Výsledky 1 až 6 z 6

Téma: [VB, Excel] trvale Zápatí

Junior Member
    Vliv
    262

Standardní [VB, Excel] trvale Zápatí

Zdravim,
    potreboval bych pri kazdem tisku jakehokoliv dokumentu v excelu mit nastavene stejne zapati. Napsal jsem si na to makro a udelal mu tlacitko. Neslo by to udelat bud, aby se to makro automaticky spustilo pred kazdym tiskem bez nutnosti stisku toho tlacitka (zduraznuji v jakemkoliv souboru, v jednom konkretnim by to nebyl problem, urcite tam je nejak udalost onPrin, nebo tak neco ), ale to asi nepujde protoze to by asi byl zasah primo do kodu Excelu, nebo jestli Excel nema nastaveni pevneho/staleho zapati-jestli jsem to tam jen nenasel, tak se omlouvam za tento lamersky dotaz a nekdo mi prosim taktne popiste, kde to je.
    Diky!
    notebook Fujitsu Siemens E8410||undervolted

Senior Member
    Vliv
    276

Standardní

asi takto
    1) z toho souboru, kde mas to makro udelas doplnek *.xla
    2) v projectu Tento_sesit udels proceduru
    Private Sub Workbook_BeforePrint(Cancel As Boolean)
    Call MojeMakro 'To je nazev procedury s tim tvym makrem
    End Sub

3) v Exlu dany soubor das do Doplnku, at se ti otevre pri kazdem spusteni exceu.
    Autor tohoto příspěvku je zpráskaná LAMA. Absolvoval 6 tříd ZŠ. Proto berte obsah příspěvku s rezervou.

Junior Member
    Vliv
    262

Standardní

Díky, zkusím!

Junior Member
    Vliv
    262

Standardní

Hoj, tak to nefachá. S doplňkama jsem nikdy nepracoval, ale jestli to spravne chapu, tak pred vytvorenim noveho workbooku, nebo pred otevrenim se ten doplnek nacte a ty pak muzes pracovat s jeho obsahem, fcema a procedurama.

Problem je, myslim, v tom, ze já kdyz vyvolam udalost OnPrint nejakeho sesitu, tak se vyvolava jeho OnPrint a ne OnPrint toho doplnku.
    To makro vypada asi nejak takhle

Sub UdelaPevneZapati()
    For Each Workbook In Workbooks
    For Each Sheet In Sheets
    With Sheet.PageSetup
    .LeftFooter = "&D &T"
    .CenterFooter = "&A"
    .RightFooter = "&F"
    End With
    Next
    Next
    End Sub

Myslim, ze jsem tvuj navod pochopil dobre, ale asi to tak nejde udelat. Zkus to prosim jeste ty sam, jestli jsem te opravdu dobre pochopil. Pro jistotu zopakuju, ze chci aby se to zapati objevilo u JAKEHOLIV listu pred tiskem a nikoliv u jednoho konkretniho u ktereho osetrim udalost OnPrint. Snad me chapes.

Vlastne jedina udalost, ktera se u doplnku vyvola je OnOpen a tam to vytvoreni zapati taky nejde nacpat, protoze ve chvili kdy se nacita doplnekm jeste neexistuje zadny list. Da se to overit treba kdyz das do Open toho doplnku InputBox.

pls heeeelp

Senior Member
    Vliv
    276

Standardní

Jsem se na to dival a je to kapanek slozitejsi. Hlavne v pripade, pokud se to chce aplikovat i na tisk grafu.
    Pokud by mel kdokoliv zajem, muzu poslat doplnek, ktery jsem kdysi delal. Je to sice komplexni, ale aspon se na tom muzete naucit dalsi programovaci techniky
    Autor tohoto příspěvku je zpráskaná LAMA. Absolvoval 6 tříd ZŠ. Proto berte obsah příspěvku s rezervou.

Junior Member
    Vliv
    262

Standardní

Dostal jsem se na net az ted, ale muzu jen potvrdit. Ten doplnek je fakt GUT!

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání