Výsledky 1 až 2 z 2

Téma: hodnoty u WD XL WD1200JD-120GB SATA 7200ot.

Standardní hodnoty u WD XL WD1200JD-120GB SATA 7200ot.

Koupil jsem si výše zmiňovaný disk a chtěl bych se zeptat jestli ho mám dobře nainstalovanej. Mám Windows XP a v Manage ho mám u Disk drives vidět jako Promise 1+0 Stripe/RAID0 SCSI Disk Device a řadič tam je WinXP Promise FastTrack 376/378 (tm) Controller, pro který jsem použil také poslední ovladače z MSI webu.
    Disk S-ATA mám pouze jediný a na desce je tam pozice na ještě jeden S-ATA disk volná. Nevím jak je to s Raidem, když je tam pouze jeden disk
    Je normální, když mi v benchmarku v Sandře2004 vyšel DriveIndex 24MB/s ? Na webu u něj píšou, že S-ATA150 - maximální teoretická přenosová rychlost 150 MB/s.
    Nemám s instalací S-ATA a hlavně s Raidem žádné zkušenosti. Jaké máte Vy výsledky benchmarku u tohoto typu disku ??
    Děkuji za rady a osobní zkušenosti.

Standardní re:

Nejsem zadny odbornik, ale myslim, ze tady bych odpovedet mohl:

ad RAID - RAID muzes udelat jen s vic diskama, s jednim je tahle funkce neaktivni, takze zadny narust vykonu necekej - a to, ze se ti to hlasi ve WXP jako RAID, je normalni, radic tam je, jen je neaktivni

ad specifikace SATA - jasne, rychlost je 150MB, ale pouze rozhrani; vetsina dnesnich disku jsou obycejny (P)ATA disky s jinym koncem.

ad rychlost - dnesni disky maji prenosovku neco mezi 50-60MB/sec (pokud nejsou v RAIDu, ofc), jenze jen v pripade, ze delaji jednu cinnost, takhle disk cetl a psal sam na sebe najednou a to ho logicky dost zpomalilo. Zkus pripojit jeste jeden disk a uvidis, ze rychlost uz vyleze na lepsi hodnoty...

Rikam, nejsem zadnej expert, ale snad je moje vysvetleni spravny, kdyztak me opravte a nekamentuje ^^
    War. War never changes.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání