Výsledky 1 až 14 z 14

Téma: Otáčky u Arctic Cooling Copper Silent 2 TC Revision 2

Standardní Otáčky u Arctic Cooling Copper Silent 2 TC Revision 2

Rád bych se zeptal, jestli je možné nějak (třeba softwarově) "přemluvit " chladič Arctic Cooling Copper Silent 2 TC Revision 2, aby točil víc. Chladí mi až při 60 stupních. To mi dělá velkou systémovou teplotu. Chtěl bych teda víc uchladit procesor, aby mi systémová teplota klesla (jinak mi to dělá neplechu s grafikou, která se při zátěži seká). Díky moc

Standardní

Jestli chces regulovat otacky manualne tak sis nemel kupovat TC verzi
    Jinak to jde udelat tak ze pripajis potenciometr misto cidla, nebo jestli ti deska podporuje regulaci otacek tak to cidlo muzes primo odstranit a kontakty spojit, pak si stahni nakej program na regulaci(treba speedfan).

edit: upraven nazev (diky mudboy)
    ASUS A6T-AP017

Standardní

Citace Původně odeslal Fraj#r
    Jinak to jde udelat tak ze pripajis potenciometr misto cidla, nebo jestli ti deska podporuje regulaci otacek tak to cidlo muzes primo odstranit a kontakty spojit, pak si stahni nakej program na regulaci(treba speedfun).
    Jenom poopravim "speedfan"
    BTW ja ten vetrak mam a toci 2100ot pri 55C
    AMD Barton 2500+@2152MHz(12.5*172/1,65V) AQXFA 0335MPMW @ ASUS A7V8X full @ Cooper Silent 2 TC Rev.2 lapped@ 512MB DDR333 @ GeForce 4 Ti4200 128MB 310/610MHz @ Samsung SpinPoint 160GB S-ATA + WD 80GB JB 8MB @ DVD LG GSA-4163B @ DVD Pioneer 106s @ SB Audigy Player @ Fortron 350W+12cm fan @ Edimax EW-7128G
    Mobile : DELL Inspiron 1520

Standardní

Nebo dej ten termistor bliz k zakladne chladice, tj. bliz k CPU.
    CPU: AMD Phenom X3 (2,8GHz), MOBO: Gigabyte GA-MA-790FX-DQ6, RAM: 2x2GB (A-Data), GPU: ATI Radeon HD4850, HDD: 120GB Kingston SSD (SATA) + 2TB Seagate (SATA), CHLADIČ: Scythne Ninja, OPTIKA: DVD-RW Asus, Audio: SB X-Fi Xtreme audio, TV KARTA: Asus TV/FM, CASE & ZDROJ: Chieftec DX01-BD/Corsair HX520

Standardní ---

Trochu dost OT: Tenhle chladič se asi moc nehodím na OC (myslím ne TC verzi)? Existuje nějaký jeho ekvivalent co se týče ticha ale s větším výkonem(prosím neříkejte Zalman!)Třeba takový silent boost mi připadá hodně hlasitý, turbíny od coolermasteru taky....atd.
    Intel Core 2 Quad Q9400@3.4GHz | Sapphire HD6950@6970 2GB | Asus Maximus Formula x38 | DDR2 Kingston HyperX CL4 4GB

Standardní

Citace Původně odeslal Martin
    Nebo dej ten termistor bliz k zakladne chladice, tj. bliz k CPU.
    Jestli myslis to cidlo, tak to je integrovany v tom chladici, takze si nejsem jistej, jestli by to slo

Standardní

Jinak to jde udelat tak ze pripajis potenciometr misto cidla, nebo jestli ti deska podporuje regulaci otacek tak to cidlo muzes primo odstranit a kontakty spojit, pak si stahni nakej program na regulaci(treba speedfun).
    Dobře. Já mám desku MSI KT6V Series - MS-7021 (v1.X) ATX Mainboard a ta program na regulaci otáček nabízí vlastní CoreCenter (obdoba SpeedFanu).

Standardní

Citace Původně odeslal fotacek
    Dobře. Já mám desku MSI KT6V Series - MS-7021 (v1.X) ATX Mainboard a ta program na regulaci otáček nabízí vlastní CoreCenter (obdoba SpeedFanu).
    Ten program vyzkousej.
    Myslim si ze ta kontrola otacek nefunguje u chladicu s TC, ted si nejsem na 100% jistej. Teoreticky by bez zasahu na vystup mela deska poustet do vetraku maximum Voltu. Tak tento program by ti mel umoznit jen snizeni napeti(pokles otacek, vetsi ticho) a ne zvyseni(co potrebujes).
    odpajej cidlo a kontakty spoj, pak reguluj otacky softem kco mas k desce,.
    ASUS A6T-AP017

Standardní

Ten program vyzkousej.
    Myslim si ze ta kontrola otacek nefunguje u chladicu s TC, ted si nejsem na 100% jistej. Teoreticky by bez zasahu na vystup mela deska poustet do vetraku maximum Voltu. Tak tento program by ti mel umoznit jen snizeni napeti(pokles otacek, vetsi ticho) a ne zvyseni(co potrebujes).
    odpajej cidlo a kontakty spoj, pak reguluj otacky softem kco mas k desce,.
    Myslim si to taky. Diky moc za rady, urcite mi to pomuze. O vikendu se na to vrhnu. Dik

Standardní

Ten chladic mam taky, tak vim jak vypada. Staci trochu odehnout zebra a ten termistor priblizit bliz k zakladne. Ale jestli ti prijde "integrovany" do chladice, tak nejspis nejsi tak sikovnej jak je treba a radsi se na to vybodni nebo to rozbijes.
    Pokud ten chladic nejak predelali a lisi se od verze, kterou mam ja, tak se omlouvam
    CPU: AMD Phenom X3 (2,8GHz), MOBO: Gigabyte GA-MA-790FX-DQ6, RAM: 2x2GB (A-Data), GPU: ATI Radeon HD4850, HDD: 120GB Kingston SSD (SATA) + 2TB Seagate (SATA), CHLADIČ: Scythne Ninja, OPTIKA: DVD-RW Asus, Audio: SB X-Fi Xtreme audio, TV KARTA: Asus TV/FM, CASE & ZDROJ: Chieftec DX01-BD/Corsair HX520

Standardní

Citace Původně odeslal Martin
    Ten chladic mam taky, tak vim jak vypada. Staci trochu odehnout zebra a ten termistor priblizit bliz k zakladne. Ale jestli ti prijde "integrovany" do chladice, tak nejspis nejsi tak sikovnej jak je treba a radsi se na to vybodni nebo to rozbijes.
    Pokud ten chladic nejak predelali a lisi se od verze, kterou mam ja, tak se omlouvam
    Díky moc za radu, pokusim se o to. Svoji sikovnost radsi nekomentuju, protoze o minulym vikendu jsem mel menci uraz . Nemel by jsi nejaky forky, toho, jak daleko jsi to přibližil k zakladne Kdyz clovek neco vidi, lip se to pak realizuje. Diky

Standardní

cim vic se ti to povede priblizit zakladne tim driv se ti roztoci do vyssich otacek.. takze se snaz

Standardní

Ja to nepriblizoval, ja jsem spokojenej
    Na tom neni co fotit. Od vetraku vedou dva draty, na konci je termistor (takova kapicka jakoby z porcelanu). Sroubovake trosku odehnes zebra a tu kapicku das bliz k zakladne. Jeste bys ji moh zkusit dat mezi zebra, ktery jsou vic veprostred (a zas co nejbliz k zakladne). Z vyroby je asi dost na kraji.
    Urcite to zvladnes

Senior Member
    Vliv
    276

Standardní

Paralelne k tomu termistoru pripoj potenciometer tak asi 25kOhmov a ním si nastavíť vyššie otáčky. Funkcia termistora zostane zachovaná, teda zo zvýšením teploty sa ti otáčky ešte viac zvýšia. Ak použiješ tenkú dvojlinku, alebo tienenú šnúru, tak môžeš potenciometer vyviesť až na predný alebo zadný panel kejsu.

BTW: ak nechceš žiadnu termoreguláciu, tak namiesto toho termistora pripoj potenciometer cca 10kOhmov a získaš čiste manuálnu reguláciu
    SILENT PC ▌Athlon TB 2100+ @ 200x11, PrimeStable ▌Zalman CNPS7000A-Cu & Tt Copper Shim & AS Céramique ▌Abit NF7-S 1.2, NB Zalman ZM-NB47J, SB passive ▌512MB TwinMOS 333 @ 400, 11-2-2-2 ▌Sapphire R9600PRO VIVO @ 477 core, 716 RAM, cooled by Athlon box cooler & Papst ▌WDC800JB ▌Maxtor 30GB ▌NEC ND-3500A ▌Yamaha CRW2200E ▌400W Maxpower - add fan control&monitor & Papst ▌NeonLight case & Papst ▌LCD 4x20, LCD 2x8 ▌4xFan & 8xTemp. controller ▌21\" CRT monitor ▌A4tech infra mouse ▌Microsoft Multimedia Keyboard ▌Samsung ML1520 laser printer ▌

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání