před to 2080 ... zkoušel jsem i to ftpýpko a to samý ..

Standardní

tak jsem o trošku dál... modem mám asi nastavený dobře, ale problém bude ve winroutu. Jakmile ho vypnu, tak všechno jede jak z praku. Když ho zapnu, tak nic. Jak bych měl nastavit ty dva NATy proti sobě

Standardní

no tak ... poraďte něgdo, vážně to potřebuju ...

Vliv
    292

Standardní

No problem je jasne ve WinRoutu, ale ja ho bohuzel vubec neznam
    BA95 positive

Standardní

to nevadí, že neznáš winrouta, ale nejspíš se vyznáš v NATu a v podobný problematice ... jak nastavit ten NAT tak, aby mohl webs a ftps běžet na ip 192.168.1.11 ...

Vliv
    292

Standardní

To není nastavení NATu jako spíš přímo těch serverů... Třeba Apache má v configu položku, kterou přidělíš hostname serveru, neboli řekneš na jaké interface čeká požadavky... Takže v tomto případě je potřeba tam napsat patřičnou IP adresu... v případě napsání jména to právě nemusí fungovat, protože hostname se přidělí vlastně ke všem sítovkám...

Jaký Web server tam běží...?
    BA95 positive

Standardní

no zatím tam je IIS ... apache mi trošku zlobí s mysql+php. Ale stejně na něj přistupuju pomocí IP z inetu ...

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání