Co se to nyni deje s projektem seti?
http://setiathome.ssl.berkeley.edu/
Vpravo se pise o novem projektu, neco o BOINC
http://setiweb.ssl.berkeley.edu/
Kolega rika, ze za 14 dni stary projekt seti skonci a prejde se na to nove. Vite o tom neco?
Co se to nyni deje s projektem seti?
http://setiathome.ssl.berkeley.edu/
Vpravo se pise o novem projektu, neco o BOINC
http://setiweb.ssl.berkeley.edu/
Kolega rika, ze za 14 dni stary projekt seti skonci a prejde se na to nove. Vite o tom neco?
Action stations, action stations. Set condition one throughout the ship. This is not a drill.
Podle mě SETI nekončí, jen přechází z toho starého programu na novou "softwarovou platformu" BOINC.
Podle mich informaci a zprav od kolegu tomu tak bude, puvodni projet Setiathome v1 ktery bezi asi 5r, prechazi plynule na Setiathome v2, resp. Boinc, coz je klient pro ruzne typy projektu, nejennom Seti. Co bude se starym Sete1 a kdy presne skonci, zatim neni znamo. Ucastnil jsem se obou projektu, celkem slusny vysledky, ale protoze Boni mel na nasi lokalni siti neustali probleny s odesilanim WU, presel jsem a dal se na UD. Boinc ma zatim i jine nevyhody, jeho funcnost je pouze na pc, ktere naji pristup na internet, nedaji se prenaset WU na jine pc, coz me dost vadilo.
Uz jsem taky zkusil novy BOINC, vypocetl sem 2 wu. Zadnej kredit nepribyl, na strankach jsou nejake nepristupne veci.
Souhlasim s nevyhodami, ktere uz napsali jini uzivatele, netreba je opakovat.
Zatim jeste pocitam stare seti, nebot mam na disku nasulcovano 100 workunitu (pomoci SetiHide), az to dopoctu (nebo az to zastavi) tak prejdu na nove seti...doufam ze do te doby udelaji nejakou lepsi verzi, protoze ty nevyhody jsou dost velke.
Action stations, action stations. Set condition one throughout the ship. This is not a drill.
a jak jedes, na 1pc, nebo na vice, mas vsechny pripojeny na net? pokud ne pak by mohl byt problem s prenositelnosti jednotek. co takhle UDcko?
s tim takove problemy nejsou a da se v pohode prenaset, i stahovat jenostky do zasoby.
Do ted (a jeste kratce budu) sem pouzival SetiHide pro "kešování" workunitů. Jedu asi na 3 pc, všechny jsou nyní připojené (nebo připojitelné) na internet. Můj domácí počítač na internetu nebyl, proto jsem si kdysi stahnul 100 wu a na tom offline kompu je počítal.
Co je to UDcko?
Asi to bude take nějaký projekt typu "@home".
EDIT: Už jsem si přečetl, co to je.
Nevíte, jestli také bude přístupný v BOINC?
A vůbec......bude ještě některý jiný projekt pro BOINC, nebo se jim (berkeley-ům) na to každý vykašle?
UD - jerovnez projek s distribuovanymi vypocty, vice info treba na http://www.sweb.cz/kuba_lysa/ud/ud.html
nebo
http://www.volny.cz/michal.cerny/obecne/udteam.html
osobne pocitam za Czech Team.
UD pocitam asi 3tydny, a zda se mi dobre, zatim jsem nemel technicke problemy, a komunikace se servem je ok. Cache wu jde taky, tak je to ok, pocitam na 8pc.
pokud jde o Boinc, take jsem do nej chtel jit, ale nyni jeste neni v takovem stadiu aby nebyly vychytany vsechny problemy, je malo jednotek servery maji neustale vypadky, jsou divne statistiky,
takze jsem jej zatim nechal plavat. Pokud vim tak jsou nyni dostupne asi 3projekty, z toje jeden full, ostatni jsou v testovacich versich, info treba na
http://www.boinc.cz/index.htm
Kdyz sem videl ty obrazky, tak jsem si vzpomnel, ze UD jsem kdysi zkousel. Pocitalo se mi to jeste na starem kompu (266 MHz) uz ani nevim jak dlouho, pritom tam litali nejake divne bubliny. Kdyz uz to melo 100%, tak se mi nepodarilo ten program presvedcit, aby odeslal vysledek a stahl novou praci. Nevim proc, proste tam porad bylo 100% a neodeslalo se to. Nedokazal sem na to prijit, a jelikoz se komp uz asi 3 dny flakal, tak sem zase zapnul seti a UD odinstaloval. Bylo to asi pred 3 lety. To uz je jedno.
Diky za odkazy.
UD agen je na nastaveni si myslim jednodussi, zalezi jak se pripojujes k netu. Ja ho provozuji na pev.lince-proxi i modemu a v obou pripadech nemam problem. Na PL se ani nemusim o nic starat, stahuje si a client stahuje a odesila WU sam. V kazdym pripade si myslim, ze v tomto statiu je UD stabilnejsi a vic vychytane, protoze jiz bezi delsi dobu nez napr.Boinc se kterym jsem mel potize zas ja, hlavne na pev.lince, to me pri odesilani zase vzdycky spadnul. a to jsem zkousel vsechny projekty i rizne pc a OS. Asi je to v nastaveni u providera, ale ten mi taky nepomohl, tak jsem se na to vykaslal.
Teda uz me ten BOINC stve. Uz jsem vypocital 4 wu a porad zadnej kredit. (vim, jakej je princip) Navic ty stranky setiweb jsou nejaky nedodelany.
Chapu tvoje rozhozčení, byl to taky jeden z duvodu proc jsem ho opustit. Uz me nebavilo cekat na nove WU a neporadky se serverem mi taky vadily, podle me jeste projet neni tak vyladeny, nebo to nemaji v Boinc tak dobre vychytane jako v Seti1. nebo to chce cas jak se to vyvyne. Proto jsem se radeji pustit do UD, s tim problemy nejsou vubec zadne a jen si je mohu vynachlvait. Navic mi prijde uzitecnejsi prispet vypocetnim vykonem na lekarstvi - UD / nez hledani martanu v Boinc.....
Ano
Takže si přešel od projektu NSA "vzorkování hlasů obyvatelstva planety" k projektu "designování syntetických drog a chemických zbraní" !!!!
))))))))
Ano, udelal jsem to tak, ani mi vic nezbyvalo, Boin mi na nasi siti nebezel korektne, a zatim jsou s nim stale potize, kdyz ctu prübezne fora, stale vypadky serveru, nebo nedostatek WU. Takze mam pocit ze i kdyz je boinc nyni v ostre versi stale se to chova jako beta, nebo je nedostatecny pristup ze strany sponzoru a zatim evychytane muchy, uvidi se casem. Nyni jsem se dal ale na UD, jak jsem psal a jsem spokojen. Uvazuju, ze zalozim svoje stranky vcetne lokalniho fora o nem, protoze taky se mi zda to moc nezije, a komunikace je zde off, kdyz si prohlidnu data prispevku nic, moc, tak nevim, docela mi komunikace v tomto smeru schazi..... a co ty pro co se rozhodnes? pocitas ted neco?
No já počítám stále seti. Na 2 kompech ještě klasické seti, protože mam staženo asi 80 wu a na dalších 2 kompech ten boinc-seti. Problémy s ním nemám, síť si to samo deteklo.
Jak už jsem psal, ud jsem taky zkoušel, ale právě s ním sem měl problémy já. Ale to byla jiná doba, možná už teď by nebyly.
1.
Na klasicke seti se uz vykasli, to je skoda vypocetniho vykonu. Taky jsem mel asi 3x50WU a poslal jsem je k certu. Svetove statistiky i nase sice jeste funfuji, ale pokus se nadale rozhodnes positat Seti2 v Boinc, stejne se stare jednotky neprevadi na ucet, jen pouze do urciteho data, mislom ze to byl kveten 2004, takze pozdejsi spocitane WU v Seti1 jsou v podstate na prd, a objevi se jen ve statistikach Seti1.
2.
Zkus Boinc, pokud ti pojede, ma nevyhody o kterych jsem psal, a zatim neni podle me vychytany, je to ale otazka casu. Nebo pouvazuj o UD, zvova si to vyzkousej a otestuj. nemel by s tim byt problem, ty jsi na modemu nebo p.lince? UD jede uz dlouhou dobu, takze je odladene, ma solidni podporu a WU se stahuji i posilaji v pohode. Ve firme jedu on-line na 6pc, a domu si nosim nakesovane WU, asi 20ks na tyden a pak je odeslu zase ve firme. Proste pohoda, neco na zpusob Seti Stash.....
ad 1
Jo, jo. Ja si myslim, ze by ten prevod meli udelat jeste jednou, az klasicke seti definitivne odstavi, ale to uz asi neudelaji. Ted mi tam ukazujou SETI@home classic workunit 3,331, ted uz mam o 300 vic.
ad 2
No uvidim. Já vím, že výzkum rakoviny se může zdát mnohem přednější, než pátrání po mimozemských signálech (které stejně nikdy nezachytíme, dokud nebudou oni sami chtít), ale já mám rád vesmír, vždycky mě zajímali věci týkající se vesmíru a tedy i otázka mimozemských civilizací. Proto počítám seti.
1.to mas asi pravdu, taky si to myslim, usekli to podle meho nazoru nejak predcastne, taky me nastvalo za se jednoty se Seti1 neprevadeli do Boinc, ale asi to jinak neslo.
2.vesmir mi taky vyhovuje, seti jsem pocital asi 5r, nepravidelne, ale po tech komlikacich s Boinc, jsem se radsi pustil do UD, casem se uvidi.
de o to nyni vyuzit pc, a to se mi s UD dari, navic mi vse funguje perfektne na nasi siti, takze jsem s nim spokojen.
Nasel jsem tohle forum:
http://boinc.borec.cz/index.php
Jinak na www.boinc.cz jsou taky ňáké infa.
Jasne o tomto vim. V tomto teamu jsem zaregistrovany, kdyz jsem pocital seti. Znam se z hodne lidmi z tohoto teamu. Nicmene pro me je to zatim uzavrena kapitola, Boinc projektu jsem se prestal venovat. Tudiz uz se o nem nebudu rozepisovat ani vyjadrovat. Prozatim jsem aktivnim clenem Czech Teamu a plne se venuji projektu UD, i vyhledova dale asi. Jestli mas tedy v tomto smeru zajem komunikovat, nebranim se. O seti ale uz psat nebudu, diky za pochopeni....
vsak zatial to ide dalej v pohode stahujem aj ratam![]()
Team: Czech Republic - SETI X34 - Area 51
Intel® i7 930@2800MHz ASUS P6T SE . 8GB Ram 1600MHz . ATI HD5870 . LCD Led BENQ 22" 1920x1080 . Win 7 Home Premium 64-bit . mouse Logitech VX Revolution
Intel® Core™2 Duo T8600@2400MHz ASUS M50VN-AK008C LCD 15.4 1680x1050 . nVidia GeForce 9650M GT . 4GB Ram . sata 500GB . Win Vista Home Premium 32b.
Seti-boinc je v pr***i
EDIT: uz 4 dny...kua drat
taky jsem byl v tom stejnem teamu, ale nyni zatim seti uz nejedu. Seti1 pomalu konci a nemam perspektivu, a Boinc me pripada stale jeste jako beta, ne-li horsi, stale nejsou wu, vypadky serveru a jine potize, proste nezvladli ten napor, na to se muzu vykaslat.. radeji jedu UDckoPůvodně odeslal cluzoe
Asi budem so SETI koncit aj ja nema to cenu Boinc je zatial o nicomPůvodně odeslal Crabik
![]()
Intel® i7 930@2800MHz ASUS P6T SE . 8GB Ram 1600MHz . ATI HD5870 . LCD Led BENQ 22" 1920x1080 . Win 7 Home Premium 64-bit . mouse Logitech VX Revolution
Intel® Core™2 Duo T8600@2400MHz ASUS M50VN-AK008C LCD 15.4 1680x1050 . nVidia GeForce 9650M GT . 4GB Ram . sata 500GB . Win Vista Home Premium 32b.
taky jsem z toho byl tak rozcarovany a nakonec ho nechal plavat, o hodlea se pustit do neceho jineho <?
Cluzoe: ten nazev mi neco rika![]()
Take pocitam stary Seti
1. Game PC: Gigabyte Z68XP-UD4+ i2600k@4.3GHz, CM Hyper 212+, Asus HD7950 DC II TOP, 2x4GB Kingston HyperX LoVo DDR3 1600, Hitachi 500GB VLA360,Samsung 1TB-F3 atd, Thermaltake Armor Jr.,2x120 Revoltec,Zalman Fanmate2, FSP Aurum 400w GOLD, Logitech G25. 2. Notebook: Alienware M17x R3
Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)