Hmmm, ja na R9100 take nemel diry, tak jsem na ten chip zakladnu toho Zalmana ZM80HP proste PRILEPIL a nazdar
Neda se pak pridelat druhy konec, i ta heatpajpa je tam jen na ozdobu, ale jede tp a da se z 250Mhz jit s tim core na 265Mhz![]()
Na pulku Zalmana to de, ne?![]()
Pirs - BOMBA chlazeniKdsi jsem na GF2Ti navalil tri Taisol chladice z medenym spodkem
Zabralo to 3 PCI sloty a karta polalu chtela podporu, aby neurvala AGP slot
S voltmody (core/memory) dala karta 278/468Mhz - pasivne!
...zadny div, ze kdy jsem pak "upgradnul" na R9100, tak me prisel pomalejsi nez moje old GF2Ti karta
Naproti tobe jsem ale chladice na pameti prilepil Arctic Silver epoxy. Jo, a ty pameti jsem este tak zbrousil, aby bylo videt to medeny v nich - chip - to aby se to lip chladilo, chladic byl blize core
Proste takovy hardcore. Skoda ze nemam foto
...jinac by mozna bylo dobry ty finy na tech chladicich alignovat tak, aby odpovidali tomu, jaky mas airflow v case... Jo a vidim, ze stejne jako ja jsi dal na SB Epoxika ZM 32J cooler![]()
( http://ax2.wz.cz/show.php?p=wc&id=53&c=8&d=1&v=v2 )
Jo, a k topicu - VGA Silencer je na chlazeni vykonnych karet a hlavne na rozdil o jinych reseni to teplo VYFOUKAVA z case (jako onehda nVidia pokus o poradny fan) takze se tam nehromadi. Zalman je naproti tomu uplne tichy (no fan) ale chce to vic mista kolem (i nahore!), otevrene PCI sloty a alespon nejaky airflow v case, pokud karta hreje dost... Krome R9100 s polovicnim Zalmanem jim chladim i starou FX5200 (core jde na 305Mhz!) a FX5600XT (do 315 v Q3, v FarCry jen 255) ...
5600 pece poradne![]()