Stránka 1 z 2 12 PosledníPoslední
Výsledky 1 až 25 z 39

Téma: siemens c55 se vypina pri GPRSovani

Standardní siemens c55 se vypina pri GPRSovani

Mam Siemens C55 a Eurotel Data Nonstop, pripojuji kabelem do USB.

Nekolikrat se mi stalo, ze se mobil sam vypnul. Stava se to nepravidelne, jedine, co maji ruzne pripady spolecneho, je to, ze jsem predtim naplno stahoval, vetsinou se vypne po cca. 30 stazenych mega. Je trosku teply, ale ne zas tak moc.
    Vybitou baterkou to nebude, protoze kdyz mobil zapnu, ma plno a predtim jsem celou dobu mel na kabelu prepnuto na dobijeni.

Nestalo se Vam to taky? A s jakym mobilem?

A co se s tim da delat?
    Action stations, action stations. Set condition one throughout the ship. This is not a drill.

Senior Member Avatar uživatele Anduril
    Věk
    42
    Vliv
    322

Standardní

Někde jsem četl, že je to u Siemens normální a dělají to prej všechny z řady x55...je preý nějaký citlivý na signál a nevydrží velký tok dat...nebo tak nějak to tam psali...Mě to občas udělá i můj SE T310, když zrovna nepoužívám GPRS SpeedPlus...když to používám, tak to nedělá..je to kompresní program na spojení od T-Mobilu - má zrychlovat přenos a funguje to...eurotel by taky něco takového měl mít, tak to zkus, jestli to nepomůže...
    ntb: HP EliteBook 8460p i7-2640M | 8GB RAM | 120GB SSD + 500GB HDD | ATi HD6470 | 14" HD+ | W7 PRO
    home: HP Docking Station | HP L2045W | WD 500GB Scorpio Blue USB box
    work: HP Docking Station | HP L2445W
    audio: Epiphone G-400 SG + Sounder Telecaster | E-MU 0202 | Cambridge Audio Azur 340R | Wharfedale Diamond 9.2 | Magnat Betasub 20A | Sennheiser HD555

Member Avatar uživatele Busch
    Vliv
    271

Standardní Re: siemens c55 se vypina pri GPRSovani

Citace Původně odeslal howard
    Mam Siemens C55 a Eurotel Data Nonstop, pripojuji kabelem do USB.

Nekolikrat se mi stalo, ze se mobil sam vypnul. Stava se to nepravidelne, jedine, co maji ruzne pripady spolecneho, je to, ze jsem predtim naplno stahoval, vetsinou se vypne po cca. 30 stazenych mega. Je trosku teply, ale ne zas tak moc.
    Vybitou baterkou to nebude, protoze kdyz mobil zapnu, ma plno a predtim jsem celou dobu mel na kabelu prepnuto na dobijeni.

Nestalo se Vam to taky? A s jakym mobilem?

A co se s tim da delat?
    Siemensy sou na datovani nevyzpytatelny....těžko říct čím to je, někteří tvrdí že je to fakt přehříváním...
    Pentium DC E2140 @ 2,56 GHz| SCYTHE Ninja PLUS Rev.B | Gigabyte P35-DS3 Rev 2.0 | A-DATA 2x1GB | MSI RX2600PRO-T2D256EZ/D2 | Western Digital 5000AAKS | Samsung SH-S203N | CORSAIR VX450 | HP LP1965 | Sharkoon Rebel 9 | Logitech Ultra X Premium

Standardní

No ja jsem na to prehrivani uz myslel, kdyz se vypne, tak je trosku teplejsi, bohuzel jsem nikdy na ten mobil nekoukal predtim, nez se vypne, nevim, jestli neco neni na displeji, akorad jednou jsem si vsiml, ze blika ukazatel baterky, v navodu sem nenasel, co to znamena, mozna, ze je to predzvest vypnuti.

Kdyz pilne stahuju a nenabijim, tak se telefon neprehriva, jenze po 3 hodinach mam po baterce.

Jak dlouho mi asi baterka vydrzi, kdyz skoro porad neco stahuju, za mesic stahnu pres 1 giga, musim porad nabijet.

Kompresi pouzivam, ale nikoliv eurotel akcelerator, nybrz cproxy. Nicmene, pri tahani mp3 z kazaa to pres kompresi nejede, ani by to nemelo zadnou cenu. Pri surfovani se mi to nikdy nevyplo...pri surfovani, kdyz mobil porad dobijim, tak po nejake dobe (zavisle na predchozim nabiti) prestane na ukazateli litat sipka a ukazuje, ze je baterka plne nabita. Kdyz stahuju, tak se toto nikdy nestane, pride mi to, jako kdyz se baterka nestiha dobijet, kdyz stahuju.

Da se s tim zit...napr ted uz mam stazeno 50 MB na "jeden zatah", musim to hlidat, obcas si na chudacka siemensacka vzpomenout a jit vypnout nabijeni, ... pak stahuju pul hodiny bez nabijeni ... a pak zase zapnu dobjieni. Timto stylem se mobil nikdy nevypne, mam rekord 300 MB bez vypnuti.
    Action stations, action stations. Set condition one throughout the ship. This is not a drill.

mrtvej brouk mince Avatar uživatele mISHA
    Vliv
    357

Standardní

pokud naplno stahujes, je vysoce pravdepodobne, ze si vybil baterii. to ze se baterie zda ok neni rozhodujici.

pokud pocitac nevypinas, pomuze po vypnuti telefonu odpojeni od kabelu a znovupripojeni ( zacne nabijeni ).
    zaklepal nozickama, ale nastesti predtim stihl uvalet svou kulicku

Standardní

No mozny je lecos.
    Ale kdyz po 2 hodinach stahovani jdu vypnout nabijeni baterie (vetsinou ukazuje 90% nabito), necham ji pul hodiny bez nabijeni (miva tak 60%), potom zase zapnu nabijeni a necham ho zase tak 2 hodinky... tak timto stylem vydrzi mobil pripojeny treba tyden.
    Mozna, ze pri plnem stahovani a nabijeni baterie (zaroven se telefon trosku ohreje) telefon nejak spatne detekuje nabiti baterie (nebo to muze byt tim teplem) a vypne se. Kdo vi?

Vliv
    357

Standardní

No mozny je lecos.
    Ale kdyz po 2 hodinach stahovani jdu vypnout nabijeni baterie (vetsinou ukazuje 90% nabito), necham ji pul hodiny bez nabijeni (miva tak 60%), potom zase zapnu nabijeni a necham ho zase tak 2 hodinky... tak timto stylem vydrzi mobil pripojeny treba tyden.
    Mozna, ze pri plnem stahovani a nabijeni baterie (zaroven se telefon trosku ohreje) telefon nejak spatne detekuje nabiti baterie (nebo to muze byt tim teplem) a vypne se. Kdo vi?
    no kdybysis precetl o siemensech, tak je tam ta chyba, ze pri plnem nabiti ( a nepouzivani specielne upraveneho kabelu ) se jiz nezacne nabijet. jenze to plati jak kdy a kolik toho stahujes. sam pouzivam ac55 a od jiste doby ( nic jsem s nim nedelal ) mi vydrzi klidne ten tyden nonstop. co do vypnuti jak kdy. nekdy najednou koukam, ze ackoliv by uz davno nemel, tak se zas nabiji.

a jinak je v siemensech jeste jedna chyba ( muzes se ji pokusit vypnutim vetsiny polozek v config casti servisniho menu a posleze vypnutim servisniho menu ), kdy se zcela zahadne vypina pri vetsi zatezi ( stahujes toho vic najednou ). je mozne, ze to zpusoboval nejake spatne data. ovsem od te same doby co nabijeni se mi mobil timto zpusobem nevypl. takze je to pro me uzavrenou zahadou...

Senior Member Avatar uživatele Fleak
    Věk
    37
    Vliv
    290

Standardní

koukni se na mobilmanii tam o je o tom toho hodne a i tady je o vypinani siemensu toho dost!

proste s timhle telefonem to neni na nejake velke stahovani!

Myslim ze to jde vydesit datovym kabelem s mikroprocesorem nebo tak nejak a nebo vyhodit baterku a dat to na trafo

kamos na MT50 to tak ma a no problem
    AMD A64 3200+ Venice @ 2,7 GHz 1,575 V (TCaseMax 53°) + AC FREEZER 64 Pro | DFI nF4 ultra Infinity | PQI 2 x 512 MB RAM | Sapphire X1900 GT 256 MB no/OC | Seagate 7200.10 320 GB SATA II + Maxtor DiamondMax 10 250 GB PATA | Samsung SH-S182M | Fortron 400W - PNF | Logitech MX510 + Steelpad QcK | Sennheiser 212 PRO & Hercules XPS 2.100

Vliv
    357

Standardní

Citace Původně odeslal Fleak
    koukni se na mobilmanii tam o je o tom toho hodne a i tady je o vypinani siemensu toho dost!

proste s timhle telefonem to neni na nejake velke stahovani!

Myslim ze to jde vydesit datovym kabelem s mikroprocesorem nebo tak nejak a nebo vyhodit baterku a dat to na trafo

kamos na MT50 to tak ma a no problem
    no ja mam siemense uz nekolikateho a take nejaky ten patek. myslim si, ze o tom vim docela dost. kdybysis o tom skutecne na te mobilmanii neco precetl. tak bys zjistil, ze kabel rizeny mikroprocesorem ( tzn vypinajici/zapinajici napajeni ) ani pripojeni napajeni primo misto baterie NEPOMAHA od bugu samovypinani ( neplest si s vybitim pri chybe samonabijeni ). ta chyba se projevuje tim, ze telefon vetsinou zabzuci a vypne se...

Administrátor マツダ mince Avatar uživatele Marty
    Věk
    43
    Vliv
    300

Standardní

Presne to co napsal misha,
    siemens se sice nabiji, ale jakmile se nabije uplne, zahlasi plnou baterku a nabijeni skonci. Bohuzel na displeji je porad plna baterka, ale ve skutecnosti se vybiji - da se to vyresit jedine odpojit - zapojit.. to jde ovsem pouze s kabelem co ma extra nabijecku do zasuvky (bastl), s usb tezko
    CUBE> Ryzen 7 7700X + Arctic Lq Frzr III 64 GB DDR5-6000 ◦ ASUS TUF B650PLUS ◦ ASUS RTX3060 OC 12GB ◦ Kingston KC3000 2TB ◦ SS G12 GM-650 Gold ◦ Samsung S27A800 4K
    WORK> HP EliteBook 845 G9 ◦ Ryzen 5 PRO 6550 ◦ 32 GB DDR3 ◦ 2048 GB nVME SSD ◦ 14.1" 1920x1080 LED + 2x 32" Dell 4K ◦ Win11 Enterprise
    SERVER> HP ProLiant Microserver Gen8 ◦ Intel Core i5-3540T ◦ 16 GB DDR3 ◦ 180 GB SSD + 2x4 TB WD RED + 2x16 TB Toshiba ◦ 10GbE NIC
    PHOTO> Canon EOS 70D ◦ EF 70-200/4L ◦ EF-S 10-18 STM ◦ EF 50/1.8II ◦ EF-S 40/2.8 STM ◦ Yongnuo YN-568EX ◦ Tamrac 5534
    HOMECINEMA> TV Samsung UE55Q55T 55" 4K ◦ DVD Pioneer DV-310K ◦ AVR Yamaha RX-V359 ◦ SPK Dexon Allegro 5.0
    OTHERSTUFF> Mikrotik RB760iGS ◦ Mikrotik CSS610
    ◦ Mikrotik CRS326 ◦ UniFi WLAN ◦ Xerox B235 ◦ Canon PiXMA MG5350

Standardní

ok, lidi, dekuji za nazory a informace

Jak uz sem psal, da se s tim "zit", zvykl jsem si, pokud hodne stahuju, chodit obcas vypinat a zapinat dobijeni (musim mit mobil dal od kompu, protoze mi to hrozne rusi reproduktory) a takto to vydrzi online.
    Obcas zapomenu, vypne se, tak ho du zase zapnout, vetsinou nejde o nic, akorad se mi ztrati par vzkazu na icq apod...

Standardní

Takze za dalsi mesic GPRSovani a pozorovani mobilu a take vzhledem k tomu, ze dnes za 3 hodiny se mi ten kram 5x vypnul, a to nic extra nestahuju (do 5 MB) sem dospel k nasledujicimu nazoru.

Podle me se z USB ten mobil nenabiji tak dobre, jako by se nabil z normalni nabijecky. Nebot pred hodinou byla baterka plna a GPRSuju bez nabijeni a uroven baterky klesla strasne rychle. Ukazatel neukazuje pravdu, kdyz se stahuje, tak se nezvlada nabijet a mobil se vypne, i kdyz ukazuje napr. pulku baterky.
    Takze obcas budu muset nabit ten mobil normalne, a ne z USB. Navic to nabijeni ma naky bugy, nefunguje moc dobre...jak se psalo vyse.

Co vy na to?

Senior Member Avatar uživatele MV
    Vliv
    303

Standardní

... kdyz se stahuje, tak se nezvlada nabijet a mobil se vypne, i kdyz ukazuje napr. pulku baterky.
    Tak tohle mi u motoroly dela taky, proste se tak po 10 hodinach sosani pomalounku vybiji (ikdyz je zaroven v nabijecce a pripojenej ke kompu). Nevim jestli vubec existuje nejakej telefon, ktery by vydrzel extremni stahovani Na tohle asi telefony delany nebyly, pomoh by gprs modem. Navic mi baterka za pul roku co pouzivam gprs celkem slusne odchazi

... musim mit mobil dal od kompu, protoze mi to hrozne rusi reproduktory
    To jsem taky resil -> naopak je dobry dat telefon primo k reproduktorum, pak to nedela (aneb pod svicnem je nejvetsi tma)
    PC1: Core i5 750 2.66 GHz @ 3.4 - 4 GHz | Asus P7P55D PRO | Zalman Reserator1 @V2 Water | 8GB DDR3-1333 Kingston | Gigabyte GF GTX660oc 2GB | Seagate MomentusXT 750GB + Samsung F3 1TB | Pioneer DVR-111 | Audigy2zs + DTT2200 | TerraTec Dual DVB-T PCI-e | LIAN-LI case | Delta 700W PSU | HP LP2475w | Ultraportable: Toshiba Portégé R100 Centrino | Pentium-M ULV 1.0 | 768MB DDR | 1.8" MicroIDE -> ZIF IDE -> mSATA SSD Samsung PM830 32GB | Trident Cyber XP4 32MB | 12.1" XGA | 1.09kg/1.4kg (2hod/6.5hod) | Lenovo R61, C2D T8100, 2.5GB DDR2, 160GB, 15.4" WSXGA+ | Dell XPS M1330, T9300, 4GB DDR2, MomentusXT 500GB, GF 8400MGS /w Coppermod, 13.3 WXGA | Dell Latitude E6220, Core i5-2520M, 8GB DDR3, Samsung PM830 128GB SATA3.0 SSD, backlit kbd, 12.5" WXGA | Misc: Routerboard RB133, 2x WLAN | D-Link ShareCenter DNS-320 + 2x 2TB WD Green WD20EZRX @ RAID1

Standardní

Hmm. GPRSuju od 3.prosince 2003. Kazdy mesic sem stahnul minimalne 700 MB. Myslis, ze ta baterka bude uz taky v hajzlu? Je to vubec mozny? No mozna ano...kdyz se to nezvladalo nabijet, tak uz ta baterka musela absolvovaat tolik nabiti/vybiti a jeste takovym zpusobem...rychly vybijeni, rychly nabijeni... ach jo. Mozna si ten "gprs modem" poridim, ale nejsou prachy.

Senior Member Avatar uživatele MV
    Vliv
    303

Standardní

Jojo data nonstop mam taky od prosince stahuju podobnym tempem Nejak jsem to neresil - proste telefon byl vzdycky hnedka v nabijecce co sem prisel domu a datovalo se Tedka kdyz jsem obcas par dni bez netu, tak teprv zjistuju, ze vydrz hooodne klesla Baterce to urcite neprospiva
    PC1: Core i5 750 2.66 GHz @ 3.4 - 4 GHz | Asus P7P55D PRO | Zalman Reserator1 @V2 Water | 8GB DDR3-1333 Kingston | Gigabyte GF GTX660oc 2GB | Seagate MomentusXT 750GB + Samsung F3 1TB | Pioneer DVR-111 | Audigy2zs + DTT2200 | TerraTec Dual DVB-T PCI-e | LIAN-LI case | Delta 700W PSU | HP LP2475w | Ultraportable: Toshiba Portégé R100 Centrino | Pentium-M ULV 1.0 | 768MB DDR | 1.8" MicroIDE -> ZIF IDE -> mSATA SSD Samsung PM830 32GB | Trident Cyber XP4 32MB | 12.1" XGA | 1.09kg/1.4kg (2hod/6.5hod) | Lenovo R61, C2D T8100, 2.5GB DDR2, 160GB, 15.4" WSXGA+ | Dell XPS M1330, T9300, 4GB DDR2, MomentusXT 500GB, GF 8400MGS /w Coppermod, 13.3 WXGA | Dell Latitude E6220, Core i5-2520M, 8GB DDR3, Samsung PM830 128GB SATA3.0 SSD, backlit kbd, 12.5" WXGA | Misc: Routerboard RB133, 2x WLAN | D-Link ShareCenter DNS-320 + 2x 2TB WD Green WD20EZRX @ RAID1

Vliv
    357

Standardní

tak nevim. mam a55 ( vicemene to same jako c55 ) a datuju take od prosince 03 a zadny extra problem nepozoruji. a to ten telefon neodpojuji od pocitace, ktery bezi 24/7.

Standardní

zalezi od zatazenia, mam M50 a pripojenie cez bastl kabel z orig. COM kde je pripajkovana nabka, ked nestahujem intenzivne len obcas a prakticky len surfujem mozem mat nabku v mobile permanentne a nevypne sa

pokial intenzivne taham (tj. prenos dat neustale bez prestavok) je vhodne ako je tu uz opisovane po case vytiahnut mobil zo zastrcky a po chvili ho tam strcit, ale neviem ci to ma co docinenia s tou teplotou, kedze sa mi to stalo aj ked bola baterka vcelku studena rovnako ako nabka, proste mobil zabzuci a vypne sa, bezne ho znova zapnem a fachci dalej OK bez akehokolvek vytahovania zo zastrcky, proste len obcas spadne

bezne stiahnem mesacne 700-900MB (mam 1000MB limit), mam to cca od 12.1.2004, v poslednej dobe ked uz moc netaham sa vypne len raz za cas

znamy si zrovna kupil A60 (4+1) s COM dat. kablom kde pribastli nabku tak mozem pak poreferovat ako su na tom tieto novsie modely, btw. ide A60 preflashovat na C60 (jediny rozdiel medzi nimi je podpora Java, MMS a ze A60 ma 0.5MB pamat oproti 1.9MB u C55)?
    Markoff
    Dennik z Ciny a jemu predchadzajuci trip po Azii 2010-2011

Vliv
    357

Standardní

no s tim stahovanim mas samozrejme pravdu. ale u me a55 to ma co delat i s teplotou ( proto ji davam na studeny parapet ).

to pipnuti neni presne chyba baterie ale chyba ( nekdo psal ze dat a telefon neni schopen to zvladnout ) neceho. driv me to take delalo, ale pomohlo vypnout v servisnim menu v configuraci vsechny polozky.

jinak ja mam traffic tak nejak podobny.

a co do A60 vs C60 si tim nejsem jist. nicmene koukni na http://forum.siemensmania.com

Standardní

Citace Původně odeslal mISHA
    to pipnuti neni presne chyba baterie ale chyba ( nekdo psal ze dat a telefon neni schopen to zvladnout ) neceho. driv me to take delalo, ale pomohlo vypnout v servisnim menu v configuraci vsechny polozky.
    ktore polozky, kde, v Configuration vsetko odskrtnut?? nechce sa mi verit ze by to s tym nieco malo...
    Markoff

Standardní

To si delate srandu, ze za vypinani siemensu muzou zapnuty polozky v konfiguraci v servisnim menu

Uvedomil jsem si, ze jsem si minuly tyden v patek aktivoval servisni menu a kdyz jsem se v tom hrabal, zapnul jsem si v konfiguraci vic polozek. A uplne nahodou v posledni dobe zaznamenavam nejak moc caste vypinani. Je tohle vubec mozny?

V konfiguraci mam zapnuto: std. monitor, ext.monitor, (s)exit, Date/Time, History, SAT commands, Release causes, RESI SAP.
    Ja jsem si zapinal akorad ext.monitor, abych videl ACCU monitor, a mozna jeste neco, nevim.
    --- To mam jako vsechno vypnout? Nebo vypnout to, co nepotrebuju?

Muze pomoci nahrat do telefonu novy firmware (jestli naky je)? Nebo co myslite, da se to reklamovat? (jsem upsany eurotelu jeste na rok a pul). Zkusim se prohrabat jeste na siemensmanii.
    EDIT2:
    http://forum.siemensmania.cz/viewtopic.php?t=585
    http://forum.siemensmania.cz/viewtopic.php?t=29
    http://forum.siemensmania.cz/viewtopic.php?t=645

EDIT: Co to je kua to RESI SAP v konfiguraci? Cvaknul jsem na to, aby nebyl zaskrtly, telefon bliknul a vypnul se. Uff, to sem se lekl. Asi bude lepsi si sehnat navod.

Standardní

ad A60 flash: nejde, prochazel jsem nekolik for a vsude byl zaver stejny... siemens uz asi nechce opakovat chybu(? ) s A55(->C55)

nejdal se dostal jeden typan, co osekal fw z C60 a nacpal ho (i pres mensi pamet [ted nemyslim flexku]) do A60, bohuzel ten pak nenabehl
    Imagine there's no heaven and at once the sky is the limit
    Photoblog | Kapela

Standardní

Citace Původně odeslal Wohmatak
    ad A60 flash: nejde, prochazel jsem nekolik for a vsude byl zaver stejny... siemens uz asi nechce opakovat chybu(? :)) s A55(->C55)

nejdal se dostal jeden typan, co osekal fw z C60 a nacpal ho (i pres mensi pamet [ted nemyslim flexku]) do A60, bohuzel ten pak nenabehl :)
    nu coz, MMSky su beztak na draka, pamat ked je raz fyz. mala nezvacsi ju FW, takze prakticky jediny rozdiel medzi A60 a C60 je podpora Java, ktoru kopa ludi ozelie, inak mozno je to len vec kusov, ale co som skusal C60 (otcova) tak ma dost na draka tlacidla oproti A60 (znameho, bez problemov na nej siel rozbehat GPRS inet bez akychkolvek driverov), ale kedze su to HW prakticky rovnake mobily asi to bude len kusova zalezitost...

Mna celkom zaujala ta A55@C55 kedze cistonova stoji u nas v prepaid sade 1900Sk vr. karty s 300-400Sk kreditom a funkcna vybava je az na displej prakticky lepsia ako A60/C60, to len keby niekto uvazoval o kupe a ozelie far. displej (ten sa beztak neda citat bez podsvietenia a ani s nim na Slnku)
    Markoff

Vliv
    357

Standardní

2howard: resi sap je tusim neco ohledne prikazu karty. neresil jsem to. jinak v config krom resi sap a std monitoru mam vypnute uplne vse a telefon mi nepada, krom vybiti baterie vubec.

novy firmware neni.

2Markoff: pozor na to az koupis ten foun, vetsinou uz jsou ted jen s fw11 a to zatim nejde predelat. maximalne udelat fullflash z jiz predelaneho telefonu.

Standardní

Citace Původně odeslal mISHA
    2howard: resi sap je tusim neco ohledne prikazu karty. neresil jsem to. jinak v config krom resi sap a std monitoru mam vypnute uplne vse a telefon mi nepada, krom vybiti baterie vubec.
    Taky se mi jeste nevypnul, ale zatim jsem netahal nic nad 30 mega (po 30 se mi to vetsinou vypinalo jeste kdyz jsem nemel ten monitor vubec zapnutej)

Standardní

Takze od te doby se mi siemens ani jednou nevypnul a ze sem toho stahnul v servisnim menu je to vsechno vypnuty, ale samotny servisni menu ne.
    Vite nekdo, proc se ten mobil vypina se zapnutymi polozkami v servisnim menu?

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání