Citace Původně odeslal Eagle
Citace Původně odeslal Spajdr
Podívej se na testy UT2004, botmatch, sám jsem měl A64 2800+ na 2.25Ghz tak vím o čem mluvím oproti XP co jsem měl na 2.4Ghz, je rozdíl mít o 20fps navíc v botmatchi a to jsem neměl to A64 2800+ ani přetaktované narozdíl od toho XPčka! Takže seš mimo ty, sám jsi netestoval XP na 2.4Ghz vs A64 2800+ overclocked, takže narozdíl ode mě nemůžeš srovnávat, však si pak zkus obojí přetaktovat a uvidíš ty obrovské rozdíly. To že je XP a deska levnější, no budiž, ale když chceš kvalitní desku, tak DFI a ta stojí kolem 3000Kč, Epox 8KDAJ stojí o litr více méně v CC, někde se dá sehnat i pod 4000Kč (Radim Štepanec by sehnal určitě pod 4000Kč). Viděl si vůbec vliv taktování u A64 oproti XP? Když dáš XP co má základ 1.8Ghz a dáš ho na 2.4Ghz tak rozdíl tam věru je, ale u A64 to platí skoro dvojnásob.
Hmm... takže to, že XP-M na 2.4 GHz na KT600 (což je pomalý čipset, proti nForce 2 běžně o pět procent) udělal v UT2004 Assault se standardní FSB400 skóre stejné jako Sempron 3100+, ti připadá jako špatné? Mně teda rozhodně ne. Jestli ty jsi měl stejné skóre v UT2004 na netaktovaném A64 2800+ jako na XP-M na 2.4 GHz, tak jsi to někde dobře zvoral.
"Viděl si vůbec vliv taktování u A64 oproti XP?" - A64 profituje z latencí pamětí, hrubý výpočetní výkon na stejné frekvenci je až na pár instrukcí +/- stejný jako u XP (minimální změny v jádře). Narozdíl od her, které mě nezajímají, které nehraji (a které jsou s dobrým monitorem závislé stejnak jen na grafice), mě zajímá právě hrubý výpočetní výkon pro věci jako LAME, video, kompilace. Z her jsem hrál naposledy Jagged Alliance 2 a předtím Descent 2. Příležitostně hraju Kennedy Approach (z roku tuším 1986) a občas nějaké ty webové / flashové kvavinky typu Yeti Sports. Proti současnému stavu nebudu cítit významně vyšší výkon v pro mě důležitých aplikacích do okamžiku, než budu mít 3GHz Athlon 64 nebo dual-core.
A co jsi měl prosím tě za grafiku na test u toho UT2004? já to co mám v podpisu, co ty? mě to totiž připadá že tě brzdila grafika a né jenom procesor. Nezvoral jsem nic, měl jsem 10x240 nastaveno. A já to CPU beru jako do budoucna pro hry, né pro aplikace aby bylo jasno. Chci říct že pokud má někdo X800/6800GT tak je prostě XP-M na hry totální blbost.