Stránka 1 z 3 123 PosledníPoslední
Výsledky 1 až 25 z 70

Téma: Jak a v cem zacit ?

Standardní Jak a v cem zacit ?

Uz delsi dobu premyslim, ze bych zkusil programovat, ale vubec nevim v jakem jazyce ...
    Tudiz si ani nejsem jisty, jakou knizku zvolit.

Je vubec mozne naucit se programovat, kdyz budu mit k dyspozici jen knihy ?
    O programovani nevim vubec nic, maximalne ze existujou programovaci jazyky, ale to je tak vse.
    Epox 9NDA3+ (nForce 3 Ultra 250) | CPU AMD 64 3000+ | 512 MB RAM | HDD Seagate Baracuda 160 GB 7 200 ot/min | Ino3D GeForce 6600 GT | Samsung SyncMaster 793s | TOSHIBA ODD-DVD SD-M1802 | MIDI Tower |
    gentoo+AMD64+XFCE

Standardní

KAREL
    CPU: E2200 + Arctic Cooling Freezer 7 Pro , GPU: GigaByte HD2600 XT , RAM: Kingston 2x1GB DDR2 PC800 ,[b] MB: Asus P5Q , PSU: Chieftec Green Angel CTP-400-12G, 400W , HDD1: Samsung Spin Point F1 HD502IJ 500GB 16MB SATAII/300 , HDD2: WDC WD2500AAJB 250GB ATA100 , HDD3: WD5000AAKS- 500GB 7200ot SATAII/300 16MB + Externí box LC POWER EH-35BE2 3,5 SATA2/1 HDD, USB 2.0 + E-SATA , DVD: Samsung SH-S223F SATA , CASE: ASUS TA-982

Standardní

A co by si tak chtel programovat??
    Pokud chces programovat website, muzes si vybrat mezi PHP, ASP, JAVA ale k tomu budes potrebovat HTML

Nebo pokud chces delat database, tak urcite SQL
    Pokud ti staci obycejne aplikace pod win tak ti bude stacit obycejny Pascal (Delphi)
    No a pokud neco rozumneho, pak urcite C++ (btw: s tim se chystam konecne zacit)
    EPOX 8K9A3+, AMD Athlon XP 2100@2700, SPIRE FalconRock II, 512MB DDR400, WD120GB, GF4 MX, LCD Acer AL1721

Senior Member Avatar uživatele Anduril
    Věk
    42
    Vliv
    322

Standardní

Já jsem taky začínal jen s knihou Na Atari v Basicu, ale doba těchto jazyků už je pryč. Důležité je, co chceš programovat..pokud chceš programovat pro WEB, doporučuju PHP. Ovšem ty asi myslíš programování programů pro OS...Mohu doporučit Javu...zpočátku si nemusíš všímat nějakých objektů, tříd a podobně a postupem času k tomu dojdeš...Knih k Javě je spousta (např. od Herouta nebo od Viriuse/Viria něco ve smyslu Java pro zelenáče a podobně). Java je moderní prog. jazyk s velkými možnostmi až ho pochopíš, takže s tím bych začal...když pohopíš Javu, nebude pro tebe problém C++ a nové C#. Celkem dobré na učení je také Delphi (Object pascal), ale cesta Java-C++/C# mi připadá lepší (v praxi jsou to nejpoužívanější progr. jazyky). Vyhnul bych se nějakým starým pascalům, basicům a visual basicům (do verze 6 včetně). Zpočátku je důležité pochopit základní principy programování, algoritmizace a podobně. Když tohle pochopíš, jsi na dobré cestě k programátorovi... Důležitá je nejen dobrá kniha (studíjní materiál), ale také snaha a hlavně trpělivost!

2lorofworlds: Java zdaleka není jen pro web...A SQL není programovací jazyk, ale jak název (Simple Query Language) napovídá, je to jazyk dotazovací a bez jiného jazky (skriptovacího, programovacího) je prakticky k ničemu (až teda na případy použití v analytických/databázových nástrojích).
    ntb: HP EliteBook 8460p i7-2640M | 8GB RAM | 120GB SSD + 500GB HDD | ATi HD6470 | 14" HD+ | W7 PRO
    home: HP Docking Station | HP L2045W | WD 500GB Scorpio Blue USB box
    work: HP Docking Station | HP L2445W
    audio: Epiphone G-400 SG + Sounder Telecaster | E-MU 0202 | Cambridge Audio Azur 340R | Wharfedale Diamond 9.2 | Magnat Betasub 20A | Sennheiser HD555

Standardní

4Anduril: mas pravdu, ale posledni dobou sem se s Javou v podstate v jinem pouziti nesetkal, a tak jsem to nejak chaoticky napsal.
    Diky za upozorneni
    EPOX 8K9A3+, AMD Athlon XP 2100@2700, SPIRE FalconRock II, 512MB DDR400, WD120GB, GF4 MX, LCD Acer AL1721

Věk
    42
    Vliv
    322

Standardní

No Java se často používá tam, kde je třeba velká multiplatformovost. Napadá mě teď třeba např. Borland (C++BuilderX, JBuilder). Často se pozná podle né příliš typických okýnek (dialogů).
    ntb: HP EliteBook 8460p i7-2640M | 8GB RAM | 120GB SSD + 500GB HDD | ATi HD6470 | 14" HD+ | W7 PRO
    audio: Epiphone G-400 SG + Sounder Telecaster | E-MU 0202 | Cambridge Audio Azur 340R | Wharfedale Diamond 9.2 | Magnat Betasub 20A | Sennheiser HD555

Senior Member mince Avatar uživatele KtK
    Behind fuc*ing WorkTable Device (Praha zapad)
    Vliv
    298

Standardní

Citace Původně odeslal Anduril
    ...A SQL není programovací jazyk, ale jak název (Simple Query Language) ...
    structured query language. jsou dotazy, ktery bych za simple neoznacil ani v divokych snech

k tematu: ja zacinal na popularizacni knizce nekdy z roku 80, ktera se jmenovala basic pro zacatecniky/pascal neni jen moda/a jeste tam byl tusim cobol. ja precetl ten basic (pro ZX spectrum) a uz jsem jel M$ Qbasic. pak jsem si chvilku hral s vb (never more) pak borlanci pascal a delphi, pak chvilku pure C, a C++ (at zije tajemny prepinac -l u gcc ) a ted se nejakej ten rok zivim PHPkem. jednou jsem byl nucemn pricichnout k ASP.NET, a doporucuju vyhnout se obloukem o polomeru 10 svetelnych let.

ten basic byl fajn na nejzakladnejsi algoritmy, tim ze je jednoduchej,(ale pascal o moc slozitejsi neni) v C (pascalu) se naucis co jsou to datovy typy a nauci te to je deklarovat, da ti to jakous takous drezuru, C (nebo perl ) te nauci orientovat se v kodu (pascal neni kod ale vypraveni no atd... dal uz si poradis sam, az prijdou objekty, dynamicky deklarace, ale tim te nebudu strasit
    Parasite lost, AKA the Girlfriend Mission:The Socka Project sleeps, lets use (her :) Durex! 1GHz in some soltek stuff, Ati rage 128, etc.. (it\'s noisy)
    IMB Thinkpad R31: celer 1.2GHz, 384M RAM, 60GB 5400rpm hitachi, i810 8MB onboard (na praci to staci ;)
    [pro archivni ucely] janina overclockerska poradna (.tar.gz, 1.1MB, otevrete si index.html v browseru podporujicim javascript a frames)

Věk
    42
    Vliv
    322

Standardní

structured query language

Jasné, stydím se

Začít s C je také možnost, akorát narozdíl od Javy mi připadá složitější na nastavení a vůbec. U Javy jsem vůbec neměl takové problémy, jako rozjet na winech gcc Takže já doporučuju na ty datové typy, algoritmy Javu a pak rovnou na C++, kde konstrukce z C také upotřebíš a naučíš se ho.

Standardní

No, chtel bych delat nejake programy, nevim jeste jakyho samereni.
    Nejlepsi by bylo kdyby se ty programy dali snadno portovat i pro lin, kdyz je vytvorim pro windows, nebo opacne, to uz je celkem fuk.

Takze by me zajimal hlavne jazyk ktery tohle umoznuje a portovani aplikaci je jednoduche.

Citace Původně odeslal Buddha
    KAREL
    Jaky KAREL ?
    Epox 9NDA3+ (nForce 3 Ultra 250) | CPU AMD 64 3000+ | 512 MB RAM | HDD Seagate Baracuda 160 GB 7 200 ot/min | Ino3D GeForce 6600 GT | Samsung SyncMaster 793s | TOSHIBA ODD-DVD SD-M1802 | MIDI Tower |
    gentoo+AMD64+XFCE

Standardní

Tak to urcite JAVA. Tam nevyvijis pro konkretni platformu takze o zadne portaci nemuze byt rec

PS: a Karla neres To je mrtva vec . Pro nekoho jeste dnes neni ale pro zbytek sveta jo

Standardní

A k te Java byste mi doporucili pro zacatecnika jakou knihu ?
    Neco jsem nasel:
    Java - začínáme programovat
    Java pro zelenace, zminoval se Anduril.
    Ktera kniha je pro zacatek lepsi ?
    gentoo+AMD64+XFCE

Standardní

Citace Původně odeslal dekon
    Neco jsem nasel:
    Mozna se k tomu programovani taky nekdy poradne dokopu . A jak to tak ctu tak i Java by mi vyhovovala.

BTW: a neni Java nejak placena...? Jako i vyvojove studium.. moc jsem o tom nehledal.

Banned
    Vliv
    0

Standardní

také doporučuju začít v Javě... já začínal s Bruce Eckelem... Myslíme v jazyku JAVA

Banned
    Vliv
    0

Standardní

Citace Původně odeslal Dominator
    Neco jsem nasel:
    Mozna se k tomu programovani taky nekdy poradne dokopu . A jak to tak ctu tak i Java by mi vyhovovala.

BTW: a neni Java nejak placena...? Jako i vyvojove studium.. moc jsem o tom nehledal.
    já co dělám tak v pspadu a to ze zadara...kompiluješ v příkazové řádce

Standardní

Citace Původně odeslal Likedi
    Neco jsem nasel:

Mno ono existujou i dokonce IDE pro Javu, kde jde kompilovat, ladit atdatdatd vis...

Věk
    42
    Vliv
    322

Standardní

Např. JBuilderX se dá stáhnout legálně a zdarma z borlandu (verze pro soukromé použití). Je sice trochu monstrózní, ale má dost možností...Jinak osobně používám UltraEdit a příkazovou řádku

Kniha...Java pro zelenáče není nic moc, ale dá se. Lepší je asi kniha od Pavla Herouta, ale nevím, jaxe jmenuje...Jinak Thinking in Java od B. Eckela je volně ke stažení na netu přímo na autorových stránkách...ale anglicky Dobré by možná bylo sehnat si také něco o algoritmech..nejlepší jsou nějaká VŠ skripta.

Banned
    Vliv
    0

Standardní

Např. JBuilderX se dá stáhnout legálně a zdarma z borlandu (verze pro soukromé použití). Je sice trochu monstrózní, ale má dost možností...Jinak osobně používám UltraEdit a příkazovou řádku

Kniha...Java pro zelenáče není nic moc, ale dá se. Lepší je asi kniha od Pavla Herouta, ale nevím, jaxe jmenuje...Jinak Thinking in Java od B. Eckela je volně ke stažení na netu přímo na autorových stránkách...ale anglicky Dobré by možná bylo sehnat si také něco o algoritmech..nejlepší jsou nějaká VŠ skripta.
    dá se koupit česky... vltava...a není to moc => podle mě není na škodu trochu investovat...jinak dobrý je stáhnout si help udělanej do windowsovskýho helpu...je to přehledný a fakt dobrý...java.sun.com

Senior Member mince Avatar uživatele mraky
    Vliv
    297

Standardní

Od JBuilderu ruce pryc!!! Doporucuju nekomercni IDE Netbens a Eclipse.

to Lickedi: Proboha jake windows help? Java ma prece dobrou dokumentaci generovanou primo z JavaDoc.

P.S: od Herouta je Ucebnice jazyka Java 1. a 2. dil

EDIT: Jinak bezkonkurence nejlepsi IDE pro javu nejenom pro ni je Visual Studio od M$, ale to si muze malokdo dovolit.
    Pište česky: hold × holt

hold – projev pocty nebo úcty (další význam je výkupné, vynucený poplatek ve válce)
    holt – povzdech; ve významu „inu, zkrátka a dobře“

Banned
    Vliv
    0

Standardní

Citace Původně odeslal mraky
    Od JBuilderu ruce pryc!!! Doporucuju nekomercni IDE Netbens a Eclipse.

to Lickedi: Proboha jake windows help? Java ma prece dobrou dokumentaci generovanou primo z JavaDoc.

P.S: od Herouta je Ucebnice jazyka Java 1. a 2. dil

EDIT: Jinak bezkonkurence nejlepsi IDE pro javu nejenom pro ni je Visual Studio od M$, ale to si muze malokdo dovolit.
    hodím ti to na net, abys to viděl, vyhovuje mi zpracování jako help, jinak co si myslíš o IBM WebSphere? to je imho lepší než nějakej M$hit...

Standardní

Neco jsem nasel:

to jsem chtel slyset, dik

Vliv
    297

Standardní

hodím ti to na net, abys to viděl, vyhovuje mi zpracování jako help, jinak co si myslíš o IBM WebSphere? to je imho lepší než nějakej M$hit...
    nekam to hod, docela bych se na to mrkl...

IBM WebSphere neznam, ale v kamarad ze Sunu se svyma spolupracovnikama meli nejakou analyzu prednich IDE. Sam jsem Visual Studio videl v akci a je to fakt parada. Je to sice od MS, ale to prece nesnizuje kvalitu IDE. Proste na to meli hafo penez a schopny vyvojare a povedlo se jim nejlepsi IDE co znam. Ty jsi s Visual Studiem pracoval, ze je podle tebe horsi?

hold – projev pocty nebo úcty (další význam je výkupné, vynucený poplatek ve válce)

Věk
    42
    Vliv
    322

Standardní

Souhlas s mraky...Visual Studio je bezkonkurenční, ale také drahé

2mraky: Na té javadoc nápovědě mi vadí, že tam není vyhledávání jako třeba v MS Helpu generovaném např. .NET kompilátory a nDocem...
    A co je špatného na JBuilderu...pravda, je to sice náročný program, ale jde tam udělat vše...Jinak třeba Eclipse mi nevyhovuje

Vliv
    297

Standardní

Souhlas s mraky...Visual Studio je bezkonkurenční, ale také drahé

2mraky: Na té javadoc nápovědě mi vadí, že tam není vyhledávání jako třeba v MS Helpu generovaném např. .NET kompilátory a nDocem...
    A co je špatného na JBuilderu...pravda, je to sice náročný program, ale jde tam udělat vše...Jinak třeba Eclipse mi nevyhovuje
    VS je drahe, BMW ti taky nebudou davat za cenu skodovky. Mozna kvuli cene se tolik nemuze rozsirit. Jinak za sve mluvi to, ze se instaluje z DVD ...na Netbeans mi staci kolem 50MB

U JBuilderu me hrozne sere, ze nedodrzuje standardy a pouziva vlastni knihovny, ktery nejsou v Sun's JRE/SDK. Eclipse je dobry, mame ho vsude ve firme. Mel jsem s nim ze zacatku problemy, prechazel jsem z Netbeans. Ted uz vim, ze diky pluginum je to mocny nastroj.

Kdyz bych mel uvest priklad, tak Netbeans dokaze samo o sobe kompilovat jsp, ale Eclipse ne. Po pridani Lomboz jde funkcnost snad i dal nez Netbeans. Tolik moje zkusenost.

Jo a k tomu vyhledavani : na java.sun.com je v pravem hornim rohu policko Search, takze se nemuzes vymlouvat na vyhledavani

Věk
    42
    Vliv
    322

Standardní

Ad. nápověda: to je sice pěkné, ale offline to nefunguje )

No pokud vím, tak v JBuilderu nemusíš používat ty jejich knihovny a v JBuilderuX si můžeš vybrat i kterou JDK chceš použít...můžeš jich mít více a přepínat mezi nima...normálně jsem v tom tvořil java aplikace s grafickým rozhraním a běželo to naprosto všude a bez nutnosti nějakých jiných knihoven než které jsou v JRE 1.42...Mě prostě vyhovuje...naopak NetBeans mi příjde tak nějak divné...takové (pro mě windowsáka) divně ovladatelné a postupy některých dialogů/tvůrců jsou dost nezvyklé...

Já si na cenu až tak nestěžuju...VS za to stojí...ale mi co na něj nemáme, musíme používat levné a né tak dobré alternativy....stejně UltraEdit a cmd.exe is da' best kombinace ...

Vliv
    297

Standardní

Ad. nápověda: to je sice pěkné, ale offline to nefunguje )

No pokud vím, tak v JBuilderu nemusíš používat ty jejich knihovny a v JBuilderuX si můžeš vybrat i kterou JDK chceš použít...můžeš jich mít více a přepínat mezi nima...normálně jsem v tom tvořil java aplikace s grafickým rozhraním a běželo to naprosto všude a bez nutnosti nějakých jiných knihoven než které jsou v JRE 1.42...Mě prostě vyhovuje...naopak NetBeans mi příjde tak nějak divné...takové (pro mě windowsáka) divně ovladatelné a postupy některých dialogů/tvůrců jsou dost nezvyklé...

Já si na cenu až tak nestěžuju...VS za to stojí...ale mi co na něj nemáme, musíme používat levné a né tak dobré alternativy....stejně UltraEdit a cmd.exe is da' best kombinace ...
    Menit JDK si muzes skoro v kazdem IDE . Me slo spis o to, ze zacatecnikum tam wizzardy pridavaj borladni knihovny a vede je to spatnou cestou.

No ja jsem vic jak 4 roky na pevny lince, takze neco jako offline neznam.

Az mi ukazes jak efektivne a rychle vyvyjet J2EE aplikace na konzoli, tak ti budu delat celej mesic otroka

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání