Chtěl bych používat jinej prohlížeč než je IE 6.0 ,už mě totiž seje. Díval jsem se po Opera a Mozilla. Nevím kterej je nejvhodnější ? A jestli jsou v češtině ?
Chtěl bych používat jinej prohlížeč než je IE 6.0 ,už mě totiž seje. Díval jsem se po Opera a Mozilla. Nevím kterej je nejvhodnější ? A jestli jsou v češtině ?
Měl jsem ještě nedávno IE6 a teď jedu na Mozille Firefox 0.9.1..fakt rozdíl oproti IE..mám GPRS a stránky se teď načítají o dost rychleji. Opera je prej ještě rychlejší, ale mě se nelíbíPříjde mi taková těžkopádná. Na Firefoxu se mi líbí taky snadní instalace pluginu přímo z webu. Jak je to ale z češtinou jsem nezkoumal..std. tam možnost zvolit češtinu myslím není...
ntb: HP EliteBook 8460p i7-2640M | 8GB RAM | 120GB SSD + 500GB HDD | ATi HD6470 | 14" HD+ | W7 PRO
home: HP Docking Station | HP L2045W | WD 500GB Scorpio Blue USB box
work: HP Docking Station | HP L2445W
audio: Epiphone G-400 SG + Sounder Telecaster | E-MU 0202 | Cambridge Audio Azur 340R | Wharfedale Diamond 9.2 | Magnat Betasub 20A | Sennheiser HD555
Já používám Operu 7.5 a jsem naprosto spokojen, už bych nikdy nepoužil IE... žádná vyskakovací okna, téměř dokonalé nastaven, etc...
Sice není v češtině, ale to vůbec nevadí, ovládání je hodně instinktivní....
Operu můžu prostě jen doporučit....
Mozilla /Firefox/ vychází přímo už lokalizvaná do CZPůvodně odeslal Anduril
http://www.czilla.cz/download/
Mám taky připojení přes GPRS a přes IE je to opravdu pomalé. Zkusím tu Mozillu, ale to mám odstranit IE nebo ho tam můžu ponechat ?Původně odeslal Anduril
Klidně si ho nech, jen si pak budeš muset vybra kterej prohlížeč bude určenej jako výchozíPůvodně odeslal Dusan
Na to snad příjdu jak to nastavit. Jen se chci optat používám FlashGet HTTrack web site copier budou fungovat i pod Mozillou. Budou integrovaný jako v IE ? Já vím všechno se dá vyzkoušet. Jen mám strach že si nějak poruším system a budu muset reinstalovat. Tak to bych si nepřál.
Tiez som nedavno presiel na mozillu firefox a zatial som mimoriadne spokojny. Flashget myslim fici v pohode (mozes si v nom pripadne skusit nastavit monitorovanie netscape) ale co som si vsimol ze ked sa downloaduje file cez firefox tak sa vytvori tzv part filu, znamena to ze ten file mozem dotahat neskor nie?
Já dlouhou dobu, jako většina lidí dělal v IE. Pak mi jednoho dne hrklo v hlavě a nainstaloval jsem si Mozillu. Od té doby spouštím IE jen na eletronický bankovnictví, protože to v alternativních prohlížečích nejede.
No na Mozille jsem byl asi dva měsíce. Ne snad, že by se mi zprotivila, ale říkal jsem si, že vyzkouším i něco jinýho. Takže další přišla na řadu Opera. Na ní mě štvalo to, že hodně špatně interpretovala stránky. A nakonec jsem vyzkoušel Firefox, kterej je vlastně "zjednodušená" Mozilla. Na něm jsem nakonec zůstal.
Můžu vám říct, že jsem absolutně vychlámanej, když mi někdo říká, jak má zaspywerovanej počítač kvůli IE. Tyhle problémy vám absolutně odpodnou. Ryclost načítání stránek je taky subjektivně vyšší, zejména protože alternativní browsery zobrazují načítanou tabulku postupně a nečekají jako IE, až se načte celá.
Má firefox nějaký potíže? Ano, občas přece jen pokud špatně interpretuje stránku, ale to je chyba jen a pouze jejich tvůrců. V absolutní většině případů jsou ale stránky stále použitelné, jen asi dvakrát pamatuju, že jsem je musel otervřít v IE. Čeština je v pohodě, pluginů je taky docela dost. Podle mě není co řešit, Mrkvošrot Interfernet Exp*del používají už jen jeho největší příznivci.
Ne nahradu, ale lepsi alternativu - Mozilla. Zde ji najdes pocestenou. Reinstalovat kvuli Mozille nebudes, zadnym zpusobem nezasahuje do regi$tru, kdovi proc
.
amd64 x86_64 AMD Athlon(tm) 64 Processor 3000+ GNU/Linux
Největší zábavou bývají ty počítačové úlohy, které jsou v praxi naprosto k ničemu
To SUSMAN , prosím tě stahovat mám tohle - Instalátor Windows exe [FTP] [HTTP] (13.2MB) .A nebo také i lokalizační balíček a síťovou verzi ?Původně odeslal susman
Jen varovani, v CZ vezi mas pridanej i flash !, ale pokud si ji stahnes, netreba lokalizacni balik.
IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
Mnoho je prostředků, které léčí lásku, ale žádný není spolehlivý.
S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami. -- Francois La Rochefoucauld
Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.
Taky můžu jen doporučit Mozilla Firefox. Teď používám klasickou Mozillu v1.7, páč má v sobě prohlížeč + špičkovýho e-mail klienta a připadá mi perfektní. Outlook nikdy víc
Takže kdo nechce Outlook a IE6, doporučuju Mozillu![]()
Operu jsem taky zkoušel. Je celkem dobrá, ale nějak mi nepřipadla k srdci.
ASUS Blitz Formula P35 | C2Q 9550 @3.41GHz | TR Ultra120 Extreme | 4GB Corsair 6400C5 | 2x Samsung F1 320GB | Samsung F1 640GB | WD My Book Home 1TB | ASUS GTX295 1.8GB | SB X-Fi Titanium Fatal1ty Champion PCI-E | Leadtek DTV2000H | Asus 2014L1T SATA | Logitech G9 | Logitech Illuminated Keyb. US | 24" HP DreamColor LP2480zx + X-Rite | LIAN LI A7010 HotSwap | Corsair HX620 | Genius HT 5.1 Foto: Miláškové Nikon D200 & D300 | Nikkor AF-S VR 70-200/2.8 | Nikon TC-14E | Nikkor AF-S 14-24/2.8 | Nikkor AF-S 300/4 | Nikon SB-800 | 2xCF Extreme IV 8GB
Původně odeslal Jezevec
Pokud myslis nejaky Macromedia Flash tak urcite ne.. Jinak podpora pro flash po instalaci neni zadna, jak pro win, tak pro Linux.
Největší zábavou bývají ty počítačové úlohy, které jsou v praxi naprosto k ničemu
mam GPRS a taky pouzivam Mozillu Firefox a je fakt dobra!!Ma sposutu uzitecnych plug-inu ktery to fakt dobre vyladej!!Jeste nedavno jsem pouzival Operu a taky jsem byl fakt happy ale pak me napadlo ze vyzkousim jestli neni treba firefox rychlejsi a taky ze byl![]()
zkousel jsem jaky prohlizec je nejrychlejsi a zkousel jsem Opuru,Firefox,Mozillu a IE6 a nejrychlejsi byl Firefox a tesne zatim Opera.Oproti tomu obyc. Mozilla byla o kus pomalejsi nez Opera a IE6 no comment
AMD A64 3200+ Venice @ 2,7 GHz 1,575 V (TCaseMax 53°) + AC FREEZER 64 Pro | DFI nF4 ultra Infinity | PQI 2 x 512 MB RAM | Sapphire X1900 GT 256 MB no/OC | Seagate 7200.10 320 GB SATA II + Maxtor DiamondMax 10 250 GB PATA | Samsung SH-S182M | Fortron 400W - PNF | Logitech MX510 + Steelpad QcK | Sennheiser 212 PRO & Hercules XPS 2.100
Nahodil sem Mozilla CZ a flash v ni byl. V orig Mozille ne, takze sem z toho vydedukoval, ze to do CZ pribalili. Ale bliz sem to nezkoumal.Původně odeslal CompCrasher
IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
Mnoho je prostředků, které léčí lásku, ale žádný není spolehlivý.
S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami. -- Francois La Rochefoucauld
Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.
Ted jsem zkousel pocestenou (czilla) 1.7 a opravdu tam nic takoveho neni.Původně odeslal Jezevec
![]()
![]()
mam 2 otazky na firefox 0.9 cz
1. ako sa rychlo prepinam medzi offline a online rezimom bez toho aby som musel ist na subor>pracovat offline.Ziadne tlacitko ani nic nevidim.V ie ked kliknem na situ ktora neni pristupna offline zobrazi sa okno v ktorom staci kliknut na onlinea uz to ide, vo firefoxe sa len zobrazi ze neni pristupna offline a treba to prepnut v subor>pracovat offline.
2.Zalozky aj stranky v historii sa otvaraju dvojklikom -da sa to niekde zmenit na jednoklik?
C2D @ 3GHz + Ninja || 2GB RAM || Wide 20" p-mva LCD || M-Audio revo 5.1 || Sennheiser HD595 || Logitech G5 mouse
Jo, přepínání módu online/offline je slabé místo skoro všech prohlížečů. V IE je to udělaný asi nejlíp, v Mozille/Firefoxu/Opeře je to fakt dost blbý, prostě musíš vlízt do nabídky soubor a tam zaškrtnout tu volbu. Nejde to nijak zjednodušit. Ale od té doby co mám pevnej net mě to moc neštve.
A otvírání záložek dvojklikem - tebe to obtěžuje? Mě teda ne, ale pokud by ti to moc vadilo, tak si můžeš dát záložky do personal toolbaru, odtud se otvírají jednoduchým kliknutím.[/i]
me zase prijde lepsi to v Mozille/Firefoxu/Opeře. V ie pokazde kdyz nekam kliknu tak musim tukat ze se nechci pripojitPůvodně odeslal frelichl
![]()
Fanless Experiment || Gigabyte Z77-DS3H | Intel i5-3570K | Thermalright HR-02 | 16G DDR3 | Sapphire HD 7750 Ultimate | Crucial M4 256GB | Seasonic X-400FL | Fractal Define R4
Dell D430 || i945G | C2D 1.2G ULV | 2G DDR2 533 | GMA950 | 12" 1280x800 | 80G 4k2 | 802.3ab | 802.11g | 802.15.1 | HSDPA | Windows 7 x64
Storage || i965G | E2200 | 4G DDR2 | RAID5 6x Samsung HD154UI 1.5TB - ~7TiB | 802.3ab ...powered by Ubuntu Server x64
Accessories || E-MU Tracker Pre USB 2.0 | Meier Corda Headsix | Sony MDR-CD470 | Pioneer A-204R | Tesla ARS 9218 32 | LG 32LD350
"Music is essentially useless, as life is." George Santayana
ted jsem si stahnul novou Operu 7.52 a zjistil jsem ze je o poznani rychlejsi nez Firefox coz me docela prekvapilo protoze starsi verze nebyly rychlejsi
a jeste jedna vec pouzivam CPROXY a s Firefox si to nejak nerozumi a nekomprimuje to nic zato s Operou to jede normalne
AMD A64 3200+ Venice @ 2,7 GHz 1,575 V (TCaseMax 53°) + AC FREEZER 64 Pro | DFI nF4 ultra Infinity | PQI 2 x 512 MB RAM | Sapphire X1900 GT 256 MB no/OC | Seagate 7200.10 320 GB SATA II + Maxtor DiamondMax 10 250 GB PATA | Samsung SH-S182M | Fortron 400W - PNF | Logitech MX510 + Steelpad QcK | Sennheiser 212 PRO & Hercules XPS 2.100
Ide mi o to ze ja som na dial-upe a preto si casto ked som pripojeny len nastahujem veci a citam offline(z historie) a tam musim vsetko otvarat dvojklikom.Ale myslim ze si na to rychlo zviknem.A otvírání záložek dvojklikem - tebe to obtěžuje? Mě teda ne, ale pokud by ti to moc vadilo, tak si můžeš dát záložky do personal toolbaru, odtud se otvírají jednoduchým kliknutím.
BTW v opere sa tiez otvaraju zalozky a historia dvojklikom?
toto je blbost-v normalnej mozille je v pravom dolnom rohu tlacitko ktorym sa prepina offline/online, len vo firefoxe neni.o, přepínání módu online/offline je slabé místo skoro všech prohlížečů. V IE je to udělaný asi nejlíp, v Mozille/Firefoxu/Opeře je to fakt dost blbý, prostě musíš vlízt do nabídky soubor a tam zaškrtnout tu volbu
C2D @ 3GHz + Ninja || 2GB RAM || Wide 20" p-mva LCD || M-Audio revo 5.1 || Sennheiser HD595 || Logitech G5 mouse
V default nastavení taky dvojklikem, možná se to dá někde změnit, ale moc jsem to nezkoumal, spíš ne.BTW v opere sa tiez otvaraju zalozky a historia dvojklikom?
No vidíš, už jsem tu Mozillu tak dlouho nespustil, že jsem na to zapomněl a přitom jsem tu ikonku taky používal. Jinak v Opeře taky žádná ikonka není, stejně jako ve Firefoxu.toto je blbost-v normalnej mozille je v pravom dolnom rohu tlacitko ktorym sa prepina offline/online, len vo firefoxe neni.
já tam čečtinu mám našel sem ji na cestiny.czPůvodně odeslal Hnoj
nevíte jak se dá v opeře nastavit svůj download manažer,aby furt nevyskakoval ten Opera manažer nikde sem to nenašel
Jak zprovoznit v FIREFOXu stahování Flash Get HTTRack web site copier a ostatní prográmky ,které jsem měl v IE po instalaci přímo integrovaný. Moc mi to chybí. Jinak FIREFOX je opravdu rychlejší než IE.
Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)