Výsledky 1 až 12 z 12

Téma: [C#.NET] zasekavani programu pri vyjimce

Standardní [C#.NET] zasekavani programu pri vyjimce

Ucim se C#.NET, vyvojove prostredi VS.NET 2003, udelal jsem si maly programek, jedno formularove okynko, jeden button, jeden textBox, mam nasledujici metodu, ktera se provede po kliknuti na button:
    Kód:
    private void button1_Click(object sender, System.EventArgs e)
    {
      int i,j;

try
      {
        j = 0;
        i = 5 / j;
      }
      catch
      {
        textBox1.Text = "deleni nulou";
      }
    }
    Proc po stisknuti tlacitka je program 15 sekund zaseklej a teprve az pote se vygeneruje vyjimka? I kdyz tam to try catch neni, taky je to zasekly 15 sekund nez to spadne. Dela to pri debug i release. Kdyz na to tlacitko kliknu podruhy, tak uz to probehne hned. Kdyz spustim exe z TC, tak to taky probehne hned, i napoprvy.

Toto byl jenom demonstracni prikladek, jinak se to takhle zasekava pri vsech vyjimkach. Nezda se mi, ze je to normalni. Delal jsem v Delphi a C++ Builderu a tam jsem nic podobneho nezaznamenal.
    Action stations, action stations. Set condition one throughout the ship. This is not a drill.

Senior Member Avatar uživatele Anduril
    Věk
    42
    Vliv
    322

Standardní

No tak to je asi chyba VS.NET...já používám SharpDevelop a tam jsem se s tím nesetkal...když ti to jde z TC dobře, tak je to asi jasné...
    ntb: HP EliteBook 8460p i7-2640M | 8GB RAM | 120GB SSD + 500GB HDD | ATi HD6470 | 14" HD+ | W7 PRO
    home: HP Docking Station | HP L2045W | WD 500GB Scorpio Blue USB box
    work: HP Docking Station | HP L2445W
    audio: Epiphone G-400 SG + Sounder Telecaster | E-MU 0202 | Cambridge Audio Azur 340R | Wharfedale Diamond 9.2 | Magnat Betasub 20A | Sennheiser HD555

Standardní

Citace Původně odeslal Na jinem diskuznim foru mi kdosi
    Je to normální reakce - tím chci říci, že u mě je to samý. Chybu bych v tom neviděl - přeci jenom EXE soubor už pak jede normálně
    Hmm, pokud je to normalni vlastnost, tak jsem dost nespokojen. Ta prvni pauza je nepripustna, jak mam poradne neco ladit, kdyz cely pitomy C# je postaveny na vyjimkach (aspon mi to tak zatim pripada)?

Ja si ale myslim, ze to normalni neni, protoze jsem se ptal dalsich 3 lidi, o kterych vim, ze delaji C#.NET a ti mi rekli, ze zadny takovy jev nezaznamenali.

Ted jsem to zkousel doma, taky mi to dela tu prvni pauzu, ale mnohem kratsi, tedy ne 15 sekund jako v praci, ale 3 sekundy. To uz je sice snesitelne, ale porad se mi to nelibi. Vzdyt v delphi zadna takova pauza neni.
    Action stations, action stations. Set condition one throughout the ship. This is not a drill.

Standardní

Taky se mi to nikdy nestalo... Vyjímky to hází hned...
    -- under construction --

Standardní

neni problem v tom, ze v Try mas j=0 ? (jen tipuju)

tohle si predpokladam cetl
    http://www.csharphelp.com/archives/archive167.html
    C2D E6850@3000MHz cooled by Scythe Infinity, Gigabyte P35-DQ6 rev. 1.0, 2x1GB Corsair XMS2 6400C4DHX, Zotac GeForce GTX 275 (896MB), Seagate 320GB, Samsung HD103UJ (1TB), DVD Samsung SH-S203B, case Thermaltake Armor Junior (Silver), 17" Sony E230 Trinitron, zdroj Seasonic S12-650W, Logitech G25 Racing Wheel

Senior Member Avatar uživatele Anduril
    Věk
    42
    Vliv
    322

Standardní

2zikurat: No já bych řekl, že to ten problém neřeší Mně to nedělá a howard píše, že když to pustí z TC, tak to taky nedělá, tudíž jde patrně o nedostatek VS.NET...
    ntb: HP EliteBook 8460p i7-2640M | 8GB RAM | 120GB SSD + 500GB HDD | ATi HD6470 | 14" HD+ | W7 PRO
    home: HP Docking Station | HP L2045W | WD 500GB Scorpio Blue USB box
    work: HP Docking Station | HP L2445W
    audio: Epiphone G-400 SG + Sounder Telecaster | E-MU 0202 | Cambridge Audio Azur 340R | Wharfedale Diamond 9.2 | Magnat Betasub 20A | Sennheiser HD555

Standardní

Zde prosim...link na jine forum se stejnym dotazem:

http://forum.builder.cz/read.php?f=31&i=9325&t=9325

Ne, v tom j=0 poblem neni, ty pauzy to dela pri libovolne vyjimce. Ten odkaz csharphelp jsem necetl, je tam neco, co vysvetluje ty pauzy?

Senior Member Avatar uživatele sasha
    Vliv
    294

Standardní

ta vyjimka ma byt schvalne jo?
    sice nevidim smysl takovyho programku.....

nicmene muzes mit spatnou instalaci, a pokud ta vyjimka neni schvalne na ukazku tak se mrkni co ti k ni vyhodi dynamicka napoveda, pokud jsem mel nejaky problem vzdycky o nem je neco nekde napsano.....
    Q9450.R4850.SM215tw.P5Q-Deluxe.x500.NZC130.Pix-501.xen

Standardní

jezismarja tohle byl demonstracni priklad, ale dela to pri vsech vyjimkach, spatna instalace VS neni, opravdu by me moc zajimalo, jak mam nainstalovat VS spatne, na tom neni pomalu co zkazit

Senior Member mince Avatar uživatele KtK
    Behind fuc*ing WorkTable Device (Praha zapad)
    Vliv
    298

Standardní

A neni to tim, ze .net je pokus M$ o windows-only Javu? Neni to tim. ze se to preklada do toho jejich, jak oni tomu rikaj, no proste obdoba byte codu z javy? kdyz udelas stranku v asp.net, tak tam neco zmenis, a taky na prvni zobrazeni chvili cekas..
    Parasite lost, AKA the Girlfriend Mission:The Socka Project sleeps, lets use (her :) Durex! 1GHz in some soltek stuff, Ati rage 128, etc.. (it\'s noisy)
    IMB Thinkpad R31: celer 1.2GHz, 384M RAM, 60GB 5400rpm hitachi, i810 8MB onboard (na praci to staci ;)
    [pro archivni ucely] janina overclockerska poradna (.tar.gz, 1.1MB, otevrete si index.html v browseru podporujicim javascript a frames)

Standardní

Citace Původně odeslal KtK
    A neni to tim, ze .net je pokus M$ o windows-only Javu?
    LOL
    To je jako kdybych jel s trabantem a pichnul kolo a nekdo mi rekl:"nejede ti to, neni to tim, ze mas trabanta?"

Senior Member mince Avatar uživatele KtK
    Behind fuc*ing WorkTable Device (Praha zapad)
    Vliv
    298

Standardní

Citace Původně odeslal howard
    Citace Původně odeslal KtK
    A neni to tim, ze .net je pokus M$ o windows-only Javu?
    LOL
    To je jako kdybych jel s trabantem a pichnul kolo a nekdo mi rekl:"nejede ti to, neni to tim, ze mas trabanta?"
    nepochopils to.
    .net je mno, takovej system, ze se preklada do spolecnyho kodu at uz webovy nebo bezny nebo buhvijaky aplilkace. ten preklad do toho kodu, kterej se pak spousti podobnym mechanismem jako je JVM, neco zabere. a to by mohlo byt tech ~15 sec. a duvod proc to napodruhy jde hned.

takze ne proto ze mas trabanta, ale proto, ze jezdis po hrebikach.
    Parasite lost, AKA the Girlfriend Mission:The Socka Project sleeps, lets use (her :) Durex! 1GHz in some soltek stuff, Ati rage 128, etc.. (it\'s noisy)
    IMB Thinkpad R31: celer 1.2GHz, 384M RAM, 60GB 5400rpm hitachi, i810 8MB onboard (na praci to staci ;)
    [pro archivni ucely] janina overclockerska poradna (.tar.gz, 1.1MB, otevrete si index.html v browseru podporujicim javascript a frames)

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání