Priznam se, ze napoprvy to rozchodit mi trvalo asi 2 hodiny. Neni zas tak moc prehledny. Ale co, vzdyt je to zadarmo.
Napred Options, nastav si veci, jak potrebujes, jde o logovani a podobny nesmysly. Ja mam nastaveno:
- Debug level: Full trace
- Output to: Log file and screen
- Log file: G:\temp\freeproxy_trace.log
- Log access data: ano / log message content? ne
- Access log file: G:\temp\freeproxy_access.log
- Report content: Allowed ano, forbidden ano, default ne
- Show full URL: ano
zbytek sem nevyplnoval, ale muzes nastavit proxy autentizaci, aby ti nemohl lezt na net kdokoli, kdo nezna heslo (ale napred to rozchod bez toho). Hlavne nedavej Log message content, jinak ti to bude blejt do logu vsechny HTTP pozadavky a veskerou komunikaci
Nastaveni proxovani: (v zavorce hodnoty, ktere mam ja) Klikni na Ports a vyplnuj:
- Name: nakej nazev, napr: net pro ostatni
- Protocol: Vyber protokolu (HTTP Proxy)
- Client port: naky cislo nepouzivanyho portu (312
- Use proxy server? Pokud i ty sam na tom pocitaci, ktery ma internet, musis pouzivat proxy server, pak zaskrtni a vypln proxy server a port. Pokud mas prime pripojeni na net, tak nezaskrtavej (nezaskrtnuto)
- Read, Connect timeout to jsou naky timeouty (oboji 30)
- Use local binding Nevim presne co to je, ale musis to zaskrtnout, abys pod tim mohl vybrat sitovou kartu, ktera slouzi pro komunikaci s mistni siti (a s ostatnima kompama).
- Select local IP adress Vyber sitovku mistni site.
- Report all connect logovani (ano)
- Log file nakej soubor vyber nekde (G:\temp\freeproxy_http.log)
Veci v prave pulce nech byt, klikni na Done.
Nejdriv si vyzkousej, jestli tak, jak si to nastavil, je spravne a vyhovuje ti. Dej start/stop a klikni na Start FreeProxy in Console Mode, objevi se cerne okno a tam muzes sledovat naky veci, muzou tam byt i chyby. Na vsech kompech v siti nastav proxy server: IP toho stroje s FreeProxy a port cos nastavil, pokud si nastavil i autentizaci, pak musis vsude dat i jmeno a heslo. Otestuj to, jestli to funguje, pokud ne, zastav proxyserver a zkousej nastavovat. Tech veci v Ports muze byt vic, muzes tam mit vic HTTP, nebo i jiny protokoly. Musis si s tim trosku pohrat, nepochybuji, ze na to prijdes.
Az to budes mit vymakany, klikni na Start FreeProxy as a Service (nejsem si jisty, jestli to pujde v W98, pokud ne, musis to automaticke spousteni po startu vyresit jinak).
Budes-li mit nake dotazy, tak je sem samozrejme napis, ale odpovim ti spis az vecer, protoze v praci FreeProxy nemam.

Odpověď s citací