Citace Původně odeslal Hynchenzo
Citace Původně odeslal Anduril
2phate: A na tom jsi byl kde? V kině? FarCry jsem na GF4Ti odehrál a v pohodě to jelo na mix VeryHigh/High details přes OpenGL v 1024*768...Takže pokud nemáš vlastní zkušenost...a bavíme se tu o R9600 - ne o XT a Pro verzi.
Neni to nahodou tim, ze GF4 nema stejnou verzi pixel shaderu jako Radeon? Ono to pak dost podstatne hru urychli, i kdyz pak na GF4 far cry vypada jako uplne jina hra.
Ale o to vůbec nejde...verze PS určuje tak max. jakousi kvalitu efektů, ale ne rychlost...za rychlost už může sama karta. Prostě GF4Ti je výkonnější než R9600 nonPro/nonXT. To že nezvládne takovou úroveň efektů/detailů je věc druhá, ale s rychlostí to nijak nesouvisí a až na spec. případy (jako třeba Heat haze v D3 nebo 3DMark03) ani nepoznáš rozdíl. U kámoše (R9500Pro) jsem viděl FarCry se stejným nastavením jako u mě a můžu říct, že o moc rychleji mu to nejelo (prakticky vůbec) a vypadalo to stejně..nějaké drobné odchylky během hry fakt nezkoumám

2Vlko: SE v žádném případě (SE=64bit)..256 v žádném případě (u těchto gpu naprosto zbytečné). Manli bych nevěřil. Powercolor R9550 je good, ale ne SE. Sapphire nejde moc taktovat na pamětech. HIS R9550 je taky good (zvláště verze VIVO s aktivním chlazením - má 4ns paměti, které jdou asi na 560MHz z původních 400MHz). Možná by stálo za to investovat trochu více aspoň do R9600/Pro...