Výsledky 1 až 6 z 6

Téma: Zřejmě mrtvej komp s K7S5A

Junior Member
    Vliv
    277

Standardní Zřejmě mrtvej komp s K7S5A

Nevím, jestli se to se hodí, ale doufám, že jo.

Mám tady jeden komp s ECSkou K7S5A, je mrtvej tím způsobem, že se točej disky a větráky. Nicméně není obraz, ani to nijak nepípá. Navíc nejde vypnout přes SW ON, ale jedině odpojením proudu (ale zapnout jde).

Prej se z kompu dokonce nějak zakouřilo či co. Mě příjde, že to uvnitř smrdí jako, když bych byl u zubaře, takovej puch to je .

Hledal jsem uvnitř nějakou stopu - ohořelý věci, apod. Našel jsem toto: 3 kondenzátory mají vršek mírně konkávní. Dvě ze čtyř součástek (nevím, co to je - malý černý kvádříky s kontaktama na boku blízko patice CPU ?stabilizátory napětí?? mají na sobě jakoby vryp, jeden dokonce malou prasklinu.

Myslíte, že je to definitivně vyhořelá deska? Nemám dost času a chuti testovat všechno (cpu, ramky, atd...)

Díky za hilfe

Levhart

Standardní

Ano, pokud si někdo nedá práci vyměnit stabilizátory.

Standardní

No tak doska je v p****. Shorene tranzistory aspon podla toho ako opisujes.
    Zdroj asi konal nejaky zur a asi to snim prehnal.

Toto iste som mal aj ja s mojou K7s5a jeden tranzistor a 3 kondenzatory (tie co su blizsie k paralelnemu portu) - na zdoji odislo 3,3V

Ber to tak ze okrem dosky su v pecku aj ine komponenty
    ASRock K7S8XE+, Barton 2500+ 200*11, 1,65V, Y909267L30018 AQYFA 0350 RPMW, 512MB DDR400 Twinmoss, ATI Radeon9000pro 320/316, Maxtor max+8 30GB 7200rpm a Maxtor max+9 120GB 8MB cache, DVD-RW Plextor PX-708A, Plextor PX-130A, Big tower + Enermax 300P - VE, 3COM 905C-TX-M, Logitech MX510, IBM P260

Junior Member
    Vliv
    277

Standardní

Díky

jsem zvědav, jestli odešly do věčných lovišť i další komponenty. Ale s tím zdrojem nevím - když jdou větráčky, tak bude asi 12V větev dobrá, ještě můžu přeměřit 5V, ale nevím jak přeměřit konektor do desky, tj. i 3.3V Abych tam nedal novou desku a nespálil ji taky
    Dvě PC, funkční

Junior Member
    Vliv
    277

Standardní

Tak jsem to otestoval - HDD, DVD, FDD, CPU, paměť, grafika i modem jedou.
    Pak jsem otestoval zdroj všechny napětí jedou a jsou ve správné výši (12V,-12V, 5V, -5V, 3.3V), takže si myslím, že zdroj v pořádku.
    Asi je mrtvá jen deska, ty stabilizátory napětí.
    Dvě PC, funkční

Standardní

mohla by to být pěkná oprava...

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání