Stránka 2 z 2 PrvníPrvní 12
Výsledky 26 až 47 z 47

Téma: Jaký je"nejlepší"soft pro audio?

Standardní

to jagoro: Souhlasím s tebou ale nerozumím této větě:
    "Laciná CD ROM vytváří chyby už při snímání těch nul a jedniček"
    Jaké chyby? Pokud neumí číst nuly a jedničky, tak nepatří do kompu, ale na smetiště. Jak bys potom chtěl číst datová CD s chybami? Pokud je číst umí a ty použiješ "Digitální přehrávání" (tedy audio kabel nepropojuje CD-ROM se zvukovkou, data tečou přes datový IDE kabel), tak poté nemá CD-ROM na kvalitu zvuku žádný vliv. A tahat přes kabel analogový zvuk vnitřkem kompu z CD-ROM do zvukovky může jen masochista (a ty D/A převodníky na CD-ROM stojí opravdu za h***o). Foobar jsem stáhnul a dnes jej vyzkouším (SB Extigy a nForce s ALC650 kodekem) - díky za tip.
    Gigabyte GA-MA78G-DS3H, Athlon 64 X2 5050+, 6GB RAM, 2X WD6400AAKS 640GB, integrovaný zvuk i grafika, zdroj SEASONIC S12-550 Energy+, AverTV DVB-T Volar X, Samsung SH-203B, Logitech MX-518

Standardní

No není to tak jednoduché, že když jsou nuly a jedničky, tak je to vždycky stejné. Všiml sis, že stolní CD přehrávače se prodávají také jen jako samostatná mechanika+samostatná elektronika pro převod, přičemž kvalitní mechaniky stojí i šestimístné sumy? A rozhodně to nebude proto, aby měli za co milionáři utrácet své přebytky.
    AMD XP 1700+/2600+ (200x11) DUT3C JIUHB; Epox 8RDA3+; OCZ 512/433 dual ch.+512/600 A DATA; Sparkle GF4 Ti4200 128 340/620; Hercules DIGIFIRE 7.1; WD 80GB, SG 120GB; LG GSA H22N DVDRW; LG GH22N540; Enermax 465W; AquaCool 2000P(CPU,GPU,NB)+radiátor eRTY81.
    WinXP Pro SP3.

Standardní

Citace Původně odeslal leo
    to jagoro: Souhlasím s tebou ale nerozumím této větě:
    "Laciná CD ROM vytváří chyby už při snímání těch nul a jedniček"
    Jaké chyby? Pokud neumí číst nuly a jedničky, tak nepatří do kompu, ale na smetiště. Jak bys potom chtěl číst datová CD s chybami? Pokud je číst umí a ty použiješ "Digitální přehrávání" (tedy audio kabel nepropojuje CD-ROM se zvukovkou, data tečou přes datový IDE kabel), tak poté nemá CD-ROM na kvalitu zvuku žádný vliv.
    Mezi ctenim datovych a audio CD je opravdu VELKY rozdil - audio CD obsahuji slabsi mechanismus opravneho kodu, takze neni vubec problem precist AudioCD s chybami.

Citace Původně odeslal jagoro
    No není to tak jednoduché, že když jsou nuly a jedničky, tak je to vždycky stejné. Všiml sis, že stolní CD přehrávače se prodávají také jen jako samostatná mechanika+samostatná elektronika pro převod, přičemž kvalitní mechaniky stojí i šestimístné sumy? A rozhodně to nebude proto, aby měli za co milionáři utrácet své přebytky.
    Jednicka bude vzdycky jednicka a nula bude vzdycky nula - drazsi mechaniky nejsou lepsi v tom ze by cetli jednicku vic jednickovatou, ale maji lepsi mechanismus, lepsi drzeni CD zabranujici vybracim, lepsi elektroniku pro interpolaci neopravitelnych chyb atd.
    Audiotrak Prodigy HD2 (2xOPA2134PA + LT1364) => Little Dot I+ (WE408A + AD8022) => Sennheiser HD555@595
    Asus Xonar D1 => Technics SU-A800 => Tesla 2xARN6608 + ARV-104

Standardní

Vyzkousel jsem si ten FooBar a zatim nevim no. To ze to nema skin je spis vyhoda, hejblat je tam v tom, ze ani nevim co s tim, ale to se podda. Problem je to, ze nikde nevidim VOLUME controlsy. Asi jsem slepej, ale po spusteni tam mam jen ten progress bar, ale nikde hejblato na volume, coz je vopruz. Mohl by nekod pomoci?

Senior Member mince
    Vliv
    299

Standardní

Citace Původně odeslal monsoon
    resampler je narez , ale jinak mam radsi winamp, neni nejaky plugin pro winamp
    Toš to co tu probíráte jsem nikdy neslyšel, ale dám na vás(zvlášť na některé odborníky). Ale pokud je v tom taková důležitost, proč to neumí Wamp?? Nějaký plugin ??

Trajnu gugl

edit:
    ad caleb: Takže na Lajvky je dobré to resamplovat, a co ostatní ?? Ty, když umí pracovat s více frekvencemi, tak je kvalita stejná jako na lajvku s tím resamplerem ?? A jak to poznám ?
    MB G... a to už taky není pravda ;)
    A nekřičte na mě, pokud jsem plácnul nějakou hloupost ...........

Senior Member mince
    Vliv
    299

Standardní

Je to ono ?? V práci to není kde zkusit:
    stránka: http://www.geocities.co.jp/SiliconVa.../7045/old.html
    link na plugin: http://www.geocities.co.jp/SiliconVa...e2/ds_0901.zip

A jak je to třeba ve filmech a ve hrách

Standardní

Citace Původně odeslal Caleb
    Jednicka bude vzdycky jednicka a nula bude vzdycky nula - drazsi mechaniky nejsou lepsi v tom ze by cetli jednicku vic jednickovatou, ale maji lepsi mechanismus, lepsi drzeni CD zabranujici vybracim, lepsi elektroniku pro interpolaci neopravitelnych chyb atd.
    A přesně tohle jsem tím řekl. Přesné čtení jedniček a nul vyžaduje dobrý mechanismus, lepší držení CD zabraňující vibracím (a nejen kvůli hluku, ale také kvůli chybám) atd... A právě přesné čtení odlišuje hudbu od "hudby", i když jsou to vždycky jen jedničky a nuly. Jistě kdo má zájem, najde si více přesných informací v odborné literatuře, jako je Stereo&Video, Audio apod.
    AMD XP 1700+/2600+ (200x11) DUT3C JIUHB; Epox 8RDA3+; OCZ 512/433 dual ch.+512/600 A DATA; Sparkle GF4 Ti4200 128 340/620; Hercules DIGIFIRE 7.1; WD 80GB, SG 120GB; LG GSA H22N DVDRW; LG GH22N540; Enermax 465W; AquaCool 2000P(CPU,GPU,NB)+radiátor eRTY81.
    WinXP Pro SP3.

Standardní

Citace Původně odeslal Millisx
    ad caleb: Takže na Lajvky je dobré to resamplovat, a co ostatní ?? Ty, když umí pracovat s více frekvencemi, tak je kvalita stejná jako na lajvku s tím resamplerem ?? A jak to poznám ?
    Koukam ze nas Lajva - na nem sou skutecne pozorovatelne rozdily pri prehravani pres SSRC nebo pres resampler v DSP. Jedinej software o kterem sem zaregistorval ze ma SSRC resampler je www.foobar2000.org
    Kód:
    What resampler settings should I use?
    First, you shouldn't use resampler at all, unless you can tell the difference between resampling being enabled and disabled; resampler is a resource hog and the differences on normal music are very small and virtually impossible to notice (only certain "test signals" such as udial.wav may sound obviously different, but nothing like that occurs in real music). If you really have to use resampler, resample to 48000Hz (*) and use fastest settings (only resampling from very low samplerates like 8000Hz has been reported to sound noticeably worse with resampler in fast mode).
    You don't "gain quality" by resampling to higher samplerate, it's just like stretching a picture to display it on a higher-resolution screen. You will be most likely able to "play" 96000Hz samplerates on whatever card you have, but samplerates unsupported by hardware will be downsampled by windows kernel mixer.
    (*) most of currently manufactured consumer soundcards resample internally to 48000Hz (which is absolutely needed for mixing multiple streams), some of them (eg. all SoundBlaster Live! and Audigy series) have issues with resampling (again, mostly noticeable on test signals such as udial.wav, you are very unlikely to be able to tell the difference on real music); those cards are the main reason why resampler DSP became available.
    Mam sluchatka zapojeny v rear kanalu a naistalovany kX ovladace a v kX DSP propojeny vstup s vystupem, takze by DSP nemela se signalem delat zhola nic. Jestli sou nejake rozdily v kvalite s originalnima creative ovladacema nevim (uz to bude nejaka doba co sem je mel naistalovany ) .
    EDIT: pozorovatelny to je na vyskach, skutecne nepatrne, i kdyz nekdo mi tvrdil ze pozna rozdil i 128kbps MP3
    Audiotrak Prodigy HD2 (2xOPA2134PA + LT1364) => Little Dot I+ (WE408A + AD8022) => Sennheiser HD555@595

Standardní

Citace Původně odeslal jagoro
    A přesně tohle jsem tím řekl. Přesné čtení jedniček a nul vyžaduje dobrý mechanismus, lepší držení CD zabraňující vibracím (a nejen kvůli hluku, ale také kvůli chybám) atd... A právě přesné čtení odlišuje hudbu od "hudby", i když jsou to vždycky jen jedničky a nuly. Jistě kdo má zájem, najde si více přesných informací v odborné literatuře, jako je Stereo&Video, Audio apod.
    Stero&Video mi ani nepripominej, protoze tam sou shopni (samozrejmne ze ne naslepo) poznat rozdil kvality u kopie AudioCD na mediu za 20KC oproti mediu za 40Kc . Jinak, dle meho nazoru, CD-ROM mechaniky ktere sou shopne nekolikrat grabnout 1 track do wavu na bit presne, se v kvalite cteni nebudou moc lisit od mechanik v high-end prehravacich - mozna nebudou mit tak kvalitni obvody pro interpolaci, ale zatim sem se setkal jen s malo CDcky ktere by nesli grabnout bez chyby.

Standardní

Neumí resamplovat na 48000 např. "SBLive! Resample BugFix output plug-in"? Je to sice psáno jako "plug-in for Winamp2", ale na stránkách WinAmpu novější není. Foobar jsem zkoušel, ale jako přehrávač se mi nezdá moc user friendly.

Na druhé straně, po nainstalování toho plug-inu do WinAmpu 5.0.3a, nepozoruji na Audigy2 a KOSSech při přehrávání 192kbps MP3 nijaký rozdíl - ať nastavím resampling na 48000 nebo 96000.
    Middletower Thermaltake Armor Jr. VC3000SNA + ENERMAX INFINITY 720W, Asus P5K Deluxe/WIFI-AP, Intel C2D E6850 + Noctua NH-U12F, Kingston 2x2GB DDR2, 2x Seagate Barracuda ST3500630NS 500GB, Asus EN8800GTS/640MB, Creative X-Fi Platinum Fatal1ty, LG SuperMulti GSA-H42L, EIZO S1911SH-GY

Senior Member mince
    Vliv
    299

Standardní

Já jsem zatím neměl čas to tu číst, ale nainstalil jsem si Kx drivery, a čistě subjektivně se ten zvuk nedá srovnat. Tak na mě působí. Už nikdy creative(a ty vejšky tam fakt sou, konečně si vychutnám Freddyho akcent )

Standardní

Citace Původně odeslal Perplex
    Vyzkousel jsem si ten FooBar a zatim nevim no. To ze to nema skin je spis vyhoda, hejblat je tam v tom, ze ani nevim co s tim, ale to se podda. Problem je to, ze nikde nevidim VOLUME controlsy. Asi jsem slepej, ale po spusteni tam mam jen ten progress bar, ale nikde hejblato na volume, coz je vopruz. Mohl by nekod pomoci?
    To by mě taky zajímalo. Ono je volume control v nastavení, ale zajímalo by mě jestli nejde zvuk zesilovat/zeslabovat přímo z hlavního okna?

Standardní

Citace Původně odeslal Dani Filth
    Citace Původně odeslal Perplex
    To by mě taky zajímalo. Ono je volume control v nastavení, ale zajímalo by mě jestli nejde zvuk zesilovat/zeslabovat přímo z hlavního okna?
    Ja pouzivam misto defaultniho UI fooTunes a ty nastaveni hlasitosti maji. Ale stejne jej nepouzivam, protoze mam vystup pres ASIO a zvuk ovladam jen na zesilovaci, nebo u sluchatek hlavni zvuk ve Windows mixeru. Navic ma foobar replay gain, ktery umoznuje hrat vsechny tracky subjektivne stejne hlasite, takze potom neni potreba hlasitost vubec menit.

Standardní

Já jsem zatím neměl čas to tu číst, ale nainstalil jsem si Kx drivery, a čistě subjektivně se ten zvuk nedá srovnat. Tak na mě působí. Už nikdy creative(a ty vejšky tam fakt sou, konečně si vychutnám Freddyho akcent )
    .... ciste subjektivne mas pravdu .. dyz creative (prece jen sou kxka vorezany a pro gameseni stejne zustava zatim creatif nejlepsi podporou) tak je prevalit YouP-PAX 1.2kou a hraje to znatelne lip (aspon to tak slusaju) .. neporovnaval sem je mezi sebou ....
    : PRASoR's MACHINE :

Standardní

A u jakýho přehrávače si teda skončil?

Jinak nevíte jak je na tom inetgrovaná zvukovka v NF7-S (Soundstorm)? Také pracuje pouze v 48kHz, takže je potřeba resamplovat?

Problém sem začal řešit až když sem si pustil stejnou nahrávku ve winampu a PowerDVD a posléze podle threadu o foobaru. Rozdíl byl hodně znát. Usoudil sem tedy, že winamp asi bude muset letět z ona. Pak sem ale ještě testoval a když sem v output pluginu winampa vypnul hw mixování, kvalita zvuku se zlepšila.
    Nyní si stále dokola pouštím hudbu ve winampu, foobaru a powerdvd a nejsem schopen se rozhodnout, jestli je mezi nimi nějaký rozdíl. Zkusil jsem i ten SSRC plugin do winampa co millisx postnul, ale nevím jestli to pomohlo.. Nutno podotknout, že to testuji na Geniusech HT a zmiňovaném soundstormu.

Jinak zvuk ve winampu prochází jen a pouze přez vstupní a výstupní plugin, ne? Tzn. že samotný winamp v mršení hudby prsty nemá, ne?
    I když pravdou je, že sem to zjistil při pouštění filmu s AC3 5.1 s 48kHz, kde winamp bez hw mixu vyhoří úplně, takže stejně asi pude z okna ..

Citace Původně odeslal Rainbow
    Ja osobne pouzivam Winamp (tusim 2.91), lebo u mna sa ziadny resampling nerobi
    A to proto, že máš dobrou zvukovku, která umí i 44kHz nebo posloucháš jenom 48kHz zvuky?
    CPU Athlon XP-M 2500+@2300MHz(1.575V), AC Copper Silent 2 TC rev.2, MB Abit NF7-S rev.2 + Zalman NB47J, RAM 1536MB DDR400, GK Sapphire Radeon 9600 128MB, HDD Samsung SpinPoint (P80 160GB + T166 500GB), CD/DVD LG GSA-4160B, DVD-ROM Pioneer 106S, další DVB-T Technisat Airstar, VFD Noritake 20x2, MSI Bluetooth, ICY BOX čtečka 8in1, skříň Logic Q11 + Fortron FSP350-60PN(PF), monitor LCD Dell 2007FP, LCD Samsung 32" LE32A457, repro Genius SW-5.1 HT, OS Windows XP + Media Portal, Dell D630, SE Vivaz Pro

Standardní

Sem v tomhle fakt lama... zajimalo by me jak je to s resamplerem treba u mojeho Fortissima? melo by to mit taky nejaky ucinky? foobar pouzivam asi rok, a zadnej rozdil jsem nezaznamenal... (GeniusHT a koss PortaPro)

mel by byt taky rozdil kdyz pouzivam nastaveni:
    Output data format: 32bit fixed-point
    Dither: Strong ATH noise shaping
    resampler: 48000Hz slowmode

ma to nejakej vyznam s moji zvukarnou, nebo si jenom degraduju kvalitu (moje ucho neslysi rozdil)
    Dell E5400, C2D P8400, 4GB, 160GB 7200ot, 14" 1440x900, Windows7 64bit Ultimate
    Panasonic Viera 50" FullHD TX-P50S10E
    PS3 Starter Pack 40GB

Standardní

Citace Původně odeslal Croog
    Citace Původně odeslal Rainbow
    Ja osobne pouzivam Winamp (tusim 2.91), lebo u mna sa ziadny resampling nerobi
    A to proto, že máš dobrou zvukovku, která umí i 44kHz nebo posloucháš jenom 48kHz zvuky?
    Ta zvukovka az taka dobra zase nie je (SB AWE-64), ale 44kHz vie (ako asi vsetky ISA zvukovky). Podla RMAA je kvalita analogovej casti dost zla, ale aspon frekvencny priebeh to ma celkom rozumny...ale to je aj tak jedno pri tych reprakoch, co tam mam (SuperTech 2x 2.5W )
    1: Asus P2B 1.10 • Celeron 1100@1364/1.8V • 512MB SDRAM • Samsung SP1213N+WD AC28400 • Toshiba XM-6402B+SD-M1212 • PowerColor AR2L Radeon 9100 64MB • 3C900-Combo • Bt848A • ASB-3940UA • AWE-64 • DTK PTP-3007 • VisionMaster 405 • Umax UC630 • Star LC24-200 Colour 2: PCPartner TXB820DS • Cyrix MII PR300/1.8V • 256MB SDRAM • 2xSamsung HD400LD+IT8212F • Accesstek CW4001 • LS-120 • Mystique 4MB • Millennium II 4MB • 3C509 • CMI8329A+Dream MIDI • ADI ProVista E44 • SyncMaster 203B Notebook: DTK FortisPro TOP-5A • P166MMX/1.8V • 80MB EDO • Hitachi 5K80 40GB • 12,1" TFT Router: A-Trend ATC-1425B • i486DX 50@33/5V • 48MB FPM • WD AC14300 • UMC UM9003F • HP PC LAN 16/TP+ Car: Mazda 323P BA • Z5 1489ccm, 65kW@5500rpm, 134Nm@4000rpm

Standardní

Citace Původně odeslal Tanner
    Sem v tomhle fakt lama... zajimalo by me jak je to s resamplerem treba u mojeho Fortissima? melo by to mit taky nejaky ucinky? foobar pouzivam asi rok, a zadnej rozdil jsem nezaznamenal... (GeniusHT a koss PortaPro)

mel by byt taky rozdil kdyz pouzivam nastaveni:
    Output data format: 32bit fixed-point
    Dither: Strong ATH noise shaping
    resampler: 48000Hz slowmode

ma to nejakej vyznam s moji zvukarnou, nebo si jenom degraduju kvalitu (moje ucho neslysi rozdil)
    Output data format: 32bit fixed-point - ty mas 32bit zvukovku? Nastav si 16bit
    Dither: Strong ATH noise shaping - maskovani sumem ma smysl pouze u 8bit - pri 16 bitech se pracuje pouze s LSB (bit s nejnizsi vahovou hodnotou) a to skutecne slyset nebudes - takze vypnout
    resampler: 48000Hz slowmode - jak je v tomto pluginu napsano - slowmode ma smysl pouze pri prevzorkovavani velmi nizkych frekvenci (napr. 11kHz) - takze taky vypnout

Jinak nejsem se jistej zda ma fortissimo stejny problem s prevzorovavanim jako Live/Audigy, takze ten resampler tam mas nejspis taky zbytecne.

Spis si nastuduj problematiku ReplayGainu - dokaze zvysit (resp. obnovit) kvalitu daleko vice nez nejakej resamper

Standardní

Diky za vysvetleni.. to sem potreboval slyset
    Dell E5400, C2D P8400, 4GB, 160GB 7200ot, 14" 1440x900, Windows7 64bit Ultimate
    Panasonic Viera 50" FullHD TX-P50S10E
    PS3 Starter Pack 40GB

Standardní

Citace Původně odeslal Frontier
    No prostě ve zvuku tam rozdíl je ale na integrovaný zvukovce ani na SB Live 5.1 a počítačových bedýnkách jakéhokoliv typu ho samozřejmě nepoznáš,to jsou HiFistický nároky které 99% lidí nezná,a v podstatě jim nic nechybí.Komprese typu MP3,WAM a jim podobné(ne že bych měl něco proti těmto kompresím taky MP3 používám a poslouchám třeba venku)nemají v žádné nahrávce ten správný prostor a brilantnost,mají subtilní basy syrový agresivní projev kterému něco chybí. Kdyby jsi dal do audia nějakých pár desítek tisíc tak by si věděl o čem mluvím...no ale nic ve zlém .Já jsem asi magor ale vím s jistotou že nejsem sám.
    Bol som dlhe roky presvedceny ze mp3 nikdy nemoze zahrat tak ako audio CD. Ved ujovia z casopisov watt stereo&video a pod. maju urcite pravdu. Teraz ked som investoval 60 000 do audio aparatury.. som zistil ze ak pustim z pocitaca mp3 alebo tam supnem audio CD je to uplne o tom istom a ak sa tam vyskytne nejaky detail tak to pri pocuvani hudby nemas sancu spoznat. Mozes akurat bezprostredne porovnavat tie nahravky a hladat chyby v mp3 ale hudba snad nie je o hladani mikrochyb.
    ..-.--.-.-..-.-.-....-.-.-.-..-.-.-

Standardní

Vždycky mě pobaví, když si přečtu, že "to jsou přece ty samý 1 a 0, ne", takže žádné rozdíly neexistují.
    WinXP Pro SP3.

Standardní

Citace Původně odeslal Branik
    Bol som dlhe roky presvedceny ze mp3 nikdy nemoze zahrat tak ako audio CD. Ved ujovia z casopisov watt stereo&video a pod. maju urcite pravdu. Teraz ked som investoval 60 000 do audio aparatury.. som zistil ze ak pustim z pocitaca mp3 alebo tam supnem audio CD je to uplne o tom istom a ak sa tam vyskytne nejaky detail tak to pri pocuvani hudby nemas sancu spoznat. Mozes akurat bezprostredne porovnavat tie nahravky a hladat chyby v mp3 ale hudba snad nie je o hladani mikrochyb.
    No tak já mám aparaturu za cca 50kKč (čisté stereo) a rozdíl mezi MP3 a CD poznat JE!!! Není ale tak markantní jako rozdíl mezi špatně a dobře nahraným CD (nemyslím CD-R, ale lisovaná média zmršená už "kvalitou" nahrávacího studia). Sice nejsem žádnej expert v audio problematice, ale třeba časopis stereo a video považuji spíše za populárně naučné čtivo než odbornou literaturu. Odborná literatura vypadá jinak, z vlastní zkušenosti můžu doporučit skripta ZČU
    Gigabyte 965P-S3 | C2D E4300 | 2x1GB RAM, 800 Mhz | Radeon x1950 PRO | Terratec Aureon Space@Audiotrak Prodigy | WD 5000AAKS SATA | Toshiba SD-M1612 | Lite-On LDW-811S | Chieftec BX | Chieftec 360W PSU | Nikon D70 + kupa skla

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání