za 1 az za 100 - je dulezite co se libi tvym usim a co vyhovuje hudbe, kterou poslouchas.

Proto na testy chodim se svou sadou "testovacich" CD. Pustit CD, ktere danemu pristroji nejlepe vyhovuje je oblibeny trik prodavacu.

Kabelaz -umi zazraky. Napr. Burmester umyslne pouziva repro kabely, ktere konecny zvuk nalakuji na ruzovo. Prinutil jsem Ungra vymenit je za Dudkovy Eridany a nahle mezi nami byl skutecny hiend. Dle mne ma cenu si koupit repro kabely 2x. Napred neco kolem 500Kc/metr, ja si kdysi koupil EGO 1. Oproti tem kanickam, co k tomu taky dodavaji, je to obrovsky skok. A pak po nasetreni a spouste poslouchani jsem si koupil Eridany. Kamarad se nechal parkrat ukecat a ted soudi ze to byly nejvyhozenejsi penize za hifi. Zadne se mu nelibily - bud byl prostor v poradku nebo zase mely dost detailu. Taky skoncil u Eridanu. Kazdy ma kousek jiny vkus, v zadnem pripade nic nevnucuji.

S tim souvisi jedna vec - nektere CD se ti nebudou libit - Pavel Dudek mne varoval, ze cca az u 50% CD bude slyset, ze byly spatne nahrane.

Drevene podstavce bych v zadnem pripade nepouzil - budou rezonovat. Ja u Alesisu mam kovovy s hrotama. Taky jde pouzit plastovy. ALE u obou vysypat piskem [nejlepe presatym a dat ho na chvilku do pece at ztrati vlkost, aby ti nekorodoval]. A pod to jsem jeste si poridil mramovovou desku. Podlaha mi zarucene hrat nebude.

V posledni dobe dost veci kupuji pouzite. Mam uz par znamych, tak vim od koho a jak to pouzival. Krome lidi, co to dost sprasej, je dost opaku, kteri k sve hiendove soupravicce se pomalu modli. A maj ji v dokonalem stavu. A je rozdil jestli zaplatim plnou cenu nebo i ctvrtinu. Ty veci se pak spatne prodavaj.