Není zač.Původně odeslal Jouffan
Mám pocit,že dneska už se desky s jumpery,které nastavují multiplikátor,FSB,voltáž CPU vůbec nedělají-to vše se děje softwarově pomocí BIOSu.
A resetu BIOSu samovolně bych se fakt nebál!![]()
I tak se to dá ale ošetřit-jednak Supervisor heslem a druhak nastavením teploty CPU pro auto vypnutí PC-tady ale pozor,většina BIOSů,aspoň co jsem já viděl,to má defaultně vypnuté,ale kdyby si s tím synek hrál bez resetu CMOS,tak je to pojistka.
Nicméně pokud synek "umí",tak se do toho stejně dostane(pomůže jedině zamknout case),ale zase s tím nic neprovede,pokud neví o BIOSu a o tom,co je v té roztomilé bedýnce zhola nic,tak nemá šanci se dopátrat.
Jinak před chvílí jsem pro tebe zkoušel,jak snese UC moje PC-nic moc,nejnižší FSB umí 100,ratio 5x,voltáž 1,4V,ale mrška nechtěl ani do POSTu.Párkrát jsem resetoval CMOS a zkusil mírně upravit proměnné,ale pořád se stejným výsledkem.Pak už mě to přestalo bavit.Myslím,že je to procesorem,přotože můj předchozí T-Bred bootoval na 500MHz v pohodě.Nicméně ty toho výsledku klidně můžeš dosáhnout.Já se těším na nový XP-M
![]()