Výsledky 1 až 11 z 11

Téma: Duron a pasiv

Junior Member
    Vliv
    261

Standardní Duron a pasiv

Exiszuje nejaka sanca uchladit Duron 1800 pasivnym chladicom? Pripadne ze by ho ofukoval nejaky 80*80 v bedni?

Member
    Vliv
    271

Standardní

Koupil jsem měděný plech 2000 x 1000 x 0,55 mm za rovných 1000 Kč. Nechal jsem si ho příčně nastříhat na pruhy podle výšky jednotlivých vějířů, pak jsem si je nakrátil podle šířky vějíře sám pomocí velkých pákových nůžek, udělal jsem si takový stolek s pravítkem do pravého úhlu a s nastavitelným dorazem, takže jedno žebro bylo jako druhé, pak je nutné všechna žebra zbavit případného otřepu od stříhání, aby se mohly co nejlépe stáhnout k sobě. Žebra jsem vrtal všechny najednou (u každého chladiče), je potřeba zhotovit přípravek, aby byly žebra přesně pod sebou a nemohly se při vrtání ani hnout. Ve stojanové vrtačce musíte vrtat opatrně, já začal 4-kou a zvyšoval po milimetru, pak také musíte často čistit vrták i vrtanou díru jinak se vám tam vrták zlomí. Zajel jsem si koupit různé hliníkové profily, v obchodě mě je chlap přesně nařezal, stálo to pár korun. Doma jsem vyvrtal pár děr a závitů a sešrouboval jsem žebra pevně a přesně k sobě. Pak jsem spodní plochu vyleštil. Sehnal jsem měděný plocháč 80 x 5mm, 50cm dlouhý asi za 300 Kč. Nařezal jsem z toho základny, které dobře rozvedou teplo na všechny žebra, základnu jsem pak taky vyleštil. Pak jsem nanesl tenkou vrstvu teplovodivé pasty a pevně sešrouboval. Pak už jsem žebra jednoduše ohnul do vějíře.

Teď už se můžete jenom modlit, jestli jste měřili přesně a jestli ty chladiče připevníte na komponenty. Chladič CPU jsem pověsil na zhotovený držák, který je přidělaný na plech za deskou a unesl by i daleko těžší chladič aniž by jakkoliv zatěžoval MB nebo CPU. Zezadu se pak chladič ještě pro jistotu přišroubuje k MB přes otvory kolem CPU. Na South Bridge jsem klasický vějíř dát nemohl, protože by překážel chladiči na grafárně, tak jsem na čtvercovou základnu přišrouboval žebra naplocho a ohnul je nahoru, to jsem pak pevně připevnil pomocí svěrky. Chladič na North Bridge jsem normálně přišrouboval na desku a drží tam pevně. S grafárnou už to tak jednoduchý není, chladič je přišroubovanej, ale musí se podepřít ze zdola jinak to utrhne grafárnu i se slotem (přeci jen 2kg), nestačí jen podepřít grafárnu na růžku, to je pak prohlá, musíte podepřít přímo chladič a myslet na to už při výrobě, já udělal prodlouženou základnu, kterou jsem podepřel takovou konstrukcí, ale to uvidíte až v kejsu, pro jistotu jsem trochu podepřel AGP slot (viz obr. desky). Chladiče na paměti jsem sešrouboval po dvou a pak je svěrkou stáhl proti sobě. Chlazením grafárny jsem přišel o dva PCI sloty, ale to mě vůbec netrápí.

Rozhodně nestačí vyrobit co největší pasivní chladiče, protože i ten největší chladič se v nevětraném kejsu časem rozpálí, ale téměř každý má ještě větrák ve zdroji, takže pak je to OK. Ti borci, co mají v kejsu pasivně chlazený zdroj za 9700Kč, by si museli sundat levou bočnici, pak by to měly absolutně tichý, teda jestli mají pořádně odhlučněný HDD a mechaniky, tak jako já, ale o tom napíšu až příště. Fandům do hard OC bych doporučil dát na kejs několik tichých 80-tek a ručim vám za to, že teplota nepřesáhne 40°C i kdyby jste se posr…, ani nebudu domýšlet, co by ten chladič udělal s peltiérem. Takové chlazení rozhodně není nejlepší pro toho, kdo často přenáší kejs na LAN party, teda když nepočítám kulturisty.

Popis chladiče na CPU (mám AMD Athlon XP 2500+ Barton)
    - 81 žeber a každé má rozměr 111 x 111 x 0,55 mm, takže na to padlo polovina plechu
    - 3 šrouby 8mm + pojistné matky, hliník – 135 x 20 x 15 mm 2ks
    - základna CU – 135 x 80 x 5 mm
    - celková hmotnost: 5 320 g
    - plocha: 16 320 cm2 (to je jako běžné dveře přidělané na cpu o ploše cca 1 cm2 , fakt nářez)

Neudělal jsem to já,ale Vlasta,já tu jen publikuju postup jeho slovy

Junior Member
    Vliv
    261

Standardní

doakzal by si mi niekde zohnat fotku, nemam presne predstavu ako to vyzera

Standardní

fotky jsou na www.pretaktovani.cz jenom to tam musis prolezt par dnu zpet.....
    Athlon 2400+ (T/Bred: 14x166); Tt CooperShim; ASUS A7V880; 2x 512/400 hynix CL2.5 - dual channel; MSI GeForce4 Ti4800 SE; Maxtor 40GB + WD 250 GB; blue cold cathode Thermaltake + fans;
    CPU & GPU - WaterCooled (thx to eRty - wb & vymenik) + big casemodding - complete: 100%
    SE T630 (T-mobile black) + MSI bluetooth MS-6967

Junior Member
    Vliv
    261

Standardní

Citace Původně odeslal sid.cz
    fotky jsou na www.pretaktovani.cz jenom to tam musis prolezt par dnu zpet.....
    dík, mas to u mna

Standardní

koukal jsem na to a je to nadhera, jen kdyby to slo koupit
    Všeho chuť

Junior Member
    Vliv
    261

Standardní

Bola by sanca nejak pasivnymi chladičmi uchladiť túto zostavu?
    PS: 2x 8*8 vetraky , jeden vhana vzduch(spredu) a jeden vytahuje(hore)

Duron 1800
    ECS M851LU KT400, intr. grafika
    512DDR333
    60GB hdd
    350W zdroj
    micro plexi case

Junior Member
    Vliv
    261

Standardní

Bolo by mozne uchladit toho durona pasivnym chladicom Speeze VultureSpin?
    Teda keby sa podtaktoval a znizila by sa voltaz.

Junior Member
    Vliv
    274

Standardní

Citace Původně odeslal Bajza
    Bolo by mozne uchladit toho durona pasivnym chladicom Speeze VultureSpin?
    Teda keby sa podtaktoval a znizila by sa voltaz.
    to by si ho musel dost podtaktovat/znížiť voltáž
    ale ventilator na 5V by mal stacit na uchladenie (ak ti teda ide iba o hluk, nie o pocit, ze sa ti v PC nehybe ziaden fan)

popytaj admina, nech ti thread prehodi sem, skor sa nieco dozvies http://oc4um.murder.cz/viewforum.php?f=21
    Duron1400@AXP2,26 ** Zalman7000A-Cu ** MSI KT3Ultra2 ** 2x256MB@CL2 ** MSI 6600GT 540/1150 ** 160GB Hitachi 7k250 ** Nokia Case ** Fortron 350W/12cm ** KOSS UR/29

Junior Member
    Vliv
    261

Standardní

mne ide o to aby bol takmer nepocutelny, aby sa pri nom dalo spat! co sa teraz neda. mal by sluzit ako server, pripadne ked by som chcel stiahnut nieco s vacsim objemom dat a potreboval na to celu noc.

Member
    Vliv
    271

Standardní

Citace Původně odeslal Namornik
    koukal jsem na to a je to nadhera, jen kdyby to slo koupit
    Koupit
    A co tykhle urob si sám,kupování je na nic,tohle vyrábění je mnohem lepší a člověk z toho pak,když to funguje úplně jinej pocit,než když to koupí

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání